ovenrooster schoonmaken vaatwastablet

Hoe krijg ik het rooster van de oven het beste schoon?

Het ovenrooster schoonmaken van de oven kan een hele klus zijn. Veel mensen zien er tegenop om het ovenrooster schoon te maken. Het is vaak geen leuk werk en u kunt er een hele lange tijd mee bezig zijn. Een rooster oven schoonmaken betekent in veel gevallen flink poetsen !

Toch kan het gemakkelijker. Daarom nu tips en informatie hoe u een ovenrooster schoonmaken.

Ovenrooster schoonmaken tips

De beste ovenrooster schoonmaken tips vindt u hieronder. Het hoeft dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn als u weet wat te doen. Om een ovenrooster makkelijk schoon te maken zijn deze tips misschien behulpzaam:

 • Het is belangrijk om het ovenrooster telkens schoon te maken na gebruik.
 • Gebruik het juiste product !
 • Gebruik een schuursponsje

 

Hoe krijg ik een rooster van de oven het beste schoon?

De beste manier om een oven rooster helemaal goed schoon te krijgen begint bij het gebruiken van het juiste product. Met EasyOven kunt u het ovenrooster gemakkelijk schoon maken door het product aan te brengen op het ovenrooster.

 1. Breng de EasyOven aan op het ovenrooster
 2. Laat het product daarna even goed inwerken
 3. Daarna maakt u het ovenrooster helemaal schoon

Laat EasyOven even inwerken (ca. 15-20 minuten) en veeg daarna het ovenrooster helemaal schoon met een natte doek of met keukenrol papier. Tijdens het laten inwerken, kunt u bijvoorbeeld al aan het schoonmaken van de ovenruit beginnen.

Een rooster oven schoonmaken kan gemakkelijk en efficient worden gereinigd met EasyOven. Het roestvrijstalen rooster zal na gebruik alle brandvlekken en etensresten geheel hebben verwijderd.

EasyOven is niet in winkels verkrijgbaar maar wordt exclusief via de webshop van Schoonmaaktips.com verkocht.

ovenrooster schoonmaken

Kan het rooster van de oven in de vaatwasser ?

Verreweg de meeste roosters van ovens zijn wasmachine bestendig en kunt u dus in de vaatwasser schoonmaken. Daarbij zullen ingebrande vlekken op het rooster meestal niet verdwijnen. Nadat het rooster van de oven in de vaatwasser is geweest, zult u wellicht nog even met een schuursponsje aan de slag moeten om de laatste vlekken weg te halen.

Andere producten

Alternatieven

Er zijn alternatieven om het ovenrooster schoon te maken. De meest gebruikte middelen noemen we hieronder:

1. Baking Soda
2. Azijn
3. Vaatwastablet
4. Ammoniak

Leestip : Ingebrande oven schoonmaken

Schoonmaken ovenrooster met baking soda

Het ovenrooster schoonmaken met baking soda en azijn betekent dat u een grote bak moet hebben waar het ovenrooster goed inpast.

 • Leg dus het ovenrooster in de grote bak en vul de bak met lauwwarm water en een halve liter azijn. Zorg ervoor dat het ovenrooster net onder water komt te liggen.
 • Strooi daarna de baking soda ruim over het ovenrooster.
 • Laat daarna de bak met azijn, baking soda even staan, zodat de soda goed kan inwerken.
 • Nadat het ovenrooster circa 15 minuten ondergedompeld heeft gelegen neemt u een schuursponsje en gaat daarmee het ovenrooster grondig schoonmaken.
 • Spoel het ovenrooster daarna goed schoon met lauwwarm of koud water en maak het ovenrooster daarna droog met een handdoek of keukenrol papier. Het ovenrooster kan daarna weer als nieuw de oven in.

Het schoonmaken ovenrooster met EasyOven is dus echt gemakkelijk en eenvoudig. Wist u dat u EasyOven ook gemakkelijk kunt gebruiken om het rooster van de BBQ schoon te maken ?

Ovenrooster schoonmaken met vaatwastablet

Een ovenrooster schoonmaken met een vaatwastablet ? Er zijn mensen die zweren bij het gebruik van vaatwastabletten om een ovenrooster goed schoon te krijgen.

Om heel eerlijk te zijn : onze ervaringen zijn minder goed, maar toch leggen we het in dit artikel uit hoe u met een vaatwastablet het ovenrooster schoon kunt maken.

U verwarmd de oven op 200 graden Celsius en plaatst een hittebestendige kom met water in de oven.

In de kom doet u een vaatwastablet. Doe de ovendeur dicht en laat de kom met vaatwastablet gedurende 20 minuten in de oven staan.

Verwijder daarna het vuil van het ovenrooster met een natte doek of keukenrol papier. Een ovenrooster schoonmaken met een vaatwastablet is dus goed mogelijk. In de praktijk horen we echter ook dat brandvlekken in het rooster van de oven zichtbaar blijven als u deze methode toepast.

ovenrooster schoonmaken met een vaatwastablet

Ovenrooster schoonmaken met ammoniak

Zelfs ammoniak wordt gebruikt om het ovenrooster schoon te maken. Schoonmaaktips.com vindt dit de slechtste oplossing om dit karwei aan te pakken.

Ammoniak is een bijtend middel en geeft bovendien een zeer sterke geur af. Deze geur zal gedurende langere tijd in de oven blijven hangen. Niet bepaald fris dus naar onze mening.

Ovenrooster schoonmaken met azijn

Het ovenrooster kun je ook schoonmaken met azijn. Dit is zelfs vrij eenvoudig te doen. Dit moet dan weer wel in combinatie met baking soda.

Leg het ovenrooster in een bad en spray eerst de azijn over het rooster. Daarna strooit u de baking soda over het ovenrooster en laat dit enige tijd goed inwerken.

Daarna spoelt u het ovenrooster af met heet water. Herhaal deze stappen desnoods, wanneer u merkt dat het rooster niet helemaal schoon wordt.

Ovenrooster schoonmaken conclusie

Het ovenrooster schoonmaken gaat echt het gemakkelijkst met EasyOven. Schoonmaaktips.com levert dit product aan klanten in Nederland en Belgie en wordt zonder extra verzendkosten naar u verstuurd. Het rooster oven schoonmaken zal daarna een stuk gemakkelijker gaan.

Andere middelen gebruiken kan natuurlijk ook, maar wij zijn zo overtuigd van ons product, EasyOven dan wij u een niet goed, geld terug garantie durven te geven.

Het is een prima middel om uw ovenrooster blinkend schoon te krijgen en maakt het werk bovendien ook nog eens erg gemakkelijk !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *