gasfornuis schoonmaken feat

Gasfornuis schoonmaken – De Beste 15 Tips !

Een gasfornuis schoonmaken? Hoe doe je dat eigenlijk het beste?

Natuurlijk wil je dat het gasfornuis lang meegaat. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat je de levensloop verlengt!

In dit artikel laten we zien hoe je een gasfornuis perfect kunt reinigen. Het gasfornuis raakt natuurlijk een beetje uit de tijd. Tegenwoordig is het koken op inductie erg populair.

Lees ook : Inductie kookplaat schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken

Het belangrijkste bij het schoonmaken van het gasfornuis is een goed schoonmaakmiddel. Door het gebruik van het juiste schoonmaakmiddel maak jij het jezelf al veel gemakkelijker. Het is belangrijk om een middel te gebruiken dat zowel vuil verwijdert, als tegelijkertijd het vet verwijdert.

Op het gasfornuis zal er veel vettige aanslag zijn van het koken. Dit kan een doffe laag achterlaten en tevens lastig zijn om te verwijderen.

Hierdoor is het belangrijk om een krachtig schoonmaakmiddel te gebruiken. Maar let tevens op met het gebruik van bijtende en/of schurende middelen!

Deze kunnen meer kwaad als goed doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuurmiddel of chloor.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner uit haar webwinkel. Dit schoonmaakmiddel is erg krachtig, zelfs bij gebruik van een kleine hoeveelheid. Tevens verwijdert het effectief hardnekkig vuil en vettige aanslag.

EasyCleaner is niet in winkels te koop, maar wordt uitsluitend via onze webshop geleverd aan klanten in Nederland en Belgie. Wij berekenen daarbij geen verzendkosten!

Stappenplan gasfornuis schoonmaken

Let op! Zorg dat het gasfornuis volledig afgekoeld is!

 1. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 2. Doop een schone poetsdoek in het sopje. Knijp deze goed uit, zodat hij niet te vochtig is;
 3. Haal vervolgens alles loszittende elementen van het gasfornuis af. Doe deze in het sopje;
 4. Gebruik de vochtige doek om het gasfornuis te reinigen.
 5. Maak ronddraaiende bewegingen om effectief al het vuil te verwijderen.
 6. Spoel eventueel tussendoor de poetsdoek nog eens in het sopje;
 7. Maak vervolgens alle losse elementen schoon in het sopje;
 8. Droog het gasfornuis goed droog met een schone en droge theedoek.
 9. Maak vervolgens alle losse elementen droog.
 10. Plaats ze terug op het gasfornuis.

Waarmee kun je een gasfornuis reinigen?

Voor het reinigen van een gasfornuis zijn er meerdere schoonmaakmiddelen verkrijgbaar.

Idealiter gebruik je een allesreiniger die tevens ontvet. Hiermee kun je de vettige restanten van voedsel gemakkelijk verwijderen van het gasfornuis.

Let op met het gebruik van schurende en/of bijtende schoonmaakmiddelen.

Denk hierbij aan een schuurmiddel of chloor. Deze kunnen het gasfornuis permanent beschadigen. Bijvoorbeeld door het creëren van krassen.

Bovendien zijn deze krassen de perfecte broeiplek voor bacteriën en overig vuil.

Schoonmaaktips.com heeft een eigen allesreiniger laten ontwikkelen die bijzonder geschikt is om het gasfornuis perfect schoon te maken. Easycleaner is niet in winkels te koop en dus alleen online in onze webshop te bestellen.

Gasfornuis reinigen

Het gasfornuis is een prachtige toevoeging in de keuken. Het is niet alleen praktisch om op te koken, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Afhankelijk van ieders huishouden zal het gasfornuis intensief tot zeer intensief gebruikt worden.

Het is het middelpunt van de keuken. De plek waar heerlijk eten bereid wordt, een snelle maaltijd in elkaar wordt geflanst of men de hele zondag staat te kokkerellen.

Hoe je het gasfornuis ook gebruikt, het is belangrijk om hem schoon te houden. Door het regelmatig reinigen zorg je ervoor dat het gasfornuis in topstaat blijft.

Tevens maak je het er jezelf veel gemakkelijker mee! Hoe langer jij die schoonmaakklus blijft uitstellen, hoe moeilijker het wordt. Vuil zal steeds verder inbranden en vlekken kunnen permanent achterblijven.

Het gasfornuis is eenvoudig schoon te maken.

 • Verwijder als eerste alle loszittende elementen.
 • Deze kun je in een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner reinigen.
 • Verwijder vervolgens al het loszittende vuil met een droge doek.
 • Met eenzelfde sopje van lauwwarm water en EasyCleaner kun je het fornuis rondom afnemen.
 • Maak ronddraaiende bewegingen om vuil te verwijderen.
 • Boen net wat harder op die plekken met aangekoekt vuil.
 • Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek.

Het is belangrijk om het gasfornuis regelmatig schoon te maken! Bij voorkeur na elk gebruik. Hiermee voorkom je dat vuil hardnekkig aankoekt. Met als resultaat dat jij als een gek kan gaan staan te boenen.

Met de juiste schoonmaakmethode hoef jij je echter geen zorgen te maken. Maak gebruik van een schoonmaakmiddel dat zowel ontvet als tegelijkertijd reinigt.

Zoals bijvoorbeeld de EasyCleaner uit de webwinkel van Schoonmaaktips.com. Dit schoonmaakmiddel is zo krachtig, dat met slechts een kleine hoeveelheid je al goed resultaat bereikt.

gasfornuis ontvetten en schoonmaken

Ingebrande vlekken gasfornuis

Als eerste is het belangrijk om na elk gebruik het gasfornuis te reinigen.

Verwijder loszittend vuil met een droge doek. Eventueel hardnekkiger vuil kan verwijderd worden met een sopje van lauwwarm water en EasyCleaner. Vlekken branden niet na één enkele al direct in. Dit gebeurt enkel door het langere tijd laten zitten van vuil.

Is het echter toch zover gekomen? Dan is het tijd om het gasfornuis grondig te gaan reinigen!

Maak een sopje van lauwwarm water en de aanbevolen hoeveelheid EasyCleaner. Dit is 4 dopjes EasyCleaner op 5 liter water. Maak een schone poetsdoek nat in het sopje.

Knijp lichtjes uit, maar zorg dat hij nog goed vochtig is.

Wrijf met de poetsdoek over de ingebrande vlekken heen. Zorg dat er voldoende schoonmaakmiddel evenredig verdeeld zit over de vlekken. Laat enkele minuten inwerken voor het beste resultaat.

Pak vervolgens een twee schone poetsdoek. Verwijder hiermee het overtollige schoonmaakmiddel van het gasfornuis. Poets na met ruime hoeveelheid water om al het schoonmaakmiddel goed te verwijderen. Droog vervolgens af met een droge en schone theedoek.

Mocht het nog niet effect zijn? Herhaal dan bovenstaande stappen en laat het vuil nog langer intrekken.

Tip: zorg na een grondige schoonmaakbeurt dat je regelmatig schoonmaakt. Dit voorkomt dat je alweer snel grondig te werk moet gaan.

Gasfornuis schoonmaken samenvatting

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij een gasfornuis schoonmaken.

Gebruik voor het reinigen van het gasfornuis een schoonmaakmiddel dat krachtig en effectief te werk gaat. Schoonmaaktips.com raadt het gebruik van een allesreiniger aan die zowel vuil als vet verwijdert. Gebruik vooral geen bijtende schoonmaakmiddelen!

Onze persoonlijke favoriet is de EasyCleaner. Dit professionele schoonmaakmiddel is verkrijgbaar in onze webwinkel. In de reguliere winkels zul je het niet vinden, maar professionals gebruiken het met veel succes. Deze allesreiniger verwijdert hardnekkig vuil, met slechts een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel. Hierdoor doe jij veel langer met één flacon.

Wij zijn zo overtuigd van onze producten dat we een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. De EasyCleaner is naar onze mening het beste schoonmaakmiddel voor diverse toepassingen, waaronder het reinigen van het gasfornuis.