keuken schoonmaken feat

Keuken Schoonmaken

U hebt gezocht op keuken schoonmaken. De keuken wordt natuurlijk dagelijks gebruikt en zal daarom ook regelmatig vies worden. Een vieze keuken zal daarom ook regelmatig schoongemaakt moeten worden.

De keuken is natuurlijk ook de plek in huis waar eten bereid wordt. Het is daarom extra belangrijk om de keuken regelmatig te poetsen en schoon te maken. Wie kan er nu eigenlijk lekker koken in een smerige keuken ? Niemand toch ?

Vandaar dat we vandaag, in dit artikel de vragen gaan beantwoorden over het reinigen van de keuken.

keuken schoonmaken

De keuken maakt u het beste schoon met een aantal goede hulpmiddelen. Gebruik dagelijks een schone vaatdoek en een goede ontvettende en desinfecterende allesreiniger om alle oppervlakken van de keuken zuiver en schoon te maken.

De keuken is een plek waar het hygiënisch hoort te zijn. Na elke maaltijd dient de keuken daarom weer opgefrist te worden, zodat de volgende maaltijd weer bereid kan worden in een schone keuken. De keuken schoonmaken met een goede allesreiniger is eigenlijk een noodzaak om bijvoorbeeld bacteriën te doden.

Gebruik bijvoorbeeld Easycleaner om alles perfect schoon te krijgen ! Easycleaner is verkrijgbaar in onze webshop en wordt zonder verzendkosten naar klanten in Nederland en België verstuurd. Easycleaner is te bestellen per fles, per 3 flessen en per 6 flessen.

EasyCleaner 001

 

Hoe vaak moet je de keuken schoonmaken?

Bij de vraag hoe vaak moet de keuken schoongemaakt worden is natuurlijk belangrijk dat veel gebruikte onderdelen in de keuken die dagelijks gebruikt worden eigenlijk ook dagelijks schoon gemaakt dienen te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gasfornuis, het aanrechtblad of de spoelbak.

Andere onderdelen van de keuken kunt u bijvoorbeeld eens per week schoonmaken : denk bijvoorbeeld aan de keukenvloer, de koelkast en magnetron.

De keukenkastjes een keer helemaal afsoppen doet u bijvoorbeeld 1 keer per maand, net zoals de oven schoonmaken en vaatwasser. Ook gaat u eens per maand het koffiezetapparaat helemaal schoonmaken en eventueel ontkalken.

Maak voor uzelf een werkschema waarin alle onderdelen van de keuken beschreven worden. (Zie de tabel hieronder als voorbeeld)

OnderdeelSchoonmaakmiddelFrequentie
KeukenkastenAllesreiniger + Ontvetter1 x per maand
KookfornuisAllesreiniger + Ovenreiniger1 x per dag
OvenOvenreiniger1 x per week
MagnetronAllesreiniger of ovenreiniger1 x per week
AanrechtbladAllesreiniger 1 x per dag
AfzuigkapAllesreiniger + ontvetter1 x per maand
KoelkastAllesreiniger1 x per week
KeukenvloerAllesreiniger + ontvetter1 x per week

Een vette keuken schoonmaken ? De EasyCleaner van schoonmaaktips.com is naast een allesreiniger de beste ontvetter voor schoonmaken van de keuken. U krijgt dus eigenlijk 2 in 1 bij aanschaf van de EasyCleaner.

In de keuken kunnen de dingen erg vet worden door het gebruik van het gasfornuis. Na verloop van tijd zullen bijvoorbeeld keukenkastjes een soort van vette film op zich krijgen als u ze niet regelmatig schoonmaakt.

Daarnaast zal het gas- of kookfornuis zelf ook vaak vet worden en dient dit dus ook regelmatig (dagelijks bij dagelijks gebruik) met een goed product schoongemaakt te worden.

Een vette keuken schoonmaken doet u natuurlijk met de beste ontvetter: EasyCleaner !

 

Baking soda

De keuken schoonmaken met baking soda is een goed alternatief. Het enige nadeel is dat u wat minder snel werkt omdat de soda wat meer tijd vergt als u ermee schoon gaat maken.

  • Sprenkel wat baking soda over het gasfornuis
  • Neem een spons of natte doek en begin met het schoonmaken
  • Verwijder daarna eerst alle restjes waar de soda nog aanwezig is
  • Maak het gasfornuis daarna goed droog met een schone droge doek

U ziet : de keuken schoonmaken met baking soda kan dus wel, u bent er alleen wat meer tijd mee kwijt in vergelijking met het schoonmaken met EasyCleaner.

Keuken schoonmaken Samenvatting

Een keuken schoonmaken is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen en kunt u daarmee vooruit.

Als belangrijkste tips werd gegeven om een schema te maken van het schoonmaken van de keuken en dat u dus de juiste producten moet gebruiken om snel, effectief en schoon te kunnen werken.

Het zal u werk bij het schoonmaken enorm kunnen versnellen en bovendien zult u er veel meer plezier aan beleven.