gasfornuis schoonmaken feat

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis schoonmaken? Hoe doe je dat eigenlijk het beste? Natuurlijk wil je dat het gasfornuis lang meegaat. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat je de levensloop verlengt! In dit artikel laten we zien hoe je een gasfornuis perfect kunt reinigen.

gasfornuis schoonmaken

Hoe maak je een gasfornuis schoon?

Het belangrijkste bij het schoonmaken van het gasfornuis is een goed schoonmaakmiddel. Door het gebruik van het juiste schoonmaakmiddel maak jij het jezelf al veel gemakkelijker. Het is belangrijk om een middel te gebruiken dat zowel vuil verwijdert, als tegelijkertijd het vet verwijdert.

Op het gasfornuis zal er veel vettige aanslag zijn van het koken. Dit kan een doffe laag achterlaten en tevens lastig zijn om te verwijderen. Hierdoor is het belangrijk om een krachtig schoonmaakmiddel te gebruiken. Maar let tevens op met het gebruik van bijtende en/of schurende middelen!

Deze kunnen meer kwaad als goed doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuurmiddel of chloor.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner uit haar webwinkel. Dit schoonmaakmiddel is erg krachtig, zelfs bij gebruik van een kleine hoeveelheid. Tevens verwijdert het effectief hardnekkig vuil en vettige aanslag.

EasyCleaner is niet in winkels te koop, maar wordt uitsluitend via onze webshop geleverd aan klanten in Nederland en Belgie. Wij berekenen daarbij geen verzendkosten!

EasyCleaner 001

Stappenplan gasfornuis schoonmaken

 1. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 2. Doop een schone poetsdoek in het sopje. Knijp deze goed uit, zodat hij niet te vochtig is;
 3. Haal vervolgens alles loszittende elementen van het gasfornuis af. Doe deze in het sopje;
 4. Gebruik de vochtige doek om het gasfornuis te reinigen. Maak ronddraaiende bewegingen om effectief al het vuil te verwijderen. Spoel eventueel tussendoor de poetsdoek nog eens in het sopje;
 5. Maak vervolgens alle losse elementen schoon in het sopje;
 6. Droog het gasfornuis goed droog met een schone en droge theedoek. Maak vervolgens alle losse elementen droog. Plaats ze terug op het gasfornuis.

Let op! Zorg dat het gasfornuis volledig afgekoeld is!

Waarmee kun je een gasfornuis schoonmaken?

Voor het schoonmaken van een gasfornuis zijn er meerdere schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Idealiter gebruik je een allesreiniger die tevens ontvet. Hiermee kun je de vettige restanten van voedsel gemakkelijk verwijderen van het gasfornuis.

Let op met het gebruik van schurende en/of bijtende schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan een schuurmiddel of chloor. Deze kunnen het gasfornuis permanent beschadigen. Bijvoorbeeld door het creëren van krassen. Bovendien zijn deze krassen de perfecte broeiplek voor bacteriën en overig vuil.

Schoonmaaktips.com is erg enthousiast over de EasyCleaner uit haar eigen webwinkel. Deze professionele allesreiniger is erg krachtig. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid nodig voor een goed resultaat. Dat betekend dat je langer kan doen met één verpakking! Bovendien is het geurloos en verwijdert het effectief vettige aanslag.

Omdat Schoonmaaktips.com zo enthousiast is over de EasyCleaner bieden wij een gratis verzending voor alle klanten in Nederland & België.

Gasfornuis reinigen

Het gasfornuis is een prachtige toevoeging in de keuken. Het is niet alleen praktisch om op te koken, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Afhankelijk van ieders huishouden zal het gasfornuis intensief tot zeer intensief gebruikt worden. Het is het middelpunt van de keuken. De plek waar heerlijk eten bereid wordt, een snelle maaltijd in elkaar wordt geflanst of men de hele zondag staat te kokkerellen.

Hoe je het gasfornuis ook gebruikt, het is belangrijk om hem schoon te houden. Door het regelmatig reinigen zorg je ervoor dat het gasfornuis in topstaat blijft. Tevens maak je het er jezelf veel gemakkelijker mee! Hoe langer jij die schoonmaakklus blijft uitstellen, hoe moeilijker het wordt. Vuil zal steeds verder inbranden en vlekken kunnen permanent achterblijven.

Het gasfornuis is eenvoudig schoon te maken. Verwijder als eerste alle loszittende elementen. Deze kun je in een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner reinigen. Verwijder vervolgens al het loszittende vuil met een droge doek.

Met eenzelfde sopje van lauwwarm water en EasyCleaner kun je het fornuis rondom afnemen. Maak ronddraaiende bewegingen om vuil te verwijderen. Boen net wat harder op die plekken met aangekoekt vuil. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek.

Het is belangrijk om het gasfornuis regelmatig schoon te maken! Bij voorkeur na elk gebruik. Hiermee voorkom je dat vuil hardnekkig aankoekt. Met als resultaat dat jij als een gek kan gaan staan te boenen.

Met de juiste schoonmaakmethode hoef jij je echter geen zorgen te maken. Maak gebruik van een schoonmaakmiddel dat zowel ontvet als tegelijkertijd reinigt. Zoals bijvoorbeeld de EasyCleaner uit de webwinkel van Schoonmaaktips.com. Dit schoonmaakmiddel is zo krachtig, dat met slechts een kleine hoeveelheid je al goed resultaat bereikt.

Ingebrande vlekken gasfornuis

Als eerste is het belangrijk om na elk gebruik het gasfornuis te reinigen. Verwijder loszittend vuil met een droge doek. Eventueel hardnekkiger vuil kan verwijderd worden met een sopje van lauwwarm water en EasyCleaner. Vlekken branden niet na één enkele al direct in. Dit gebeurt enkel door het langere tijd laten zitten van vuil.

Is het echter toch zover gekomen? Dan is het tijd om het gasfornuis grondig te gaan reinigen!

Maak een sopje van lauwwarm water en de aanbevolen hoeveelheid EasyCleaner. Dit is 4 dopjes EasyCleaner op 5 liter water. Maak een schone poetsdoek nat in het sopje. Knijp lichtjes uit, maar zorg dat hij nog goed vochtig is.

Wrijf met de poetsdoek over de ingebrande vlekken heen. Zorg dat er voldoende schoonmaakmiddel evenredig verdeeld zit over de vlekken. Laat enkele minuten inwerken voor het beste resultaat.

Pak vervolgens een twee schone poetsdoek. Verwijder hiermee het overtollige schoonmaakmiddel van het gasfornuis. Poets na met ruime hoeveelheid water om al het schoonmaakmiddel goed te verwijderen. Droog vervolgens af met een droge en schone theedoek.

Mocht het nog niet effect zijn? Herhaal dan bovenstaande stappen en laat het vuil nog langer intrekken.

Tip: zorg na een grondige schoonmaakbeurt dat je regelmatig schoonmaakt. Dit voorkomt dat je alweer snel grondig te werk moet gaan.

gietijzeren gasfornuis schoonmaken

Gietijzeren gasfornuis schoonmaken

Bij het schoonmaken van een gietijzeren gasfornuis is het belangrijk dat er goed afgedroogd wordt. Overtollig en resterend water kan roest veroorzaken.

Reinig het gietijzeren gasfornuis met een sopje van lauwwarm water en een krachtige allesreiniger, zoals EasyCleaner. Let er op dat het schoonmaakmiddel tevens vet reinigt. Op het gasfornuis zullen regelmatige vettige vlekken zitten, deze laten zich niet zomaar verwijderen.

Na het reinigen met een sopje maak je het gasfornuis goed droog. Zorg dat je alle hoekjes, randjes en gaatjes goed droog maakt. Gebruik hiervoor een schone en droge theedoek.

Vervolgens kun je het gietijzer nog invetten met vaseline. Hierdoor gaat het mooi glimmen. Tevens beschermt dit het gietijzer. Breng niet te dik aan, een dun laagje is al voldoende.

RVS gasfornuis schoonmaken

Voor het schoonmaken van een RVS gasfornuis raadt Schoonmaaktips.com het gebruik van een krachtige allesreiniger aan. Bijvoorbeeld de EasyCleaner.

Het is belangrijk een schoonmaakmiddel te gebruiken dat zowel vuil als vet verwijdert. Vettige aanslag komt vaak voor op het gasfornuis, maar kan erg lastig zijn om effectief te verwijderen. Een dergelijke vettige aanslag zorgt ervoor dat je RVS gasfornuis direct dof en onverzorgd eruit ziet.

Dus, hoe kun je dat weer oplossen?

 • Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 • Haal vervolgens alles loszittende elementen van het gasfornuis af. Doe deze in het sopje;
 • Gebruik het sopje en een schone poetsdoek om het gasfornuis te reinigen;
 • Maak vervolgens alle losse elementen schoon in het sopje;
 • Droog het gasfornuis goed droog met een schone en droge theedoek. Maak vervolgens alle losse elementen droog. Plaats ze terug op het RVS gasfornuis.

Schoonmaaktips.com is zo overtuigd van haar producten dat wij een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. Dat geldt dus ook als je een gasfornuis weer wil laten glimmen!

Let op!

 • Gebruik geen grof schuursponsje voor het schoonmaken van een RVS gasfornuis. Deze kunnen krassen veroorzaken. Deze krassen zijn vervolgens een broeiplaats voor bacteriën en overig vuil.
 • Zorg ervoor dat het gasfornuis volledig is afgekoeld.

Rooster gasfornuis schoonmaken

Wil je de roosters van het gasfornuis grondig en effectief reinigen? Volg dan onderstaand stappenplan!

 1. Verwijder alle loszittende elementen (roosters, gasbranders, enz.);
 2. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 3. Plaats alle loszittende elementen in het sopje. Laat het vervolgens enkele minuten, tot zelfs een half uur, weken;
 4. Poets de roosters met een zacht schuursponsje of een schone poetsdoek goed schoon;
 5. Spoel af met schoon water;
 6. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek;
 7. Plaats alle elementen terug op het gasfornuis.

Zorg ervoor dat je regelmatig de roosters schoon maakt. Als je dit te lang blijft uitstellen, raakt het vuil steeds verder ingebrand. Dit kan permanente vlekken veroorzaken. Bovendien wordt het schoonmaken ook steeds lastiger. Het schoonmaken van de roosters is misschien al niet je favoriete klusje, maar als je het regelmatig doet bespaar je jezelf een hoop werk!

Tips voor het schoonmaken van een gasfornuis  

 1. Zorg dat het gasfornuis volledig afgekoeld is als je gaat schoonmaken;
 2. Maak een oplossing van water en EasyCleaner, bewaar deze in een spuitflacon. Zo kun je gemakkelijk de oplossing op het gasfornuis spuiten;
 3. Reinig het gasfornuis na elk gebruik. Verwijder loszittende vuil en spuit een kleine hoeveelheid EasyCleaner op het gasfornuis om met een doek af te nemen;
 4. Gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen (zoals chloor of schuurmiddel);
 5. Verwijder vervuiling zo spoedig mogelijk. Anders bestaat de mogelijkheid dat dit steeds verder inbrandt en erg lastig te verwijderen wordt.

Gasfornuis schoonmaken (samenvatting)

Gebruik voor het reinigen van het gasfornuis een schoonmaakmiddel dat krachtig en effectief te werk gaat. Schoonmaaktips.com raadt het gebruik van een allesreiniger aan die zowel vuil als vet verwijdert. Gebruik vooral geen bijtende schoonmaakmiddelen!

Onze persoonlijke favoriet is de EasyCleaner. Dit professionele schoonmaakmiddel is verkrijgbaar in onze webwinkel. In de reguliere winkels zul je het niet vinden, maar professionals gebruiken het met veel succes. Deze allesreiniger verwijdert hardnekkig vuil, met slechts een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel. Hierdoor doe jij veel langer met één flacon.

Wij zijn zo overtuigd van onze producten dat we een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. De EasyCleaner is naar onze mening het beste schoonmaakmiddel voor diverse toepassingen, waaronder het reinigen van het gasfornuis.