ingebrande oven schoonmaken feat

Ingebrande Oven Schoonmaken

Een ingebrande oven schoonmaken is niet het makkelijkste karwei. Veel mensen zien er enorm tegenop om de ingebrande oven schoon te maken. Als je de oven regelmatig gebruikt zal er op een bepaald moment actie nodig zijn om de ingebrande oven te reinigen. Daar ontkom je dus dan niet aan.

In dit artikel op schoonmaaktips.com gaan we uitgebreid in op het schoonmaken van een ingebrande oven.

ingebrande oven schoonmaken

Hoe en waarmee een ingebrande oven schoonmaken ?

Als u zich afvraagt hoe en waarmee u een ingebrande oven schoonmaken kunt, dan is er eigenlijk maar 1 product : EasyOven. Dit product is speciaal gemaakt voor het schoonmaken van ovens. Het wordt niet in winkels verkocht, maar exclusief via de webshop van Schoonmaaktips.com.

Laat EasyOven het werk doen !

  • Zorg dat EasyOven het gehele oppervlak van de ingebrande oven heeft geraakt
  • Laat het product circa 15 minuten goed intrekken
  • Veeg daarna het product van het oppervlak
  • Maak het daarna schoon met lauwwarm schoon water
  • Herhaal dit proces nogmaals als niet alle ingebrande vlekken zijn verdwenen

Banner EasyOven

Verreweg de meeste ingebrande vlekken in de oven zullen verdwijnen. Bij oudere ovens, waar de ingebrande vlekken langer niet zijn verwijderd, kan het een stuk lastiger zijn om alles terug te krijgen in de originele staat. Herhaaldelijk EasyOven gebruiken zou in sommige gevallen kunnen werken, maar dit valt niet te garanderen helaas.

Bakplaat

Ook een ingebrande bakplaat schoonmaken lukt prima met EasyOven. Ook hiervoor geldt dat u het product goed dient te gebruiken en het gehele oppervlak van de bakplaat met EasyOven moet raken.

Ook hier dient u daarna het product goed te laten inwerken. Na circa 15 minuten kunt u bakplaat gaan schoonmaken door met schoon water deze goed af te spoelen. Maak de bakplaat daarna goed droog met een schone doek.

Een ingebrande bakplaat schoonmaken kan dus ook tegelijkertijd met het schoonmaken van de ingebrande oven gebeuren.
Ingebrande ovenplaat schoonmaken

Een ingebrande ovenplaat schoonmaken dient eigenlijk direct na gebruik te gebeuren. Ditz al het schoonmaken alleen maar vergemakkelijken. De praktijk is natuurlijk vaak anders. De ovenplaat van de oven wordt niet altijd direct schoongemaakt.

Hierdoor ontstaan dus ingebrande vlekken die eigenlijk alleen nog maar te verwijderen en/of schoon te maken zijn met een krachtige ovenreiniger. EasyOven zal de ingebrande ovenplaat wel schoon krijgen.

Spuit of spray wat EasyOven op de ovenplaat en laat het product daarna circa 30 minuten goed ‘inwerken’. Daarna kunt u met een vochtige doek of met keukenpapier het vuil van de ovenplaat verwijderen.

Vet

Ingebrand vet verwijderen uit de oven ? Als u er op tijd bij bent kan dit ook gemakkelijk met EasyOven. Als u het vet langere tijd niet verwijderd heeft uit de oven en als daardoor al donkere vlekken zijn ontstaan, kan het stuk lastiger worden.

Het verwijderen van ingebrand vet uit de oven dient eigelijk altijd direct na gebruik van de oven te gebeuren. Op deze manier voorkomt dat vetvlekken in de oven zullen inbranden en daarna gewoon heel lastig te verwijderen zijn.

Andere middelen ?

Kun je de ingebrande oven ook schoonmaken met andere middelen ? Jazeker ! Maar om eerlijk te zijn is het schoonmaken van een ingebrande oven wat anders als het regulier reinigen van een oven.

Azijn

Een ingebrande oven schoonmaken met azijn wordt erg vaak gedaan. Verwarm de oven op 200 graden. Als deze temperatuur is bereikt zet u de oven weer uit en plaatst een bak (die tegen deze temperatuur kan) met azijn en wat water in de oven.

Laat de bak met water en azijn enige uren in de oven staan en op deze manier reinigt u de oven. Daarna kunt de oven schoonmaken met een schone doek en alle vuil in de oven afnemen.

Een ingebrande oven schoonmaken met azijn kan dus wel. Maar of het ook alle ingebrande vlekken in de oven zal verwijderen ? We hebben onze twijfels !

Ingebrande oven schoonmaken met baking soda

Er zijn mensen die zweren bij baking soda en dus ook soda gebruiken om een ingebrande oven schoon te maken. Onze ervaring is dat baking soda geen ingebrande vlekken uit de oven zal verwijderen.

U kunt wel enig zins het verschil zien, maar echt alle vlekken verwijderen uit de oven verwijderen met baking soda gaat volgens ons niet.

U kunt baking soda wel gebruiken om de oven ‘gewoon’ schoon te maken. Gebruik een ovenschaal met water en doe daar een kopje soda in. Zet daarna de oven aan op 100 graden Celsius gedurende een uur.

Laat de oven daarna afkoelen en verwijder de ovenschaal met water en soda en veeg de ovenwanden helemaal schoon met een vochtige doek of met keukenpapier.

Ingebrande oven schoonmaken citroen

Ook citroen wordt vaak gebruikt om een ingebrande oven schoon te maken. Ook het reinigen met behulp van citroen leverde bij onze test geen bevredigend resultaat op. De ingebrande vlekken waren echt niet verdwenen.

De manier om met citroen de ingebrande vlekken te verwijderen is als volgt :

Zet de oven op 200 graden Celsius. Pers citroensap in een ovenschaal met wat water. Laat daarna de ovenschaal gedurende een uur flink stomen in de oven. Daarna zou u het vuil en de ingebrande vlekken moeten kunnen verwijderen.

Ingebrande ovenruit schoonmaken

Ook een ingebrande ovenruit schoonmaken doet u het beste met een ovenreiniger. Ook hiervoor geldt weer : maak de ovenruit direct na gebruik van de oven goed schoon. Dit zal ertoe bijdragen dat de ovenreiniger steeds goed zijn werk doet en alle vet- en etensresten gemakkelijk te verwijderen zijn.

Ga dus nooit met een glasreiniger een ingebrande ovenruit schoonmaken. Ditz al de situatie alleen maar verergeren.

Ingebrande oven schoonmaken samenvatting

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een aangebrande oven schoonmaken kunt u eigenlijk alleen maar doen met een ovenreiniger zoals EasyOven.

Het grote voordeel van EasyOven is dat u er de hele oven mee schoon kunt maken. U kunt er de ovenwanden, de bodem van de oven, de ovenruit en het ovenrooster prima mee schoonmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.