oven schoonmaken allesreiniger

Oven Schoonmaken – Zo doe je het goed !

Bij het schoonmaken van de keuken is de oven al snel vergeten. U kunt de deur namelijk altijd zo snel mogelijk weer dichtdoen nadat u een heerlijk gerecht heeft bereid. Toch is het belangrijk om de oven van tijd tot tijd even van een goede schoonmaakbeurt te voorzien. Schoonmaaktips.com geeft u op deze plek de beste tips om die taak te volbrengen.

Oven schoonmaken – Zo gaat het lukken !

Schoonmaaktips.com heeft de perfecte ovenreiniger : EasyOven. Met EasyOven maakt u grill bakoven echt helemaal goed schoon. Met dit product kunt u ook een zwaar aangekoekte oven perfect schoon krijgen.

Een zeer vuile oven maakt u het beste schoon met een product wat hier speciaal voor gemaakt is : EasyOven !

EasyOven is niet in winkels verkrijgbaar en wordt via onze webshop gratis verstuurd naar klanten in Nederland en België. EasyOven is ook verkrijgbaar per 3 flessen.

Hoe maak ik de oven schoon met EasyOven ?

Het is handig om uw oven zeker eens in de paar maanden aan te pakken wanneer u hem intensief gebruikt. Mocht u hem minder vaak gebruiken, dan is één keer per jaar ook prima. De beste manier om uw oven schoon te maken doet u als volgt:

 • Bereid de oven voor op het schoonmaken. Verwijder eerst de rekken. Deze kunt u apart schoonmaken dit product.
 • Maak de gehele binnenkant goed nat door warm water te sprayen of door het aan te brengen met een bevochtigd doekje. Zo kan alles alvast even weken.
 • Breng de EasyOven aan. Breng het product eerst aan op een schoonmaakdoekje of een spons, en zorg daarna dat u de reiniger overal in de oven aanbrengt.
 • Laat de allesreiniger een minuut of vijf zitten. Deze tijd kunt u gebruiken om de ovenrekken even goed onder handen te nemen in uw wasbak.
 • Gebruik nu bij voorkeur een harde borstel om de binnenkant van de oven goed te schrobben. Als het goed is, komen de etensresten en vetvlekken nu makkelijker los.
 • Gebruik nu weer een vochtig schoonmaakdoekje of een spons voor de finishing touch.
 • Laat alles even goed drogen. U kunt hiervoor een droog doekje gebruiken of simpelweg de ovendeur een tijdlang open laten staan.
 • Voor de ovendeur kunt u hetzelfde proces toepassen: natmaken, EasyOven aanbrengen, schrobben en laten drogen.
 • Als het goed is, is uw oven weer brandschoon!

EasyOven

ERVOOR

Oven schoonmaken voor

 

ERNA

Waarom een schone oven belangrijk is

In de oven wordt uw gerecht als het ware ondergedompeld in droge hitte. Wanneer het begint te koken, begint het gerecht vaak te spetteren, sissen, bubbelen en wat dan ook.

Hoeveel viezigheid zich ophoopt in uw oven is natuurlijk afhankelijk van de gerechten die u erin opwarmt, maar bijna alles wat uw bereidt zal wel iets achterlaten. Ingebrand vet dient u dus te alle tijde te verwijderen.

Leestip : Bakplaat schoonmaken

Al die zich op een hopende resten kunnen soms brandgevaarlijk zijn, maar ook daarnaast hebben ze invloed op de smaak van uw eten. Hoe schoner de oven, hoe efficiënter hij de hitte verdeelt. Dit betekent dus dat uw eten ook gelijkmatiger wordt opgewarmd.

Sommige ovens hebben een zelfreinigende functie. Dit zelf reinigen gebeurt meestal door middel van pyrolyse: de hitte wordt opgevoerd totdat alles in de oven is verteerd. Dit is niet altijd de meest handige optie. Als u bijvoorbeeld een ovenplaat gaat schoonmaken, werkt dit veelal niet.

Het is niet echt aangenaam om de oven urenlang op een extreem hoge temperatuur te hebben staan, en daarnaast kan het enorm gaan stinken. Echt energiebesparend is het ook niet.

Daarom geven we er bij schoonmaaktips.com de voorkeur aan om de oven handmatig schoon te maken.

Oven schoonmaken met allesreiniger

U kunt een allesreiniger gebruiken om de oven schoon te maken. Zeker als de oven niet erg vies is, is een allesreiniger een prima product om de oven te reinigen. Eigenlijk is het gebruik van een allesreiniger dus voor bijvoorbeeld wekelijks schoonmaken van de oven.

De EasyCleaner allesreiniger, te vinden op onze webshop, maakt schoon en verwijdert vet zonder het gebruik van chemicaliën die potentieel schadelijk zijn voor uw oven.

Lees ook : Wat is de beste ovenreiniger 

Daarnaast is het een stuk succesvoller in het schoonmaken van de oven dan natuurlijke alternatieven zoals azijn en citroensap.

oven schoonmaken met allesreiniger

Ovendeur schoonmaken

De ovendeur schoonmaken dient vaak te gebeuren. Deze wordt erg vuil na gebruik. Het is dus belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Ook voor het schoonmaken van de ovendeur kunt u EasyOven gebruiken.

Zo kunt u het metaal en het glas van de ovendeur er helemaal schoon mee maken.

Binnenkant van de oven schoonmaken

De binnenkant van de oven schoonmaken betekent bijvoorbeeld dat u het plafond van de oven kunt reinigen.

Ook daar zullen vaak vetresten achterblijven nadat u de oven heeft gebruikt voor het bereiden van een maaltijd of bij het maken van een taart of cake.

Ovenrooster schoonmaken

Het schoonmaken van het ovenrooster is al evenzeer geen leuk karwei. Vetresten zullen zich vasthechten op het rooster en zijn vaak moeilijk te reinigen.

Door gebruik van Easycleaner zullen de vuilresten echter wel gemakkelijk te verwijderen zijn en zorgt u ervoor dat ook het ovenrooster weer helemaal klaar is voor gebruik.

Andere Producten

Natuurlijk zijn er vele andere producten in de winkel verkrijgbaar om de oven schoon te maken. We noemen er een aantal. Van sommige kennen we de nadelen.

 • Citroen
 • Baking Soda
 • Azijn
 • Ammonia
 • Afwasmiddel

Oven schoonmaken met citroen

De oven schoonmaken met citroen is een veel gebruikte methode. Op woonjunkies.nl vond ik dit artikel. Het geeft een beschrijving hoe de oven schoon gaat maken met dit natuurproduct.

Bovendien geeft de beschrijving aan wat je allemaal nodig hebt om de oven schoon te maken met een citroen.

Oven schoonmaken met Baking Soda

Ook baking soda wordt veel gebruikt om de oven goed schoon te maken. Baking soda is ook een natuurlijk product en kan voor vele andere karweitjes gebruikt worden.

Hier lees je hoe je de oven kunt schoonmaken met baking soda.

Azijn

Ook azijn is een natuurproduct. We vinden dit echter een minder product om de oven mee schoon te maken. Azijn geeft een zeer sterke geur en zal nog lange tijd in de oven blijven hangen. In dit artikel lees je er meer over.

Ammonia

Hetzelfde geldt voor ammonia. Het blijft zeer lang aanwezig in de oven en dus eigenlijk niet geschikt om er een oven mee schoon te maken. Daarnaast is het gebruik van ammonia niet erg milieuvriendelijk.

Afwasmiddel

Afwasmiddel gebruiken om een oven schoon te maken gaat vaak niet lukken. Sommige afwasmiddelen zullen wel de oven ontvetten, maar het vuil in de oven – zeker als het aangebrand is – niet verwijderen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.