hoe kun je het beste een inductie kookplaat schoonmaken

Inductie Kookplaat Schoonmaken

Hoe kun je het beste een inductie kookplaat schoonmaken ? Koken op inductie kookplaten is de laatste paar jaren enorm populair geworden. Het reinigen van de inductie kookplaat dient dus ook regelmatig te gebeuren. De belangrijkste tip die we u geven : maak direct na het koken de inductie kookplaat schoon ! Anders is de kans op schade en een minder goede werking van de kookplaat groot.

Hoe ga je een inductie kookplaat schoonmaken ?

De beste manier om een zwarte glazen of inductie kookplaat schoon te maken en kringen of vlekken te verwijderen doet u door de volgende methode toe te passen :

  • Gebruik een microvezeldoekje of een speciale glasschraper (voor grof vuil)
  • Neem heet warm water en maak daarmee het microvezeldoekje goed nat
  • Neem met het microvezeldoekje direct na het koken de etensresten af. Anders kan het vuil inbranden op de kookplaat ! Ingebrand vuil is nauwelijks meer te herstellen !
  • Nadat de etensresten verwijderd zijn gebruikt een sopje (warm water) met afwasmiddel en neem de inductie kookplaat nogmaals goed af
  • Als u hiermee klaar bent, wrijft u de kookplaat helemaal droog met een schone doek (handdoek). Op deze manier voorkomt u strepen op de kookplaat.

Door deze methode min of meer dagelijks te hanteren, zult u de levensduur van uw kookplaat aanmerkelijk verlengen en zal deze bovendien schoon blijven.

inductie kookplaat schoonmaken

Wat u in ieder geval niet moet doen !

De hierboven beschreven methode is verreweg de beste en de veiligste methode om de kookplaat schoon en netjes te houden. Er zijn mensen die met allerlei andere middelen zoals Dasty, Allesreiniger, Soda, HG of Citroen aan de slag gaan, maar hierdoor kan schade aan de inductie kookplaat ontstaan. Wij raden het gebruik van deze middelen dus af!

aanbevolen producten

Krassen

Krassen of een beschadiging die op inductie kookplaat zitten zijn eigenlijk niet meer te herstellen. Wees dus zeer voorzichtig als u op inductie gaat koken en vermijd bijvoorbeeld het schuiven van pannen ! Er zijn fabrikanten (zoals Siemens en AEG) die zeggen dat je krassen op de inductie kookplaat kunt verwijderen.

In de praktijk blijkt dit echter niet te werken. Het product dat wordt aanbevolen door AEG is slechts bedoeld om een beschermlaagje op de inductie plaat aan te brengen en dus niet bedoeld om krassen in het (zeer harde) glas te herstellen.

Ook het gebruik van een zogenaamde kookplaatschraper is niet aan te raden. U verhoogd daarmee alleen maar de kans op beschadiging van de kookplaat. Niet doen dus !

Elektrische kookplaat tips

We geven u nog enkele belangrijke tips :

  • Vermijd het schuiven met pannen maar neem de pannen op en verzet ze daarna
  • Maak direct na gebruik de kookplaat zuiver – Als u het later doet zijn vlekken lastiger te verwijderen
  • Gebruik geen middelen die bijtende of chemische stoffen bevatten
  • Maak na het schoonmaken de kookplaat altijd goed droog

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.