ingebrande oven schoonmaken feat

Ingebrande Oven Schoonmaken

Een ingebrande oven schoonmaken is niet het makkelijkste karwei. Veel mensen zien er enorm tegenop om de ingebrande oven schoon te maken. Als je de oven regelmatig gebruikt zal er op een bepaald moment actie nodig zijn om de ingebrande oven te reinigen. Daar ontkom je dus dan niet aan.

In dit artikel op schoonmaaktips.com gaan we uitgebreid in op het schoonmaken van een ingebrande oven.

ingebrande oven schoonmaken

Hoe maak je een oven het beste schoon ?

Een oven maak je het beste schoon met een speciale goede ovenreiniger. Er zijn diverse merken verkrijgbaar. U sprayed of spuit wat ovenreiniger op de wanden van de oven en laat het product daarna inwerken. U kunt in veel gevallen daarna het vuil afnemen met keukenrol papier. De meeste ovenreinigers zijn gemakkelijk in gebruik. Dit is dus de beste manier om een oven goed schoon te maken. Ook de bakplaat schoonmaken met een goede ovenreiniger gaat bijzonder gemakkelijk.
Hoe krijg je aangekoekte plekken in de oven schoon?

Ook aangekoekte plekken in de oven schoonmaken doe u het beste met een ovenreiniger. EasyOven is een prima ovenreiniger die niet in winkels verkrijgbaar is. Speciaal voor bezoekers van onze website leveren wij EasyOven vanuit onze webshop.

Het is belangrijk om aangekoekte plekken in de oven eigenlijk direct na gebruik van de oven te verwijderen en dus niet te lang te wachten met schoonmaken. Als u de plekken te lang in de oven laat zitten, wordt het reinigen ervan alleen maar moeilijker.

Leestip : Zwaar Aangekoekte Oven Schoonmaken

Hoe krijg je ingebrand vet uit de oven?

De beste manier om ingebrand vet uit de oven te krijgen is om telkens na gebruik van de oven even de ovenreiniger (EasyOven) te gebruiken en de wanden en bakplaat direct schoon te maken.

Spuit een beetje EasyOven op de wanden of op de bakplaat zodat het ingebrand vet in de oven eigenlijk geen kans krijgt.

Hoe krijg je bodem van de oven schoon?

Ook de bodem van de oven kunt u perfect schoonmaken met EasyOven ovenreiniger. Let wel op dat u de verwarmingselementen niet beschadigd tijdens het schoonmaken van de bodem van de oven.

Gebruik dus spaarzaam de EasyOven ovenspray en maak de bodem van de oven niet te nat. Kijk goed hoe de verwarmingselementen gemonteerd zijn en zorg dat er geen vocht bij de bedrading van de oven komt.

Hoe krijg ik het rooster van de oven schoon?

Ook het schoonmaken van het rooster van de oven kan een lastig karweitje zijn. Door EasyOven ovenreiniger op het rooster van de oven aan te brengen en deze een poosjes goed laat inwerken, kunt u daarna het rooster prima schoon krijgen.

Ook voor schoonmaken van het rooster van de oven geldt overigens dat u bij regelmatig gebruik van de oven, het rooster vaker schoon dient te maken.

Hoe krijg ik het rooster van de oven schoon ?

Ingebrande oven schoonmaken met andere middelen ?

Kun je de ingebrande oven ook schoonmaken met andere middelen ? Jazeker ! Maar om eerlijk te zijn is het schoonmaken van een ingebrande oven wat anders als het regulier reinigen van een oven.

Ingebrande oven schoonmaken met baking soda

Er zijn mensen die zweren bij baking soda en dus ook soda gebruiken om een ingebrande oven schoon te maken. Onze ervaring is dat baking soda geen ingebrande vlekken uit de oven zal verwijderen.

U kunt wel enigzins het verschil zien, maar echt alle vlekken verwijderen uit de oven verwijderen met baking soda gaat volgens ons niet.

U kunt baking soda wel gebruiken om de oven ‘gewoon’ schoon te maken. Gebruik een ovenschaal met water en doe daar een kopje soda in. Zet daarna de oven aan op 100 graden Celsius gedurende een uur.

Laat de oven daarna afkoelen en verwijder de ovenschaal met water en soda en veeg de ovenwanden helemaal schoon met een vochtige doek of met keukenpapier.

Ingebrande oven schoonmaken citroen

Ook citroen wordt vaak gebruikt om een ingebrande oven schoon te maken. Ook het reinigen met behulp van citroen leverde bij onze test geen bevredigend resultaat op. De ingebrande vlekken waren echt niet verdwenen.

De manier om met citroen de ingebrande vlekken te verwijderen is als volgt :

Zet de oven op 200 graden Celsius. Pers citroensap in een ovenschaal met wat water. Laat daarna de ovenschaal gedurende een uur flink stomen in de oven. Daarna zou u het vuil en de ingebrande vlekken moeten kunnen verwijderen.

Ingebrande ovenplaat schoonmaken

Een ingebrande ovenplaat schoonmaken dient eigenlijk direct na gebruik te gebeuren. Ditz al het schoonmaken alleen maar vergemakkelijken. De praktijk is natuurlijk vaak anders. De ovenplaat van de oven wordt niet altijd direct schoongemaakt.

Hierdoor ontstaan dus ingebrande vlekken die eigenlijk alleen nog maar te verwijderen en/of schoon te maken zijn met een krachtige ovenreiniger. EasyOven zal de ingebrande ovenplaat wel schoon krijgen.

Spuit of spray wat EasyOven op de ovenplaat en laat het product daarna circa 30 minuten goed ‘inwerken’. Daarna kunt u met een vochtige doek of met keukenpapier het vuil van de ovenplaat verwijderen.

Ingebrande ovenruit schoonmaken

Ook een ingebrande ovenruit schoonmaken doet u het beste met een ovenreiniger. Ook hiervoor geldt weer : maak de ovenruit direct na gebruik van de oven goed schoon. Dit zal ertoe bijdragen dat de ovenreiniger steeds goed zijn werk doet en alle vet- en etensresten gemakkelijk te verwijderen zijn.

Ga dus nooit met een glasreiniger een ingebrande ovenruit schoonmaken. Ditz al de situatie alleen maar verergeren.

Tot slot

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een aangebrande oven schoonmaken kunt u eigenlijk alleen maar doen met een ovenreiniger zoals EasyOven.

Het grote voordeel van EasyOven is dat u er de hele oven mee schoon kunt maken. U kunt er de ovenwanden, de bodem van de oven, de ovenruit en het ovenrooster prima mee schoonmaken.

1 reactie op “Ingebrande Oven Schoonmaken”

  1. Pingback: Gemakkelijk Ovenrooster Schoonmaken ? Het Kan ! Schoonmaaktips.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.