kunstgras schoonmaken feat

Kunstgras Schoonmaken ? Moet dat ?

Heb je kunstgras in de tuin? Ideaal! Dan kan de grasmaaier de deur uit. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk. Af en toe een keer schoonmaken en jij kan weer vooruit. Maar hoe kan je kunstgras het beste schoonmaken? In dit artikel lees je er meer over.

Kun je kunstgras eigenlijk wel schoonmaken?

Jazeker! Kunstgras kun je wel degelijk schoonmaken. Met een bezem en een sopje met EasyCleaner krijg jij je kunstgras in top staat. Klaar voor het seizoen!
Schoonmaaktips.com adviseert om het kunstgras eens per maand te reinigen. Hiermee hou je het kunstgras in goede staat. Kan jij lekker genieten van al die zomerse dagen!

Geen gedoe met wekelijks (of twee keer per week) maaien! Geen randjes die je bij moet knippen. Geen gesleep met water en sproeiers bij droogte. Al dat werk wordt jou bespaard. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk. Een kleine schoonmaakbeurt in de maand is voldoende.

Verderop in dit artikel leggen wij uit hoe je het kunstgras het beste kan schoonmaken. We kunnen alvast een tipje van de sluier lichter: we gebruiken er de EasyCleaner voor! Dit all-round schoonmaakmiddel is favoriet bij ons. Zowel voor gebruik binnenshuis als ook buitenshuis.

kunstgras schoonmaken

Hoe kunstgras schoonmaken?

Kunstgras is eenvoudig schoon te maken. Er zijn geen specifieke machines of materialen voor nodig. Met een bezem en een sopje krijg jij weer een stralend gazon. Onderstaand lees je de methode van Schoonmaaktips.com voor het reinigen van kunstgras.

Hoe houd je kunstgras goed en schoon?

 1. Gebruik een harde bezem of bladblazer om oppervlakkig vuil van de grasmat te verwijderen (Link naar Bol.com)
 2. Verwijder hardnekkiger vuil of eventueel onkruid en mos met de hand
 3. Maak een sopje van lauwwarm water met mild schoonmaakmiddel, zoals de EasyCleaner. Verspreid dit evenredig over het kunstgras
 4. Spoel na met water

Gebruik geen heet water! Heet water kan het kunstgras beschadigen.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. Deze is verkrijgbaar in haar webwinkel. Hier is hij per 1, 3 of of 6 flessen te bestellen. Alle Nederlandse en Belgische klanten profiteren van het feit dat er geen extra verzendkosten in rekening worden gebracht bij een bestelling.

Lees ook : Terras schoonmaken

Kunstgras stofzuigen? Kan dat?

Het is niet aan te raden om kunstgras met de stofzuiger schoon te maken.

Doorgaans is de stofzuiger niet bestand tegen het grovere vuil dat zich in de tuin bevindt. Denk hierbij aan takjes en bladeren. Stofzuigers zijn tevens niet bestand tegen eventueel water of natte bladeren.

Heb je een bouwstofzuiger? Dan is het mogelijk om hiermee het kunstgras te reinigen. Deze stofzuigers zijn veel robuuster en gemaakt voor grof werk.

Het is echter niet nodig om kunstgras te reinigen met de stofzuiger. Met een harde bezem krijg jij het kunstgras gemakkelijk schoon.

Eventueel resterend grof vuil kun je handmatig verwijderen. Met een sopje met lauwwarm water en EasyCleaner krijg jij het gazon vervolgens weer stralend schoon.

Kunstgras stofzuigen

Kunstgras schoonmaken met hogedrukreiniger?

Weer erg voorzichtig met het gebruik van een hogedrukreiniger. De kracht van een hogedrukreiniger kan de kunstgrasmat beschadigen.
Een tuinslang met sproeikop is net zo geschikt.

Deze is krachtig genoeg om de grasmat te reinigen. Dit zal het kunstgras echter niet beschadigen. Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van een sopje van water met EasyCleaner. Vervolgens kun je dit afspoelen met de tuinslang.

Wil je toch de hogedrukreiniger gebruiken? Gebruik dan de laagste stand mogelijk. Houd tevens voldoende afstand.

Leestip : Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

Kunstgras schoonmaken balkon

Voor het schoonmaken van kunstgras op het balkon kun je het volgende stappenplan volgen:

 • Verwijder losliggend vuil met een harde bezem
 • Verwijder eventueel hardnekkig vuil met de hand
 • Maak een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner. Spoel hiermee het kunstgras af
 • Naspoelen met ruime hoeveelheid schoon water

Gebruik geen heet water! Dit kan het kunstgras beschadigen.

EasyCleaner is verkrijgbaar in de webshop van Schoonmaaktips.com. Dit geurloze schoonmaakmiddel verwijdert gemakkelijk hardnekkig vuil. Je hebt er slecht een kleine hoeveelheid van nodig om jouw kunstgras te reinigen.

Urine van hond of kat op kunstgras reinigen

Het kan gebeuren dat een hond of kat het kunstgras verwart met echt gras. Gelukkig is kunstgras daar beter tegen bestand als echt gras.

Hondenplas is niet schadelijk voor kunstgras. Je zal geen impact van de urine op het kunstgras terug zien. De urine sijpelt door het kunstgras heen, de bodem in. Er zal geen dorre of verkleurde plek achterblijven.

Om het kunstgras te reinigen van urine kun je EasyCleaner gebruiken. Maak een sopje van water en EasyCleaner en verspreid dit over de plek waar geürineerd is. Spoel na met voldoende schoon water. Hoe meer water, hoe beter de urine de grond in zal spoelen.

urine hond of kat kunstgras schoonmaken

EasyCleaner is geurloos. Wil je de geur van urine maskeren? Voeg dan parfum of een ander geurtje toe aan het sopje. Hier kun je bijvoorbeeld citronella voor gebruiken.

Gebruik tevens een grote hoeveelheid water. Water zal de urine (en daarmee de geur) verder verdunnen.

Middelen om kunstgras te reinigen

Er zijn diverse schoonmaakmiddelen die gebruikt kunnen worden voor het schoonmaken van kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep, schoonmaakazijn en de EasyCleaner van Schoonmaaktips.com.

Gebruik ten alle tijden een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor gebruik in de tuin. Vermijd schadelijke chemische en agressieve schoonmaakmiddelen.
Schoonmaaktips.com raadt ten alle tijden het gebruik van schoonmaakazijn af. Dit is erg schadelijk voor het milieu.

Daarentegen kun je beter EasyCleaner gebruiken.EasyCleaner verwijdert met gemak hardnekkig vuil. Bovendien heb je er maar een kleine hoeveelheid van nodig.

Kunstgras zelf reinigen met EasyCleaner

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. EasyCleaner is een allesreiniger die ook zware vervuiling oplost.
Voor een goed resultaat heb je maar een kleine dosering nodig. Maak een sopje aan van water en EasyCleaner.

Easycleaner Schoonmaaktips

Op 5 liter water dien je vier dopjes met EasyCleaner te gebruiken. Verspreid het sopje over het kunstgras. Laat het enkele minuten inwerken voor het beste resultaat. Vervolgens kun je het afspoelen met een ruime hoeveelheid schoon water.

Kunstgras schoonmaken met groene zeep

Je kunt ervoor kiezen om kunstgras te reinigen met groene zeep. Groene zeep is een niet-bijtende zeep.

Dit betekend dat het gebruik van groene zeep niet schadelijk is voor gebruik in de tuin. Groene zeep is biologisch afbreekbaar. Het heeft geen schadelijke effecten op planten en dieren.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van de EasyCleaner. Hiervan heb je slechts een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel nodig. Dit zorgt ervoor dat het een erg duurzame keuze is.

Kunstgras schoonmaken met schoonmaakazijn

Het is niet aan te raden om kunstgras schoon te maken met azijn.
Azijn zal het kunstgras niet beschadigen. Echter wordt het gebruik van azijn in de tuin sterk afgeraden door de overheid. Azijn is erg schadelijk voor het milieu, met name voor waterorganismes en bestuivende insecten.

Is schoonmaakazijn schadelijk voor kunstgras?

Schoonmaakazijn is niet schadelijk voor kunstgras. Het is echter wel schadelijk voor het milieu. Het gebruik van azijn in de tuin wordt sterk afgeraden door de overheid.
Azijn heeft een negatieve impact op waterorganismes.

Als je azijn in de tuin gebruikt zal dit zijn weg naar het ondergrondse water, oppervlakte water of riolen vinden. Hier kan het schadelijke impact hebben op organismes in het water.

Tevens is azijn erg schadelijk voor bestuivende insecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijen.

Samenvatting kunstgras reinigen

 1. Gebruik een harde bezem of bladblazer om oppervlakkig vuil van de grasmat te verwijderen
 2. Verwijder hardnekkiger vuil of eventueel onkruid en mos met de hand
 3. Maak een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner. Verspreid dit evenredig over het kunstgras
 4. Spoel na met water
 5. Gebruik geen heet water om kunstgras te reinigen. Dit kan het kunstgras beschadigen.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van EasyCleaner. De voordelen van EasyCleaner zijn:

 • Professioneel schoonmaakmiddel
 • Het is geurloos. Je kunt eventueel wat citronella toevoegen voor de geur
 • Je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig
 • Het is erg krachtig, met een kleine hoeveelheid verwijder jij hardnekkig vuil
 • Geen extra verzendkosten voor alle klanten in Nederland en België
 • Verkrijgbaar in de webwinkel van Schoonmaaktips.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 72 reviews.