kunstgras schoonmaken feat

Kunstgras Schoonmaken ? De Beste Tips !

Kunstgras schoonmaken ? Heb je kunstgras in de tuin? Ideaal! Dan kan de grasmaaier de deur uit. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk. Af en toe een keer schoonmaken met bijvoorbeeld een kunstgras bezem en jij kan weer vooruit. Wist u dat u kunstgras stofzuigen ook heel gemakkelijk kan !

Kunstgras reinigen betekent dat u zorgt dat de kunststof grasmat er keurig netjes uit blijft zien. Maar hoe kan je kunstgras het beste schoonmaken waardoor het er weer als nieuw uit ziet ? In dit artikel lees je er meer over.

Kunstgras schoonmaken ? Kan dat eigenlijk wel ?

Jazeker! Kunstgras schoonmaken kan wel degelijk. Bovendien hoeft het ook niet erg moeilijk te zijn. Met een bezem en een sopje met EasyCleaner krijg jij je kunstgras in top staat. Klaar voor het seizoen!
Schoonmaaktips.com adviseert om het kunstgras eens per maand te reinigen. Hiermee hou je het kunstgras in goede staat. Kan jij lekker genieten van al die zomerse dagen!

Kunstgras wordt ook steeds populairder in Nederland en Belgie : Geen gedoe met wekelijks (of twee keer per week) maaien! Je hoeft de randjes niet meer te knippen. Geen gesleep met water en sproeiers bij droogte.

Al dat werk wordt jou bespaard. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk. Een kleine schoonmaakbeurt in de maand is voldoende.

Kunstgras reinigen kan natuurlijk op verschillende manieren. Verderop in dit artikel leggen wij uit hoe je het kunstgras het beste kan schoonmaken. We kunnen alvast een tipje van de sluier lichter: we gebruiken er de EasyCleaner voor! Dit all-round schoonmaakmiddel is favoriet bij ons. Zowel voor gebruik binnenshuis als ook buitenshuis.

kunstgras schoonmaken

Hoe kunstgras schoonmaken?

Hoe ga je kunstgras reinigen ? Kunstgras is eenvoudig schoon te maken, bijvoorbeeld met een kunstgras bezem of stofzuiger. Met een  kunstgras bezem en een sopje krijg jij weer een stralend gazon. Onderstaand lees je de methode van Schoonmaaktips.com voor het reinigen van kunstgras.

Hoe houd je kunstgras goed en schoon?

 1. Gebruik een harde kunstgras bezem of bladblazer om oppervlakkig vuil van de grasmat te verwijderen (Link naar Bol.com)
 2. Verwijder hardnekkiger vuil of eventueel onkruid en mos met de hand
 3. Maak een sopje van lauwwarm water met mild schoonmaakmiddel, zoals de EasyCleaner. Verspreid dit evenredig over het kunstgras
 4. Spoel na met water

Gebruik geen heet water! Heet water kan het kunstgras beschadigen.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. Deze is verkrijgbaar in haar webwinkel. Hier is hij per 1, 3 of of 6 flessen te bestellen. Alle Nederlandse en Belgische klanten profiteren van het feit dat er geen extra verzendkosten in rekening worden gebracht bij een bestelling.

Lees ook : Terras schoonmaken

Een kunstgras bezem kun je overigens ook voor andere zaken gebruiken natuurlijk, maar het is wel beter om een bezem alleen voor het kunstgras te gebruiken. Een prima kunstgras bezem kun je online bij Bol.com razendsnel bestellen. Met behulp van de juiste hulpmiddelen is kunstgras reinigen dus echt niet zo moeilijk.

Kunstgras schoonhouden?

Natuurlijk wilt u het kunstgras schoonhouden. Hoe zit het met kunstgras stofzuigen ? Het is niet aan te raden om kunstgras met een gewone stofzuiger schoon te maken.
Doorgaans is de stofzuiger niet bestand tegen het grovere vuil dat zich in de tuin bevindt. Denk hierbij aan takjes en bladeren. Stofzuigers zijn tevens niet bestand tegen eventueel water of natte bladeren.

Heb je een bouwstofzuiger? Dan is het mogelijk om hiermee het kunstgras te reinigen. Deze stofzuigers zijn veel robuuster en gemaakt voor grof werk.

Het is echter niet nodig om kunstgras te reinigen met de stofzuiger. Met een harde bezem krijg jij het kunstgras gemakkelijk schoon.

Eventueel resterend grof vuil kun je handmatig verwijderen. Met een sopje met lauwwarm water en EasyCleaner krijg jij het gazon vervolgens weer stralend schoon. Kunstgras schoonhouden kun je dus vrij gemakkelijk, zonder al te veel moeite, zelf doen.

Kunstgras schoonhouden
Kunstgras schoonhouden met een krachtige stofzuiger gaat gemakkelijk en snel !

Kunstgras schoonmaken met hogedrukreiniger?

Weer erg voorzichtig met het gebruik van een hogedrukreiniger. Kunstgras schoonmaken met een hogedrukreiniger kan door gebruik van de hogedrukreiniger leiden tot beschadigingen. Een tuinslang met sproeikop is net zo geschikt.

Deze is krachtig genoeg om de grasmat te reinigen. Dit zal het kunstgras echter niet beschadigen. Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van een sopje van water met EasyCleaner. Vervolgens kun je dit afspoelen met de tuinslang.

Wil je toch de hogedrukreiniger gebruiken? Gebruik dan de laagste stand mogelijk. Houd tevens voldoende afstand.

Kunstgras schoonmaken met een hogedrukreiniger kan dus wel, maar ga voorzichtig te werk !

Leestip : Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

Kunstgras schoonmaken balkon

Voor het schoonmaken van kunstgras op het balkon kun je het volgende stappenplan volgen:

 • Verwijder losliggend vuil met een harde bezem
 • Verwijder eventueel hardnekkig vuil met de hand
 • Maak een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner. Spoel hiermee het kunstgras af
 • Naspoelen met ruime hoeveelheid schoon water

Gebruik geen heet water! Dit kan het kunstgras beschadigen.

EasyCleaner is verkrijgbaar in de webshop van Schoonmaaktips.com. Dit geurloze schoonmaakmiddel verwijdert gemakkelijk hardnekkig vuil. Je hebt er slecht een kleine hoeveelheid van nodig om jouw kunstgras te reinigen.

Urine van hond of kat op kunstgras reinigen

Het kan gebeuren dat een hond of kat het kunstgras verwart met echt gras. Gelukkig is kunstgras daar beter tegen bestand als echt gras. Urinegeur verwijderen uit kunstgras kan even lastig zijn, vooral als het al meerdere keren in voorgekomen.

Hondenplas is niet schadelijk voor kunstgras. Je zal geen impact van de urine op het kunstgras terug zien. De urine sijpelt door het kunstgras heen, de bodem in. Er zal geen dorre of verkleurde plek achterblijven.

Om het kunstgras te reinigen van urine kun je EasyCleaner gebruiken. Maak een sopje van water en EasyCleaner en verspreid dit over de plek waar geürineerd is. Spoel na met voldoende schoon water. Hoe meer water, hoe beter de urine de grond in zal spoelen.

Urinegeur verwijderen uit kunstgras kan dus eenvoudig met een goede allesreiniger als EasyCleaner.

urine hond of kat kunstgras schoonmaken

EasyCleaner is geurloos. Wil je de geur van urine maskeren? Voeg dan parfum of een ander geurtje toe aan het sopje. Hier kun je bijvoorbeeld citronella voor gebruiken.

Gebruik tevens een grote hoeveelheid water. Water zal de urine (en daarmee de geur) verder verdunnen.

Middelen om kunstgras te reinigen

Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die gebruikt kunnen worden voor het schoonmaken van kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep, schoonmaakazijn en de EasyCleaner van Schoonmaaktips.com.

Gebruik ten alle tijden een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor gebruik in de tuin. Vermijd schadelijke chemische en agressieve schoonmaakmiddelen.
Schoonmaaktips.com raadt ten alle tijden het gebruik van schoonmaakazijn af. Dit is erg schadelijk voor het milieu.

Daarentegen kun je beter EasyCleaner gebruiken.EasyCleaner verwijdert met gemak hardnekkig vuil. Bovendien heb je er maar een kleine hoeveelheid van nodig.

Kunstgras zelf reinigen met EasyCleaner

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. EasyCleaner is een allesreiniger die ook zware vervuiling oplost.
Voor een goed resultaat heb je maar een kleine dosering nodig. Maak een sopje aan van water en EasyCleaner.

Easycleaner Schoonmaaktips

Op 5 liter water dien je vier dopjes met EasyCleaner te gebruiken. Verspreid het sopje over het kunstgras. Laat het enkele minuten inwerken voor het beste resultaat. Vervolgens kun je het afspoelen met een ruime hoeveelheid schoon water.

Kunstgras schoonmaken met groene zeep

Je kunt ervoor kiezen om kunstgras te reinigen met groene zeep. Groene zeep is een niet-bijtende zeep.

Dit betekend dat het gebruik van groene zeep niet schadelijk is voor gebruik in de tuin. Groene zeep is biologisch afbreekbaar. Het heeft geen schadelijke effecten op planten en dieren.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner. Hiervan heb je slechts een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel nodig. Dit zorgt ervoor dat het een erg duurzame keuze is.

Kunstgras schoonmaken met schoonmaakazijn

Het is niet aan te raden om kunstgras schoon te maken met azijn.
Azijn zal het kunstgras niet beschadigen. Echter wordt het gebruik van azijn in de tuin sterk afgeraden door de overheid. Azijn is erg schadelijk voor het milieu, met name voor waterorganismes en bestuivende insecten.

Is schoonmaakazijn schadelijk voor kunstgras?

Schoonmaakazijn is niet schadelijk voor kunstgras. Het is echter wel schadelijk voor het milieu. Het gebruik van azijn in de tuin wordt sterk afgeraden door de overheid.
Azijn heeft een negatieve impact op waterorganismes.

Als je azijn in de tuin gebruikt zal dit zijn weg naar het ondergrondse water, oppervlakte water of riolen vinden. Hier kan het schadelijke impact hebben op organismes in het water.

Tevens is azijn erg schadelijk voor bestuivende insecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijen.

Mos uit kunstgras verwijderen

Soms zult u merken dat er soms in het kunstgras aanwezig is. Mos uit kunstgras verwijderen is op zich ook niet erg lastig. Het kost even wat tijd, maar bij de juiste aanpak is verwijderen van mos uit het kunstgras dus geen probleem.

De beste tips die we u kunnen geven : voorkom dat mos zich in het kunstgras kan ‘settlen’. Dit doet u door regelmatig kunstgras schoon te maken op bovenstaande manier.

Door regelmatig kunstgras te reinigen voorkomt u dus mos in het kunstgras.

Mocht het al zo ver zijn dat er mos in het kunstgras heeft genesteld, dan kunt u kiezen voor een goede onkruid bestrijder (Link naar bol.com). Spuit de onkruidverdelger of mosbestrijder op de kunstgras mat. Al na enkele uren zult u resultaat zien en na enkele dagen zal het mos zijn afgestorven.

Mos uit kunstgras verwijderen is dus alles behalve moeilijk.

Samenvatting kunstgras reinigen

 1. Het kunstgras schoonmaken doet u het best door gebruik te maken van een kunstgras bezem of bladblazer
 2. Kunstgras stofzuigen ook heel gemakkelijk gaat !
 3. Verwijder hardnekkiger vuil of eventueel onkruid en mos met de hand
 4. Maak een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner. Verspreid dit evenredig over het kunstgras
 5. Spoel na met water
 6. Gebruik geen heet water om kunstgras te reinigen. Dit kan het kunstgras beschadigen.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. De voordelen van EasyCleaner zijn:

 • Professioneel schoonmaakmiddel
 • Het is geurloos. Je kunt eventueel wat citronella toevoegen voor de geur
 • Je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig
 • Het is erg krachtig, met een kleine hoeveelheid verwijder jij hardnekkig vuil
 • Geen extra verzendkosten voor alle klanten in Nederland en België
 • Verkrijgbaar in de webwinkel van Schoonmaaktips.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *