glas magnetron schoonmaken

Magnetron Schoonmaken

Een magnetron schoonmaken? Hoe doe je dat eigenlijk? Natuurlijk wil je dat de magnetron meegaat. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat je de levensloop verlengt! In dit artikel laten we zien hoe je een magnetron perfect kunt schoon maken.

Net als keuken schoonmaken, zul je bij de magnetron reinigen grondig te werk moeten gaan.

magnetron schoonmaken

Hoe maak je een magnetron schoon?

Een magnetron schoonmaken gaat het beste met een goed schoonmaakmiddel. Bij keukenapparatuur is het belangrijk een schoonmaakmiddel te gebruiken dat goed vuil verwijdert, maar tegelijkertijd ook goed ontvet.

In de magnetron zitten voornamelijk voedselresten en aanslag daarvan. Als je deze een tijdje laat zitten kunnen dit hardnekkige vlekken worden. Hiervoor is het belangrijk om een krachtig schoonmaakmiddel te gebruiken. Maar let tevens op met het gebruik van bijtende en/of schurende middelen! Deze kunnen meer kwaad als goed doen, zoals het permanent beschadigen van de glasplaat in de magnetron. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CIF schuurmiddel of chloor.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner uit ons eigen assortiment. Dit schoonmaakmiddel is erg krachtig, zelfs bij gebruik van een kleine hoeveelheid. Het verwijdert hardnekkig vuil, ontvet en zorgt ervoor dat je magnetron in goede staat blijft.

EasyCleaner 001

Stappenplan magnetron schoonmaken

 1. Verwijder los liggend vuil met een droge doek;
 2. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 3. Neem met een vochtige doek de magnetron af;
 4. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek.

Zorg ervoor dat je poetsdoek niet te nat is van het sopje. Knijp het overtollige water uit de doek, alvorens deze in de magnetron te gebruiken.

Maak de magnetron schoon elke keer nadat je hem gebruikt hebt. Hiermee voorkom je dat vuil in kan branden.

Waarmee kun je een magnetron schoonmaken?

Voor het schoonmaken van een magnetron zijn er meerdere schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Idealiter gebruik je een allesreiniger die tevens ontvet. Hiermee kun je de vettige restanten van voedsel gemakkelijk verwijderen uit de magnetron.

Schoonmaaktips.com is erg enthousiast over de EasyCleaner uit haar eigen webwinkel. Deze allesreiniger is krachtig bij gebruik van slechts een kleine hoeveelheid. Tevens is het geurloos en verwijdert het vettige aanslag.

Het is belangrijk om een neutraal schoonmiddel te gebruiken. Let op met het gebruik van bijtende en/of schurende schoonmaakmiddel! Schuurmiddel kan bijvoorbeeld krassen achter laten in de magnetron. Deze krassen worden een broeiplek voor bacteriën en vuil.

Wil je iets doen aan nare geurtjes in de magnetron? Dan is azijn jouw redmiddel! Schoonmaakazijn heeft als eigenschap dat het geuren neutraliseert. Plaats een schaaltje met 150ml water en 4 eetlepels schoonmaakazijn in de magnetron. Zet de magnetron gedurende 5 minuten op de hoogste stand. Vervolgens kun je het schaaltje verwijderen (met pannenlappen!). Hierna kun je de binnenkant van de oven afnemen met een lauwwarm sopje met EasyCleaner.

Onze persoonlijke favoriet is EasyCleaner. Dit professionele schoonmaakmiddel geeft altijd een strak resultaat. Met slechts een kleine hoeveelheid krijg je al het gewenste resultaat. Dat heeft als voordeel dat je langer met één verpakking kan doen!

Magnetron reinigen

De magnetron is ideaal voor allerlei toepassingen in de keuken. Even snel een sopje opwarmen, een beker met melk opwarmen of juist brood ontdooien. In de snelle maatschappij is de magnetron de uitkomst! Binnen no-time heb jij een product opgewarmd of ontdooit.

Maar, uiteraard heeft die magnetron ook wat onderhoud nodig! Want, als jij er al dat voedsel in stopt, dan wordt hij ook wel eens vies. Een soepje dat net iets te warm is geworden en de wanden vies heeft gemaakt, of een boterham die erin heeft gekruimeld. De magnetron is een verzamelplaats van voedselresten.

Over het algemeen is de magnetron eenvoudig schoon te maken. De ronddraaiende glasplaat is los te halen, waardoor met een droge doek loszittende vuil gemakkelijk verwijderd wordt. Bovendien kan er met een sopje van lauwwarm water en EasyCleaner hardnekkiger vuil verwijderd worden.

Het is belangrijk om de magnetron regelmatig schoon te maken! Bij voorkeur na elk gebruik. Hiermee voorkom je dat vuil hardnekkig aankoekt, en jij als een gek staat te boenen.

Met de juiste schoonmaakmethode hoef jij je echter geen zorgen te maken. Maak gebruik van een schoonmaakmiddel dat zowel ontvet als tegelijkertijd reinigt. Zoals bijvoorbeeld de EasyCleaner uit de webwinkel van schoonmaaktips.com. Dit schoonmaakmiddel is zo krachtig, dat met slechts een kleine hoeveelheid je al goed resultaat bereikt.

Magnetron grondig schoonmaken

Schoonmaaktips.com raadt aan om de magnetron na elk gebruik te reinigen. Verwijder loszittend vuil met een droge doek. Eventueel hardnekkiger vuil kan verwijderd worden met een sopje van lauwwarm water en EasyCleaner.

Door het schoonmaken na elk gebruik voorkom je dat vuil verder in kan branden. Hoe langer je het laat zitten, hoe hardnekkiger het vuil wordt.

Is het toch zover gekomen dat de magnetron echt een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft? Ga dan als volgt te werk:

 1. Plaats een magnetron bestendige schaal met 150ml water en 4 eetlepels schoonmaakazijn in de magnetron;
 2. Zet de magnetron gedurende 5 minuten op de hoogste stand;
 3. Maak ondertussen een sopje van lauwwarm water en EasyCleaner;
 4. Haal het schaaltje uit de magnetron. Pas op! Deze zal heet zijn. Gebruik pannenlappen of ovenwanten;
 5. Doop een schoonmaakdoek in het sopje met EasyCleaner. Knijp deze goed uit, zodat hij niet te nat is. Maak hiermee de binnenkant van de magnetron schoon;
 6. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek. Wrijf hiermee goed de gehele magnetron droog.

Klaar! Jouw magnetron kan er weer een tijdje tegenaan.

Tip: zorg na een grondige schoonmaakbeurt dat je regelmatig schoonmaakt. Dit voorkomt dat je alweer snel grondig te werk moet gaan.

Glasplaat magnetron schoonmaken

De ronddraaiende glasplaat van de magnetron kan op zijn tijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken! Na verloop van tijd zal deze dof worden. Hoogste tijd om het weer te laten glimmen! Met onze EasyCleaner gaat dat probleemloos lukken!

Schoonmaaktips.com is zo overtuigd van haar producten dat wij een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. Dat geldt dus ook als je een magnetron weer wil laten glimmen!

Een doffe laag wordt doorgaan veroorzaakt door stof, vettige aanslag en overig vuil. Om dit te verwijderen is het belangrijk een schoonmaakmiddel te gebruiken dat zowel stof verwijdert, als ook goed ontvet. De EasyCleaner uit ons assortiment is hier uitermate voor geschikt.

Verwijder de glasplaat uit de magnetron. Maak vervolgens een sopje aan van lauwwarm water en een scheutje EasyCleaner. Laat de glasplaat hierin zakken. Boen met een poetsdoekje de glasplaat goed schoon. Maak ronddraaiende bewegingen. Boen op plekken met hardnekkig vuil en vlekken even wat steviger.

Haal vervolgens de glasplaat uit het sopje en droog hem goed af met een schone en droge theedoek. Plaats terug in de magnetron.

Let op!

 • Gebruik geen grof schuursponsje voor het schoonmaken van de glasplaat. Deze kunnen krassen veroorzaken in het glas.
 • Zorg ervoor dat het water niet te heet is. Een te groot warmteverschil kan de glasplaat laten barsten.

combi oven schoonmaken

Combi oven schoonmaken

Wil je de combimagnetron reinigen? Ga dan soortgelijk te werk als met het reinigen van een gewone magnetron.

 1. Verwijder bakplaten, glasplaten en rooster;
 2. Verwijder vervolgens los liggend vuil met een droge doek;
 3. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 4. Neem met een vochtige doek de combimagnetron af. Boen op plekken met hardnekkige vlekken even wat steviger. Maak een ronddraaiende beweging;
 5. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek.

Zorg ervoor dat je regelmatig de combi oven schoon maakt. Als je dit te lang blijft uitstellen, raakt het vuil steeds verder ingebrand. Dit kan permanente vlekken veroorzaken. Tevens wordt het steeds lastiger om vuil te verwijderen.

Bij voorkeur wordt een combimagnetron na elk gebruik schoon gemaakt. Denk hierbij aan het verwijderen van losliggend vuil en oppervlakkige vlekken. Een dergelijke schoonmaakbeurt hoeft slechts één minuut te duren.

Tips voor het schoonmaken van een magnetron  

 1. Maak een oplossing van water en EasyCleaner, bewaar deze in een spuitflacon. Zo kun je gemakkelijk de oplossing in de magnetron spuiten. Vervolgens kun je deze afnemen met een schone doek. Zo kun je na elk magnetron gebruik even snel reinigen;
 2. Gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen (zoals chloor of schuurmiddel);
 3. Verwijder vervuiling zo spoedig mogelijk. Anders bestaat de mogelijkheid dat dit steeds verder inbrandt en erg lastig te verwijderen wordt.

Magnetron schoonmaken (samenvatting)

Voor het reinigen van de magnetron is het belangrijk een goed schoonmaakmiddel te gebruiken. Een allesreiniger die vuil verwijdert, maar tegelijkertijd ontvet. Gebruik vooral geen bijtende schoonmaakmiddelen!

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner uit onze webwinkel. Deze krachtige allesreiniger verwijdert hardnekkig vuil, met slechts een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel. Hierdoor doe jij veel langer met één flacon.

Wij zijn zo overtuigd van onze producten dat we een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. De EasyCleaner is naar onze mening het beste schoonmaakmiddel voor diverse toepassingen, waaronder het reinigen van een (combi)magnetron.

Binnen no-time laat jij je magnetron weer stralen als nooit te voren. Bovendien is de EasyCleaner geurloos, ideaal voor gebruik in de keuken!