keukenkastjes schoonmaken zonder strepen

Keukenkastjes schoonmaken : De Beste Tips !

Hoe ga je keukenkastjes schoonmaken ? Keukenkastjes streeploos schoonmaken en de hele keuken ziet er weer stralend uit. Maar hoe doe je dat eigenlijk ? In dit artikel leggen we het perfect voor u uit en geven we u de nodige tips.

Hierdoor wordt het schoonmaken van keukenkastjes leuk gemaakt, zonder extra veel inspanningen !

keukenkastjes schoonmaken

Keukenkastjes schoonmaken : zo doe je dat !

Keukenkastjes schoonmaken ? Het hoeft niet echt moeilijk te zijn. We weten dat er veel mensen zijn die er problemen mee hebben. De keukenkastjes in de keuken schoonmaken zult u door gebruik regelmatig moeten uitvoeren.

In de keuken zullen – door het koken – de keukenkastjes ook vaak erg vet worden. Om dan streeploos schoon te maken moet u gebruik maken van een krachtige ontvetter.

Schoonmaaktips.com heeft EasyCleaner in haar assortiment. De EasyCleaner is een allesreiniger die tegelijkertijd prima ontvet. Wel zo makkelijk als u uw keukenkastjes wilt gaan schoonmaken.

De EasyCleaner wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Belgie en Nederland. U heeft het product razendsnel in huis !

EasyCleaner 001

Hoe krijg je keukenkastjes vetvrij ?

De beste manier om keukenkastjes vetvrij te krijgen is door een goede allesreiniger te gebruiken die ook tegelijkertijd goed ontvet. Easycleaner is speciaal door Schoonmaaktips.com ontwikkeld en heeft zowel een reinigende als ontvettende werking. Het is dus ideaal geschikt voor het schoonmaken van keukenkastjes in de keuken.

Keukenkastjes ontvetten lukt met dit product in een handomdraai. Vette keukenkastjes schoonmaken hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vetvlekken op keukenkasten verwijderen is net zo makkelijk.

  • Gebruik een beetje EasyCleaner en maak een sopje.
  • Neem daarna een zachte spons en maak deze nat met het lauwwarme water met Easycleaner.
  • Neem daarna de keukenkastjes goed af en herhaal dit als de keukenkastjes erg vies zijn. U zult zien dat het vuil en vet van de keukenkastjes snel zal verdwijnen.
  • Pak daarna een schone droge doek (katoen) en maak de keukenkastjes weer helemaal droog.

Kunststof keukenkastjes

Kunststof keukenkastjes schoonmaken aan de buitenkant gaat gemakkelijk met de EasyCleaner allesreiniger. Gebruik wat lauwwarm water in combinatie met de allesreiniger en maak de keukenkastjes schoon met een zacht spons of doek.

Kunststof keukenkastjes zijn over het algemeen glad van structuur, hetgeen het schoonmaken ervan vergemakkelijkt.

Leestip : Kunststof spoelbak schoonmaken

Kunststof keukenkastjes schoonmaken doet u dus met een ‘zacht’ product als EasyCleaner. Het zal de materialen niet beschadigen tijdens het schoonmaken.

Houten keukenkastjes

Ook houten keukenkasten schoonmaken kunnen het beste met een zachte allesreiniger, die tevens goed ontvet, schoongemaakt worden. Ook hiervoor is EasyCleaner perfect geschikt. Ook op houten keukenkastjes zal vuil en vet snel verdwijnen als u aan de schoonmaak gaat beginnen.

Het maakt daarbij niet uit of de houten keukenkastjes structuur hebben of helemaal glad zijn.

Houten keukenkastjes schoonmaken met producten van Schoonmaaktips.com zorgen ervoor dat u sneller klaar bent en bovendien ook nog een perfect resultaat zult zien.

Hoogglans keukenkastjes

Als u een hoogglans keukenkastjes in gebruik heeft, kunt u het beste ook gewoon met een sopje van soda aan de slag gaan. Hoogglans keukenkastjes schoonmaken is vaak geen pretje. Op een hoogglans keukenkast zie je namelijk alles !

Een hoogglans keukenkastjes poetsen kan nogal een karwei zijn.

U wilt natuurlijk dat de keuken er weer helemaal streeploos en schoon uitzicht. Met soda reinigen betekent u dat u vetresten prima kunt reinigen en verwijderen.

Om de hoogglans keukenkastjes weer helemaal streeploos te krijgen, is het raadzaam om een ‘zacht’ middel te gebruiken of gewoon met water en zeem de keukenkastjes zonder strepen te krijgen.

Buitenkant keukenkasten

Keukenkasten reinigen van tijd tot tijd is echt noodzakelijk. Er is eigenlijk niets beter om een schone, hygiënische keuken te hebben.

De buitenkant van keukenkastjes schoonmaken is echt nodig als je bijvoorbeeld merkt dat de er veel vuil op zit. Plakkende keukenkastjes zijn vaak een teken dat u aan het werk moet en dat een grondige schoonmaakbeurt nodig is.

Maar waar kunt u nu de buitenkant van de keukenkastjes het best mee schoonmaken ? Als ze vettig zijn is soda eigenlijk het beste middel.

Maak een lauw/warm sopje met wat soda erin en u zult merken dat na het grondig afnemen met een zachte spons het meeste vet verdwenen zal zijn.

Na het gebruik van de spons gaat u nog eens grondig de keukenkastjes langs met een droge zeem.

Leestip : Keuken schoonmaken

Binnenkant keukenkastjes

De binnenkant van keukenkastjes zijn meestal voorzien van plastic. Ook dit plastic kunt u perfect reinigen met bijvoorbeeld groene zeep, soda of schoonmaakazijn. Met een allesreiniger zult u echter alles ook direct ontsmetten en ontvetten.

Ook hiervoor geldt dat u daarna de ondergrond echt schoonmaakt met schoon water. Een goede zeem kan u natuurlijk daarbij helpen.

Keukenkastjes goed schoonmaken

De keukenkastjes goed schoonmaken doet u dus met een goede allesreiniger. Handig daarbij is dat de allesreiniger ook tegelijker ontvet en dus eventuele vetresten verwijderd.

Easycleaner is een product dat niet in winkels wordt verkocht en dus alleen bij schoonmaaktips.com te bestellen is. Wij versturen het zonder verzendkosten naar klanten in Nederland en Belgie.

De keukenkastjes goed schoonmaken zal dan erg gemakkelijk gaan.

Alternatieven

Tegen plakkende keukenkastjes zijn diverse middelen te gebruiken. De meeste gebruikte natuurlijke middelen zijn daarbij :

  • Soda
  • Groene zeep
  • Schoonmaakazijn

Als u bijvoorbeeld mat zwarte keukenkastjes wilt schoonmaken wilt u daarna natuurlijk geen vlekken of strepen meer zien. Datzelfde geldt natuurlijk voor een hoogglans keukenkastjes die u gaat schoonmaken. Hoogglans keukenkastjes goed schoonmaken en ontvetten zorgt ervoor dat de keuken er daarna weer pico bello uitziet !

Leestip : Aanrechtblad schoonmaken

HuishoudenHuishouden

Soda : de allesreiniger bij uitstek

De keuken of keukenkastjes schoonmaken met soda is een veel gebruikte en gemakkelijke manier om alles blinkend schoon en fris te krijgen. Soda wordt erg gebruikt tegenwoordig. Probeer het eens en zie hoe het kan werken. Het zorgt ook nog een voor bescherming van de keukenkastjes omdat het vuil zal afstoten.

Het gebruik van groene zeep voor keukenkastjes

U kunt de keukenkastjes met een oplossing van groene zeep schoonmaken. Gebruik hiervoor een oplossing van circa 25-30 procent groene zeep met lauwwarm water.

Als u groene zeep gebruikt dient u daarna de keukenkastjes met schoon water af te spoelen. Dit kunt u dan weer doen door bijvoorbeeld een schone natte zeem te gebruiken.

Keukenkastjes reinigen zonder strepen

Schoonmaakazijn is een wonderproduct

Schoonmaakazijn gebruiken om keukenkastjes schoon te maken en grondig te reinigen kan perfect. Keukenkastjes schoonmaken met azijn is een kwestie van lauwwarm mengen met de azijn (1:1) en dit gebruikt om de keukenkastjes te reinigen.

Azijn lost al het vet en kalk op en daarom kun je schoonmaakazijn bijna als allesreiniger zien. (wat het overigens niet is !)

Keukenkastjes schoonmaken zonder strepen (Samenvatting)

Het keukenkastjes schoonmaken zonder strepen is dus echt niet zo lastig. U moet er alleen voor zorgen dat u een goed product gebruikt dat naast schoonmaakt ook tegelijkertijd ontvet.

Zoals gezegd is EasyCleaner het ideale product hiervoor, dat Schoonmaaktips.com ook nog eens nog extra verzendkosten te berekenen verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *