oven schoonmaken allesreiniger

Oven Schoonmaken – Zo doe je het goed !

Bij het schoonmaken van de keuken is de oven al snel vergeten. U kunt de deur namelijk altijd zo snel mogelijk weer dichtdoen nadat u een heerlijk gerecht heeft bereid. Toch is het belangrijk om de oven van tijd tot tijd even van een goede schoonmaakbeurt te voorzien. Schoonmaaktips.com geeft u op deze plek de beste tips om die taak te volbrengen.

Waarom een schone oven belangrijk is

In de oven wordt uw gerecht als het ware ondergedompeld in droge hitte. Wanneer het begint te koken, begint het gerecht vaak te spetteren, sissen, bubbelen en wat dan ook.

Hoeveel viezigheid zich ophoopt in uw oven is natuurlijk afhankelijk van de gerechten die u erin opwarmt, maar bijna alles wat uw bereidt zal wel iets achterlaten. Ingebrand vet dient u dus te alle tijde te verwijderen.

Leestip : Bakplaat schoonmaken

Al die zich ophopende resten kunnen soms brandgevaarlijk zijn, maar ook daarnaast hebben ze invloed op de smaak van uw eten. Hoe schoner de oven, hoe efficiënter hij de hitte verdeelt. Dit betekent dus dat uw eten ook gelijkmatiger wordt opgewarmd.

Sommige ovens hebben een zelfreinigende functie. Dit zelf reinigen gebeurt meestal door middel van pyrolyse: de hitte wordt opgevoerd totdat alles in de oven is verteerd. Dit is niet altijd de meest handige optie.

Het is niet echt aangenaam om de oven urenlang op een extreem hoge temperatuur te hebben staan, en daarnaast kan het enorm gaan stinken. Echt energiebesparend is het ook niet.

Daarom geven we er bij schoonmaaktips.com de voorkeur aan om de oven handmatig schoon te maken.

Oven schoonmaken met allesreiniger

Voor het schoonmaken van de oven kunt u een ovenreiniger gebruiken, maar deze middelen werken vaak net iets te hardnekkig in de chemicaliën die ze gebruiken. Bovendien is het alternatief een allesreiniger, die ook nog van pas komt bij het schoonmaken van de rest van uw huis.

Easycleaner Banner

De EasyCleaner allesreiniger, te vinden op onze webshop, maakt schoon en verwijdert vet zonder het gebruik van chemicaliën die potentieel schadelijk zijn voor uw oven.

Lees ook : Wat is de beste ovenreiniger

Daarnaast is het een stuk succesvoller in het schoonmaken van de oven dan natuurlijke alternatieven zoals azijn en citroensap.

oven schoonmaken met allesreiniger

Hoe maak ik de oven schoon met allesreiniger?

Het is handig om uw oven zeker eens in de paar maanden aan te pakken wanneer u hem intensief gebruikt. Mocht u hem minder vaak gebruiken, dan is één keer per jaar ook prima. De beste manier om uw oven schoon te maken doet u als volgt:

  • Bereid de oven voor op het schoonmaken. Verwijder eerst de rekken. Deze kunt u apart schoonmaken met afwaszeep of de EasyCleaner allesreiniger.
  • Maak de gehele binnenkant goed nat door warm water te sprayen of door het aan te brengen met een bevochtigd doekje. Zo kan alles alvast even weken.
  • Breng de EasyCleaner allesreiniger aan. Breng de allesreiniger eerst aan op een schoonmaakdoekje of een spons, en zorg daarna dat u de reiniger overal in de oven aanbrengt.
  • Laat de allesreiniger een minuut of vijf zitten. Deze tijd kunt u gebruiken om de ovenrekken even goed onder handen te nemen in uw wasbak.
  • Gebruik nu bij voorkeur een harde borstel om de binnenkant van de oven goed te schrobben. Als het goed is, komen de etensresten en vetvlekken nu makkelijker los.
  • Gebruik nu weer een vochtig schoonmaakdoekje of een spons voor de finishing touch.
  • Laat alles even goed drogen. U kunt hiervoor een droog doekje gebruiken of simpelweg de ovendeur een tijdlang open laten staan.
  • Voor de ovendeur kunt u het zelfde proces toepassen: natmaken, allesreiniger aanbrengen, schrobben en laten drogen.
  • Als het goed is, is uw oven weer brandschoon!

Ovendeur

De ovendeur wordt erg vuil na gebruik. Het is dus belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. De ovendeur goed reinigen is overigens geen gemakkelijke opgave. Het schoonmaken van het glas in de ovendeur kan vaak erg lastig zijn omdat vuil kan inbranden.

Binnenkant

De binnenkant van de oven schoonmaken betekent bijvoorbeeld dat u het plafond van de oven kunt reinigen. Ook daar zullen vaak vetresten achterblijven nadat u de oven heeft gebruikt voor het bereiden van een maaltijd of bij het maken van een taart of cake.

Ovenrooster

Het schoonmaken van het ovenrooster is al evenzeer geen leuk karwei. Vetresten zullen zich vasthechten op het rooster en zijn vaak moeilijk te reinigen. Door gebruik van Easycleaner zullen de vuilresten echter wel gemakkelijk te verwijderen zijn en zorgt u ervoor dat ook het ovenrooster weer helemaal klaar is voor gebruik.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 15 reviews.