barbecue reinigen

Barbecue Schoonmaken – Geen gemakkelijk karweitje?

Barbecues komen natuurlijk in alle soorten en maten. Toch is het goed mogelijk om een aantal algemene tips te geven die van pas komen bij het schoonmaken van de barbecue. Schoonmaaktips.com zet er hier wat voor u op een rijtje.

Barbecue schoonmaken

Benodigdheden

Voor het schoonmaken van de barbecue heeft u gelukkig niet zoveel nodig. Het beste is om een barbecueborstel in huis te halen. Deze borstels zijn hard genoeg om de hardnekkigste resten te halen.

Bovendien komt de schraper die meestal meegeleverd wordt goed van pas. Verder is het handig om een paar doekjes bij de hand te hebben, evenals een aanvullende harde borstel.

Schoonmaken met EasyOven

Daarnaast is een goede barbecue reiniger erg gemakkelijk. Met EasyOven maakt u uw barbecue in een oogopslag weer vlekkeloos schoon. EasyOven is niet in winkels verkrijgbaar en is ook verkrijgbaar per 3 flessen. Wij versturen het gratis naar klanten in Nederland en België.

EasyOven

Barbecue schoonmaken met allesreiniger

Wat betreft het schoonmaakmiddel kunt u kiezen voor een middel als afwaszeep. Onze voorkeur gaat echter uit naar een allesreiniger zoals EasyCleaner, verkrijgbaar in onze webshop.

Ook naast het schoonmaken van de barbecue is EasyCleaner handig te gebruiken bij allerlei huishoudelijke klusjes, van het schoonmaken van uw velgen tot het opfrissen van uw badkamer.

Schoonmaken roosters en rekken

Het is het beste om de grillroosters en de rekken zo snel mogelijk schoon te maken nadat u gebarbecued heeft.

  • Gebruik de harde borstel (Link naar Bol.com) om de grillroosters en rekken af te borstelen direct na een barbecuesessie. Dit gaat het beste wanneer de roosters iets zijn afgekoeld, maar nog niet volledig koud zijn.
  • Gebruik nu de ingebouwde schraper die de meeste barbecueborstels (Link naar Bol.com) hebben om aangebrand eten weg te schrapen. Mocht u niet de beschikking hebben over een schraper, dan kunt u altijd op zoek gaan naar een ander scherp voorwerp. Pas hiermee wel op dat u de roosters en rekken niet beschadigt.
  • Veeg nu de roosters en rekken af met een bevochtigd schoonmaakdoekje.
  • Gebruik nu opnieuw een schoonmaakdoekje om de EasyCleaner aan te brengen. Laat alles vervolgens even rustig weken.
  • Kijk ook even of er per ongeluk geen borstelharen zijn achtergebleven bij het schoonmaken van de barbecue. Zo’n borstelhaar tussen uw stuk vlees kan een onaangename verrassing zijn, de volgende keer dat u aan het barbecueën bent.
  • Het kan zijn dat de voedingsresten of vetvlekken op de roosters en rekken hardnekkig zijn, of dat u een lange tijd uw barbecue niet heeft aangepakt. Dan kunt u er altijd voor kiezen om uw rooster of rek onder te dompelen in uw wasbak of een grote emmer. Deze vult u vervolgens met heet water en afwaszeep of de EasyCleaner allesreiniger. Laat alles rustig een half uurtje weken alvorens het rooster of rek af te wassen
  • Ook de minder gecompliceerde onderdelen van uw barbecue kunt u gerust aanpakken met een allesreiniger. Maak alles even nat met een doekje, breng de allesreiniger aan, laat het geheel even weken en boen daarna goed. Uw barbecue glimt als nooit tevoren!

Bedek uw barbecue

Het klinkt misschien logisch, maar het bedekken van uw barbecue (Link naar Bol.com) en uw grillplaat is een vereiste, zeker wanneer hij buiten staat.

Bedenk u al het vuil dat zich kan ophopen op, rondom en zelfs in uw barbecue: stof, spinnenwebben, insecten en ga zo maar door.

Een beschermhoes is daarom een must om deze ongewenste indringers buiten te houden en kan vaak zelfs handig zijn wanneer uw barbecue binnen staat.

Daarnaast blijft de grill droger onder een beschermhoes. Dit verminderd weer corrosie van de metalen onderdelen van uw barbecue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 72 reviews.