Ovenruit schoonmaken met baking soda

Ovenruit Schoonmaken

Kun je nauwelijks nog door de ovenruit van de oven zien wat er in ligt ? De ovenruit schoonmaken aan de binnenkant is iets wat je eigenlijk telkens na gebruik van de oven moet doen. In de praktijk gebeurt dit nauwelijks, waardoor de ovenruit bruin, vet of zelfs helemaal zwart wordt na verloop van tijd. Je kunt daarna niet meer zien wat je erin hebt gelegd !

Ovenruit schoonmaken

Ook de ovenruit schoonmaken hoort natuurlijk bij het oven schoonmaken. Als je de ovenruit niet direct na het gebruik aan de binnenkant goed schoonmaakt, bestaat de kans dat hij helemaal bruin en vettig wordt.

De ovenruit goed schoonmaken doe je met een goede ovenreiniger. EasyOven is verkrijgbaar in de webshop van Schoonmaaktips.com en is niet in winkels verkrijgbaar.

EasyOven wordt door schoonmaaktips.com gratis naar klanten in Nederland en Belgie verstuurd.

Leestip : Ingebrande oven schoonmaken

Lees ook : Zwaar aangekoekte oven

Baking Soda

Ook baking soda kan gebruikt worden om de binnenkant van de ovenruit schoon te maken. Soda wordt ook vaak gebruikt om het ovenrooster schoon te maken. Haal eerst alle vet en het grofste vuil weg van het ovenglas met een stuk keukenpapier. Daarna gaat u met de baking soda aan de slag.

  • Zorg ervoor dat de oven helemaal goed is afgekoeld.
  • Neem een koffie kopje en vul dit voor de helft met warm water. De andere helft vult u met baking soda.
  • Smeer de pasta daarna op de binnenkant van de ovenruit en laat het een 15-30 minuten goed inwerken.
  • Gebruik Hierna een tandenborstel om de pasta goed in te wrijven. Zorg ervoor dat u het gehele oppervlak van de ovenruit goed raakt en niets vergeet.
  • Veeg daarna met een vochtige doek het gehele oppervlak goed schoon. Verwijder daarna natuurlijk alle vlekken op het ovenglas.
  • Daarna gaat u de ovenruit met een droge doek helemaal droog maken. U kunt er een scheutje azijn bij doen om de ovenruit weer perfect te laten glanzen.

Bestel nu voordelig baking soda op Bol.com

Vet schoonmaken van de ovenruit

Vet op een niet al te vieze ovenruit kunt u vrij eenvoudig verwijderen. Doe dit wel geregeld, want als het vet ingebrand is, is dit karwei dus een stuk lastiger.

Als u alleen het vet van de ovenruit wilt verwijderen kunt u dit doen met Easycleaner. Easycleaner ontvet prima en maakt het oppervlak van de ovenruit aan de binnenkant prima schoon. Het voorkomt dus dat vet in de loop der tijd zal inbranden op de ovenruit.

Ovenruit schoonmaken met citroen

U kunt citroen gebruiken om de ovenruit weer schoon te krijgen. Ook citroensap heeft een sterke ontvettende werking.

Als de ovenruit niet te veel vetresten heeft, kunt u dus prima met wat citroensap de ovenruit aan de binnenkant reinigen.

Ingebrande ovenruit schoonmaken

Zelfs een ingebrande ovenruit kunt u nog schoonmaken. Het geheim is zeer fijne metaalwol gebruiken om ingebrande vetresten van de ovenruit te verwijderen.

Het glas van de ovenruit zal schoon worden, maar de kans op krassen op het glas is natuurlijk door deze agressieve manier van schoonmaken groot. Ben er dus voorzichtig mee en weet zeker dat u zeer fijne metaalwol gebruikt voordat u aan de slag gaat met het schoonmaken van de ovenruit.