Beste ovenreiniger feat

Wat is de beste ovenreiniger ?

Misschien wil je aangekoekt vet uit de oven verwijderen en vraag je je af wat het beste middel is om dit karwei te klaren. Een vieze oven kan schadelijk zijn voor de gezondheid en dus is het schoonmaken noodzakelijk.

Als u op zoek bent naar de beste ovenreiniger dan is EasyOven een product dan elke oven perfect schoon kan krijgen. Dit product verkopen wij alleen op onze website en is niet in winkels verkrijgbaar. Bovendien worden geen verzendkosten berekend ! Het is een professionele ovenreiniger die u snel in huis kunt hebben.

Leestip : Oven schoonmaken

Wilt u bijvoorbeeld een ingebrande ovenruit schoonmaken en een hardnekkig vuile oven schoonmaken ? Dit product helpt u daarbij. Aangekoekt vet verwijderen en/of een ovenrooster schoonmaken ? Geen probleem voor onze eigen ovenreiniger.

EasyOven

Hoe ga je te werk ?

Zorg ervoor dat de oven helemaal koud en afgekoeld is voordat met het schoonmaken van de oven begint. Verwijder ook alle bakplaten en rooster uit de oven. Deze moeten apart schoongemaakt worden.

Het is belangrijk dat het elektrische gedeelte van de oven goed afschermt en dat daar geen water bij kan komen.

De Beste Ovenreiniger

De beste ovenreiniger is EasyOven. Het werkt eenvoudig en snel. Gebruik EasyOven onverdund en volgens de productbeschrijving.

U kunt daarna ook de roosters en bakplaten behandelen met dit product. Laat EasyOven daarna goed inwerken. U veegt daarna alles schoon met een doekje.

Ruwe wanden in de oven kunt u overigens niet met dit product schoonmaken. Voor de zogenaamde katalytische oppervlakken in de oven dient u bij de fabrikant of leverancier na te vragen waarmee deze gereinigd kunnen worden.

Leestip : Ingebrande oven schoonmaken

Alternatieven

Er zijn andere producten of manieren waarmee u de oven kunt reinigen.

  • Citroen
  • Afwasmiddel
  • Zelfreinigingsprogramma van de oven

Citroen

Citroen is zeker geschikt als schoonmaakmiddel. Met het sap van de citroen gaat u daarna de vuile vlekken in de oven te lijf. Smeer deze goed in met het citroensap. Als dit klaar is neemt u een ovenvaste schaal.

Vul deze met water, citroensap en wat schijfjes citroen. Zet daarna de oven in de hoogste stand en laat deze circa 15 minuten draaien met de ovenschaal erin.

Daarna veegt u met een doek alle oppervlakken schoon en droog.

Afwasmiddel gebruiken

U kunt er voor kiezen om afwasmiddel te gebruiken als u de oven gaat schoonmaken. Stel hiervoor de oven in op 60 graden. Giet daarnaast ongeveer 250 ml water op de bodemplaat van de oven en voeg een hoeveelheid afwasmiddel toe.

Laat daarna de oven een uurtje draaien waardoor de combinatie van water en afwasmiddel ervoor zorgt dat het vuil wordt losgeweekt. Gebruik daarna een schone droge doek om de oven helemaal schoon en droog te maken.

Oven reinigingsprogramma

Er zijn ovens die een reinigingsprogramma hebben. Dit hangt dus af van de fabrikant en het model oven dat u heeft. In de handleiding van uw oven vindt u hierover vaak de informatie die u nodig heeft om de oven schoon te maken.

De oven maakt zichzelf schoon door middel van pyrolyse. Eigenlijk betekent dit dat door ‘zelfverbranding’ alle vuil wordt verbrand.

De oven bereikt een temperatuur van wel 500 graden Celsius als het reinigingsprogramma wordt gestart. Na afloop van het zelfreinigingsprogramma van de oven veegt u de oven eenvoudig schoon.

Stoomovens gebruiken stoom om vet en vuil te verwijderen uit de oven. Ook hiervoor dient u de handleiding van de oven even na te slaan voor een optimaal resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 72 reviews.