vloer dweilen

Vloer Dweilen ? Zo Doe Je Dat !

Hoe ga je een vloer dweilen en hoe kun je dweilen zonder strepen achter te laten. Het lijkt een simpel karwei, maar toch hebben er veel mensen moeite mee. In dit artikel op schoonmaaktips.com gaat we er uitgebreid op in. Ook krijgen we veel vragen over het feit dat de vloer blijft vies na dweilen en of we daar oplossingen voor hebben.

We geven u tips en informatie om met een ouderwetse dweil tot een prachtige schone vloer te komen waarbij u bijna professioneel gaat dweilen ! Daarbij gaan we in op het ‘traditioneel dweilen’ en het dweilen met elektrische hulpmiddelen.

vloer dweilen

Hoe ga je de vloer dweilen ?

De beste manier om een vloer te dweilen doe je op de volgende manier :

 • Maak de vloer eerst goed schoon met een stofzuiger
 • Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel
 • Gebruik een goede dweil
 • Maak een lauwwarm sopje
 • Werk van binnen naar buiten (naar de uitgang)
 • Dweil in vaste ‘banen’
 • Maak de gedweilde vloer altijd droog

Waarmee kun je de vloer dweilen ?

Het beste sopje om een vloer te dweilen is EasyFloor. Dit product is een unieke vloerzeep dat uw vloer goed zal beschermen, geen strepen of voetstappen na zal laten en bovendien een frisse geur afgeeft na de dweil beurt. Het is een perfect product om je vloer te reinigen. Een vloer dweilen zonder strepen is met dit product geen enkel probleem.

EasyFloor001

 

EasyFloor wordt niet in winkels verkocht, maar uitsluitend via de webshop van Schoonmaaktips.com online verkocht aan klanten in Nederland en Belgie. Hierbij worden geen verzendkosten berekend.

Hoe vaak moet je een vloer dweilen ?

Het is natuurlijk lastig aan te geven hoevaak je een vloer moet dweilen. Het hangt in grote mate af van het gebruik van de vloer en of deze door het gebruik ook vervuild raakt. Er zijn dus vloeren die je elke dag moet dweilen.

Andere vloeren, die veel minder gebruikt worden, natuurlijk veel minder. Ook als een vloer veel minder gebruikt wordt is af en toe dweilen geen overbodige luxe overigens.

Stof zal op de vloer niet altijd direct zichtbaar zijn, maar is in veel gevallen wel degelijk aanwezig.

Daarnaast hebt u natuurlijk ook een goede dweil nodig. Het perfect dweil systeem moet natuurlijk makkelijk en effectief werken. Schoonmaaktips.com adviseert de Leifheit dweil systemen die online verkrijgbaar zijn.

Leifheit Dweil Systeem

Lees ook : Keramische tegels schoonmaken

Elektrisch dweilen

Daarnaast kunt u besluiten om de vloeren elektrisch te dweilen met behulp van een elektrische vloerwisser. De Karcher Floor Cleaner FC Cordless is dan wellicht een goede optie voor u. (Link naar Bol.com)

Wees zuinig met schoonmaakmiddel. Een sopje maken betekent dat u een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel in lauwwarm water oplost en dat is voldoende om grote oppervlakken goed schoon te krijgen.

Onze vloer blijft vies na dweilen hebben we gemerkt nadat we elektrisch gingen dweilen. Geen succes dus helaas.

Vloer streeploos dweilen

De vloer streeploos dweilen ? Door EasyFloor te gaan gebruiken kunt u dweilen zonder strepen achter te laten. EasyFloor is verkrijgbaar in onze webshop en wordt gratis naar u verzonden.

U kunt EasyFloor direct bestellen (1 Fles verpakking en per 3 stuks)

Leifheit

Leifheit producten om de vloer te dweilen worden in Nederland en Belgie veel gebruikt. Leifheit is een topmerk als het schoonmaakartikelen gaat. In combinatie met de EasyFloor kunt u dweilen zonder strepen.

Gebruik in elk geval goed ‘gereedschap’. Een goedkope dweil hoeft dus niet slechter te zijn, maar kijk naar reviews of vraag om advies als u een nieuwe dweil wilt aanschaffen. Met ranzige moppen zal het zeker niet lukken. In dit opzicht zijn de Leifheit producten vaak de beste die u aan kunt schaffen. (Link naar Bol.com)

Het gebruik van een goede vloerdweil is natuurlijk essentieel. Een versleten of oude dweil zal minder goed schoonmaken. Er zijn overigens ook zeer goed vloer moppen of vloerwissers verkrijgbaar.

Dweilen zonder strepen kan alleen als u de juiste schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen gebruikt. Het maakt overigens geen verschil of u een stenen vloer gaat dweilen of als u een houten vloer gaat dweilen.

Niet te warm water gebruiken

Gebruik niet te warm water als u gaat dweilen. Dit voorkomt strepen tijdens het dweilen. Een lauwwarm sopje doet wonderen. Dweilen met koud water kan natuurlijk ook, maar vuil of viezigheid zal dan minder snel verdwijnen.

Begin te dweilen in de verste hoek in de ruimte en werk daarna al dweilend naar de uitgang van het vertrek. Op deze manier hoeft u niet meer over de vloer te lopen om eruit te komen.

Probeer met een dweil of mop in vaste banen te werken. Werk zo ‘recht’ mogelijk. Ook dit zal strepen voorkomen en bovendien weet u op deze manier dat u de gehele vloer heeft geraakt met schoonmaakmiddel.

Maak de pas gedweilde vloer altijd droog met een droge dweil of mop. Ook dit voorkomt vlekken of strepen.

Swiffer Wetjet

Iedereen kent inmiddels wel de Swiffer om stof af te nemen. Maar er is ook een prima Swiffer product als de Wetjet. Schoonmaaktips.com heeft er een speciaal artikel over geschreven : Swiffer Wetjet Aanbieding 

Elektrische vloerdweilen

Elektrische vloerdweilen worden steeds vaker gebruikt. Er zijn prima modellen verkrijgbaar.

Een van de beste elektrische vloerdweilen (beste reviews)is momenteel de Karcher FC3 Cordless Elektrische Vloerreiniger.

vloer dweilen met elektrische vloerreiniger

 

Stenen vloer dweilen

Een stenen vloeren dweilen is op zich niet een groot probleem. U moet er alleen voor zorgen dat de gehele vloer goed ‘geraakt’ wordt en u zelf aanwennen van binnen naar buiten te werken tijdens het dweilen van een stenen vloer.

Een stenen vloer dweil zonder strepen doet u het gemakkelijkste met EasyFloor. Het maakt uw stenen vloer streeploos schoon.

Andere soorten vloeren

Welke vloeren kun je eigenlijk dweilen en welke niet ?

Er bestaan natuurlijk vele soorten vloeren. We geven wederom een opsomming :

 • Marmeren vloeren
 • Vinyl vloeren
 • Tegelvloeren of plavuizen
 • Laminaatvloeren
 • Marmoleum vloeren
 • PVC vloeren

In principe kunt u elke vloer prima dweilen. Let er echter wel op dat het schoonmaakmiddel dat u gebruikt, niet het materiaal aantast. Zuurhoudende middelen in een schoonmaakmiddel kunnen bijvoorbeeld de marmeren vloer aantasten. Dat is natuurlijk niet wat we willen.

Lees ook : Laminaat schoonmaken

Voor het dweilen van een marmeren vloer gebruikt u bij voorkeur groene zeep. Dit is een natuurlijk product en kan dus prima gebruikt worden.

Voor het dweilen van keramische tegelvloeren, laminaatvloeren, marmoleum of pvc vloeren en andere vloeren kunt u een allesreiniger gebruiken om de vloer schoon te maken en te dweilen.

Met welk product gaat het het beste ?

U kunt de vloer gaan dweilen met verschillende schoonmaakproducten. Ook met een allesreiniger kan het prima. We hebben al onze allesreiniger al genoemd, die u in onze webshop kunt kopen. Het grote voordeel van EasyCleaner is dat u er slechts een kleine hoeveelheid per dweil beurt van nodig hebt.

Andere schoonmaakmiddelen om de vloer te dweilen zijn onder andere :

 • Azijn
 • Baking soda
 • Wasverzachter
 • Ammoniak
 • Dreft
 • Schoonmaakmiddel in stoomreiniger

Azijn

U kunt een vloer dweilen met azijn. Neem daarvoor wat lauwwarm water en voeg een scheut azijn toe. Dweil daarna de vloer goed schoon en vergeet ook niet om de vloer daarna weer goed droog te maken. Het grote voordeel van witte azijn is natuurlijk de prijs. Bovendien kunt u de vloer met azijn prima ontvetten.

U kunt al een fles witte azijn aanschaffen in de supermarkt voor 50 euro cent. Het grote nadeel vinden wij de reuk van azijn. Deze blijft vaak geruime tijd aanwezig. De ruimte die gedweild is daarna goed luchten zal de azijngeur snel doen verdwijnen.

Dweilen met soda

Een vloer dweilen met soda kan natuurlijk ook ! Neem ook hier weer lauwwarm water en los de soda daarna op. Een half kopje baking soda in een emmer is voldoende. Dweil de vloer daarna grondig schoon en herhaal daarna de dweilbeurt met schoon water.

Let op : soda kunt u niet gebruiken op hout !

Probeer ook eens wasverzachter

Een vloer dweilen met wasverzachter kan ook. Doe een dopje wasverzachter in een emmer met lauwwarm water. Dweil daarna de vloer schoon en maak deze daarna met schoon water weer helemaal zuiver.

De vloer dweilen met wasverzachter betekent dat u de vloer helemaal streeploos schoon kunt maken en dat de vloer bovendien ook eens lekker ruikt na de dweil beurt.

Gebruik van ammoniak

Er zijn mensen die zweren bij ammoniak als schoonmaakmiddel om vloeren te dweilen. Wij zijn er geen voorstander van.

Ammoniak heeft natuurlijk een bijzonder sterke geur die u lang zult blijven ruiken in huis.

Ammoniak kan wel gebruikt worden om de vloer goed te ontvetten. Een vloer dweilen met een ammoniak oplossing heeft dus alleen deze functie (ontvetten).

Vloer dweilen met Dreft

De vloer dweilen met Dreft wordt veel gedaan. Dreft heeft verschillende eigenschappen die u goed kunt gebruiken. Het maakt natuurlijk goed schoon, maar tegelijkertijd ontvet dit afwasmiddel ook nog eens.

Dreft is vooral bekend als afwasmiddel. Maar u kunt er dus zeker ook andere dingen mee doen. De vloer dweilen met dreft bijvoorbeeld wordt eigenlijk al heel veel gedaan en geeft dus ook nog eens prima resultaten.

Stoomreinigers

De vloeren dweilen is natuurlijk wat anders dan een stoomreiniger gebruiken. Vaak wordt aan een stoomreiniger ook een geurtje toegevoegd waardoor de stoombeurt ook prettige geuren op zal leveren. Of het echt schoon wordt met een stoomreiniger alleen ? Vaak worden alleen bacteriën door de hete stoom gedood.

Vaak horen we echter ook dat stoomreinigers zorgen voor strepen op de vloer. Daardoor lijkt de vloer natuurlijk al niet helemaal schoon. Een stoomreiniger gebruiken om de vloer schoon te maken wordt dus niet aanbevolen.

Vloer dweilen Samenvatting

Wij hopen dat dit artikel over vloer dweilen u wat tips en informatie heeft gegeven waarmee u nu vooruit kunt. Als er vragen waren, hopen we dat we deze voor u beantwoord hebben in dit artikel over vloeren dweilen.

Zoals hiervoor gezegd, de beste manier om een vloer streeploos schoon te maken, is door gebruik te maken van EasyFloor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.