ovenplaat schoonmaken feat

Ovenplaat schoonmaken

We krijgen veel vragen over het schoonmaken van de ovenplaat. Vandaar dat schoonmaaktips.com er nu een artikel voor gemaakt heeft, waarbij alle aspecten van de ovenplaat schoonmaken aan bod zullen komen. We gaan nader in op het gebruik van een vieze of vette glazen ovenplaat of keramische ovenplaat. Als deze volledig zijn aangekoekt of zelfs ingebrand proberen wij hier de oplossing voor te geven.

Hoe ovenplaat schoonmaken ?

De beste manier om de vette ovenplaat echt schoon te maken is het juiste product gebruiken. Er zijn vele producten verkrijgbaar, maar met EasyOven lukt u echt om de ovenplaat helemaal te reinigen. De ovenplaat zal er weer bijna als nieuw uitzien nadat deze met EasyOven is gereinigd.

EasyOven

EasyOven gebruiken om de ovenplaat te reinigen

EasyOven kan eenvoudig worden gebruikt om een ovenplaat eens grond schoon te maken:

 • Gebruik wat EasyOven op de ovenplaat en laat het een halve dag goed intrekken.
 • Zorg ervoor dat de gehele ovenplaat goed ‘geraakt’ is met EasyOven
 • Spoel na 8 uur het product van de ovenplaat met lauwwarm schoon water
 • Wrijf de ovenplaat daarna schoon en droog met een droge schone doek

Glazen of keramische ovenplaat schoonmaken

Als u een glazen of keramische ovenplaat wilt gaan schoonmaken kunt u de hierboven werkwijze toepassen. EasyOven werkt voor alle soorten ovenplaten. Eerder beschreven hoe u een emaille bakplaat schoon kunt maken. Ook daar maakt u gebruik van EasyOven.

EasyOven is niet in winkels verkrijgbaar. Via onze webshop versturen wij dit product gratis naar klanten van Schoonmaaktips.com in Nederland en Belgie.

Andere manieren om de ovenplaat schoon te krijgen

Er zijn andere manieren om de ovenplaat schoon te maken. Daarvoor gebruikt u dan andere producten. We geven hieronder een opsomming:

 • Ovenplaat schoonmaken met azijn
 • Ovenplaat schoonmaken met groene zeep
 • Ovenplaat schoonmaken met baking soda
 • Ovenplaat schoonmaken met citroen

Nieuwe Ovenplaat via Bol.com

Ovenplaat schoonmaken met azijn

Als u de ovenplaat gaat schoonmaken met azijn past u de volgende werkwijze toe:

 • Vul de ovenplaat met een half kopje azijn en een half kopje warm water
 • Laat het een uur weken
 • Verwijder het vuil na een uur met een stevige spons of gebruik staalwol bij hardnekkig vlekken. (Link naar Bol.com)

Nadeel is dat u de ovenplaat dus kunt beschadigen door het gebruik van staalwol. Zeker bij een ingebrande of stevig aangekoekte ovenplaat kunt u bijna niet anders dan staalwol gebruiken.

Bovendien, maar dat is natuurlijk persoonlijk, vinden wij azijn niet echt fris ruiken.

Groene zeep

Als u besluit om met groene zeep de ovenplaat schoon te gaan maken gebruikt u wederom een natuurproduct. Groene zeep gebruiken voor schoonmaakklusjes is dus sowieso niet belastend voor het milieu. Een goede zaak dus. Maar maakt het ook de ovenplaat goed schoon ?

Onze ervaringen zijn minder goed. U dient de ovenplaat in de warm water te leggen met wat groene zeep. Ook hier geldt wederom dat u het vuil eraf moet weken. De ovenplaat moet dus gedurende langere tijd in het hete water met groene zeep liggen, alvorens u deze schoon gaat maken met een borstel of met staalwol.

Baking Soda

De ovenplaat reinigen met baking soda ? Ja hoor het kan prima. Soda wordt voor zeer veel huishoudelijke klussen gebruikt en kan dus ook gebruikt worden als u de ovenplaat gaat schoonmaken.

Doe een beetje baking soda in heet water en leg de ovenplaat erin. Na ongeveer een half uur geweekt te hebben kunt u de ovenplaat schoonmaken met een borstel of wederom wat staalwol.

Citroen

Het is al een zeer oude manier van schoonmaken : het gebruiken van citroen voor bijvoorbeeld de ovenplaat. Nadeel is ook hier dat u wederom moet gaan schrobben om de ovenplaat na het gebruik van de citroen.

Citroen voor het schoonmaken van de ovenplaat kan dus ook.

Leg wat schijfjes verse citroen op de ovenplaat en verwarm daarna de oven op circa 200 graden. Na een half uur is het citroen uitgelopen de ovenplaat en kunt u de ovenplaat reinigen met een borstel of wederom wat staalwol.

 

 

2 reacties op “Ovenplaat schoonmaken”

 1. Pingback: Oven Schoonmaken ? Zo doe je het goed ! Schoonmaaktips.com

 2. Pingback: Zwaar Aangekoekte Oven Schoonmaken | Schoonmaaktips.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.