hoe bbq rooster schoonmaken

Hoe BBQ rooster schoonmaken?

We krijgen veel de vraag : Hoe BBQ rooster schoonmaken. Zeker met mooier weer wordt de barbecue erg vaak gebruikt en zal dus het rooster vaker schoongemaakt moeten worden. Maar hoe ga je een barbecue rooster schoonmaken ?

Wil je direct doelgericht aan de slag en weten hoe je een BBQ rooster kunt schoonmaken ? Schoonmaaktips.com heeft het beste product om het barbecue rooster perfect schoon te krijgen en bijvoorbeeld ingebrande vlekken of etensresten te verwijderen.

hoe gietijzeren bbq rooster schoonmaken

Hoe BBQ rooster schoonmaken

Het beste product om de barbecue rooster goed schoon te krijgen is EasyOven. Jawel : EasyOven wordt natuurlijk ook gebruik om de oven mee schoon te maken, maar kan dus ook prima gebruikt worden om het rooster van de barbecue perfect mee schoon te krijgen.

Schoonmaaktips.com verkoopt EasyOven via haar webshop. Wij berekenen overigens geen extra verzendkosten als wij het producten moeten opsturen naar klanten in Nederland en Belgie !

Banner EasyOven

Je kunt EasyOven gebruiken voor alle soorten BBQ roosters. RVS roosters of gietijzeren barbecue roosters worden weer perfect schoon en u kunt daarna weer direct aan de slag met het bereiden van vlees of groenten op de barbecue.

Zo gaat u het BBQ rooster schoonmaken:

  • Breng EasyOven goed aan op het BBQ rooster (onderkant en bovenkant)
  • Laat het middel even 20-30 minuten goed inwerken
  • Wrijf daarna het BBQ rooster goed schoon met een droge doek
  • Maak het rooster daarna nogmaals schoon met schoon water en afwasmiddel
  • Maak het rooster daarna weer droog en het rooster is klaar voor gebruik

Bij hardnekkig vuil kunt u overwegen om een staalborstel te gebruiken, maar als het BBQ regelmatig wordt schoongemaakt met EasyOven zal dit zelfs niet nodig zijn.

Zo ziet u dus hoe simpel een BBQ rooster schoon gemaakt kan worden !

Bekijk ook eens op Bol.com de producten om de barbecue schoon te maken !

Gietijzeren BBQ rooster schoonmaken

Zit je gietijzeren rooster van je barbecue aangekoekt met vet en vuil? Dan is het hoogste tijd om hem eens grondig schoon te maken. Absoluut niet het leukste klusje. Maar met een schoon rooster sta jij binnen no-time weer te bakken en braden.

Verwijder loszittend vuil met een harde borstel. Vervolgens kun je het rooster afdoen met een vochtig doekje.

Voor hardnekkig vuil is het verstandig EasyOven te gebruiken. Deze verwijdert doelgericht hardnekkig vet en vuil. Na een korte inweektijd kun je het vuil er vanaf poetsen. Met EasyOven zal het gietijzeren BBQ rooster schoonmaken een stuk gemakkelijker gaan.

Gebruik bovenal geen ammoniak om een gietijzeren BBQ rooster schoon te maken. Ammoniak vreet de beschermende laag aan. Hierdoor zal in het vervolg alles aanbranden en vastplakken.

Zorg ervoor dat een gietijzeren BBQ rooster goed droog is. Gietijzer kan niet goed tegen water. Wrijf het rooster grondig droog na een schoonmaakbeurt. Zo voorkom je roest.

Nadat het rooster goed droog is kun je het inwrijven met zonnebloemolie. Besprenkel wat olie op het rooster. Wrijf dit goed in met een keukenpapiertje. Zo kun je de volgende keer direct van start.

Leg het rooster afgedekt weg. Zorg dat er geen vuil bij kan komen.

BBQ rooster schoonmaken roest

Zorg ervoor dat je het BBQ rooster goed schoon maakt na gebruik. Zo voorkom je roest aanslag. Behoud de kwaliteit van je rooster nog regelmatig goed schoon te maken.

Heeft zich al roest gevormd op je BBQ rooster? Borstel het rooster dan goed schoon met een harde borstel. Hiermee verwijder je oppervlakkige vliegroest. Vervolgens is het belangrijk om het rooster grond schoon te maken.

Gebruik hiervoor EasyOven. Dit kun je gemakkelijk aanbrengen met een spons. Laat het middel vervolgens 30 minuten intrekken. Hierna kun je het schoonpoetsen met een keukenpapiertje of een natte theedoek.

Bij erg vuile en roestige BBQ roosters kan het nodig zijn de behandeling enkele malen te herhalen.

Zorg dat je het rooster afgedekt weglegt. Zo kan er geen vocht of vuil bij komen.

BBQ rooster vaatwasser

Wil je het BBQ rooster schoonmaken in de vaatwasser? Dat kan!

Zorg ervoor dat je al het hardnekkige vuil en vet verwijdert voordat je hem in de vaatwasser stopt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld EasyOven te gebruiken. Schoonmaaktips.com biedt deze aan in haar webwinkel.

Na een grondige schoonmaakbeurt met EasyOven kan de vaatwasser zijn werk gaan doen. Zorg ervoor dat je het rooster goed afdroogt zodra het uit de vaatwasser komt.

Leg het rooster op een stofvrije en vochtvrije plek weg. Voorkom dat hij opnieuw vuil kan worden. Leg je het rooster direct terug op de BBQ? Dek deze dan af met een passende hoes. Zo bescherm je zowel het rooster als de BBQ zelf.

Let op! Gietijzeren BBQ roosters kunnen niet in de vaatwasser.

RVS BBQ rooster schoonmaken

Een RVS BBQ rooster kun je schoonmaken met diverse schoonmaakmiddelen. Verwijder als eerste loszittend vuil met een harde borstel. Vervolgens kan je het rooster afdoen met een vochtig doekje.

Is het nog niet schoon? Dan kun je het rooster een nachtje weken in een soda-oplossing, water met ammoniak of afwasmiddel. Dit zal het vuil losweken.

Er zijn echter ook meer geschikte schoonmaakmiddelen. Specifiek ontwikkeld voor het verwijderen van hardnekkig en aangekoekt vuil. Deze schoonmaakmiddelen zijn doorgaans veel effectiever en efficiënter.

Een voorbeeld hiervan is EasyOven. Deze verwijdert binnen circa een uur het meest hardnekkige vuil. Schoonmaaktips.com biedt deze aan in haar webwinkel. Voor alle Nederlandse en Belgische klanten geldt dat zij geen verzendkosten betalen.

Zorg ervoor dat je het rooster vocht- en vuilvrij opbergt na de schoonmaakbeurt. et rooster direct terug op de BBQ? Dek deze dan af met een passende hoes. Zo bescherm je zowel het rooster als de BBQ zelf.

Emaille BBQ rooster schoonmaken

Verwijder eerst het loszittende vuil met een harde borstel. Vervolgens kun je met een vochtig doekje het rooster afdoen. Gebruik eventueel een sopje met afwasmiddel of allesreiniger.

Is je emaille BBQ rooster hierna nog niet goed schoon? Dan is het raadzaam om EasyOven te gebruiken. Dit schoonmaakmiddel verwijdert hardnekkig vet en vuil.

Breng EasyOven aan op het rooster met een spons, of benevel het met een plantenspuit. Laat het vervolgens 30 minuten inwerken. Na 30 minuten kun je met keukenpapier of een natte doek het rooster afnemen.

Bij erg vuile roosters kan het zijn dat je dit enkele keren dient te herhalen.

Zorg ervoor dat je een schoon rooster goed opbergt. Voorkom dat er opnieuw vuil of vocht bij kan komen. et rooster direct terug op de BBQ? Dek deze dan af met een passende hoes.

Zo bescherm je zowel het rooster als de BBQ zelf.

Weber BBQ rooster schoonmaken

weber bbq rooster schoonmaken

Een Weber BBQ rooster schoonmaken kan net zo gemakkelijk als dat van een ander merk. Hierboven hebben we al beschreven hoe je met EasyOven de Weber barbecue rooster gemakkelijk kunt reinigen.

Wil je het BBQ rooster van je Weber schoonmaken? Gebruik dan EasyOven. Dit schoonmaakmiddel verwijdert doelmatig ingebrand vet en vuil.
Verdeel EasyOven met een spons over het rooster.

Laat het vervolgens 30 minuten inwerken. Na deze periode kun je het afpoetsen met een theedoek of keukenpapier. Vervolgens kun je het rooster naspoelen met een sopje.

Bekijk hier de beste online BBQ webshop voor Nederland !

Indien nodig kun je deze behandeling herhalen.

Leg het BBQ rooster van je Weber op een droge en schone plek weg na gebruik. Plaats je het direct terug op de Weber? Dek deze dan af met een passende hoes. Zo bescherm je zowel de BBQ als het rooster tegen roest.

Een Weber BBQ rooster schoonmaken is dus niet moeilijk !

Soda

Je kunt ervoor kiezen om het BBQ rooster schoon te maken met een soda oplossing. Soda heeft de eigenschap om, opgelost in water, te zuiveren.
Week het rooster gedurende een nacht in een emmer gevuld met een soda oplossing.

Vervolgens kun je oppervlakkig vuil van het rooster verwijderen met een (thee)doek.

Echter, bij hardnekkig vuil zal een soda oplossing niet krachtig genoeg zijn. In dat geval is het raadzaam om EasyOven te gebruiken. Deze verwijdert hardnekkig vuil.

Schoonmaaktips.com heeft deze in haar assortiment, hij is hier te bestellen.

Zorg ervoor dat je het rooster als droog en stofvrij opbergt.

Ammoniak

Je kunt ammoniak gebruiken om een barbecue rooster te reinigen. Gebruik het alleen niet bij aluminium of gietijzeren roosters! Ammoniak kan deze type roosters permanent beschadigen. Het vreet de buitenste laag aan. Hierdoor zal vet en vuil sneller aan het rooster blijven kleven.

Wil je ammoniak gebruiken? Laat het rooster dan een nacht weken in een emmer met water en ammoniak. De volgende dag kun je het rooster schoonmaken met een (thee)doek.

Krijg je het barbecue rooster niet goed schoon? Dan is het raadzaam om EasyOven te gebruiken. Dit schoonmaakmiddel verwijdert het meest hardnekkig vuil. Laat het circa 30 minuten inwerken alvorens met een keukenpapier of natte doek schoon te poetsen.

Na een schoonmaakbeurt is het belangrijk om het rooster goed op te bergen. Leg het BBQ rooster op een schone en droge plek weg. Zo voorkom je dat je het straks nogmaals staat schoon te maken.

Leg je het rooster direct terug op de BBQ? Dek deze dan af met een passende hoes. Hiermee voorkom je dat de weerselementen zowel het rooster als de BBQ aantasten.
Met de juiste bescherming geniet jij langer van je BBQ!

Samenvatting BBQ rooster schoonmaken

We hopen u een antwoord gegeven te hebben op de vraag : hoe BBQ rooster schoonmaken ? Wat we geprobeerd hebben is in ieder geval u een aantal oplossingen te bieden. Het gebruik van een goed ‘schoonmaakmiddel’, EasyOven biedt voor elke barbecue liefhebber snelle en effectieve oplossingen. Gewoon eens proberen !

Het rooster van de barbecue schoonmaken is geen leuk karwei, maar met de juiste hulpmiddel wordt dit een stuk gemakkelijker !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *