kalkaanslag verwijderen feat

Kalkaanslag Verwijderen ?

Kalkaanslag verwijderen van tijd tot tijd is echt noodzakelijk. Als kalkaanslag eenmaal zichtbaar wordt, kan een ware doorn in het oog zijn.

Het geeft je sanitair en tegels direct een onverzorgde uitstraling. Regelmatig verwijderen is het beste bijvoorbeeld tijdens het badkamer schoonmaken. Maar hoe pak je het nu eigenlijk het beste aan ? Hoe en waarmee kun je ervoor zorgen dat alles weer stralend schoon is ?

In dit artikel deelt Schoonmaaktips.com haar tips!

kalkaanslag verwijderen

De beste manier om kalkaanslag te verwijderen is door gebruik te maken van een prima ontkalker. De ontkalker zal zorgen dat de kalkaanslag verdwijnt en ervoor zorgen dat kalkaanslag ook niet snel terugkeert. Spuit of wrijf de ontkalker op het oppervlak waar zich kalk heeft afgezet. Laat de ontkalker even intrekken en poets het oppervlak daarna helemaal schoon. 

Waarmee kalkaanslag verwijderen ?

De beste manier om kalkaanslag te verwijderen is door gebruik te maken van een goede ontkalker.

De beste ontkalker is : Easykalk

Easykalk wordt exclusief voor schoonmaaktips.com gemaakt en wordt exclusief via onze webshop verkocht.

Dit product wordt dus niet in winkels verkocht. 

EasyKalk is verkrijgbaar per fles en per 3 flessen. Schoonmaaktips.com verzend al haar producten zonder extra verzendkosten te berekenen en garandeert bovendien de werking van haar producten.

Kalkaanslag op natuursteen kunt u overigens NIET met EasyKalk verwijderen. Dit kan u natuursteen ernstig beschadigen !

Lees hier hoe u natuursteen kunt schoonmaken !

Daarnaast zijn er huis-en-tuin middelen, maar die werken over het algemeen maar tijdelijk en na gebruik ervan keert de kalkaanslag dan ook weer razendsnel terug.

Al het poetswerk is dus voor niets geweest. Zonde van de tijd.

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door het kraanwater, het is dus haast onmogelijk om te voorkomen. Kalkaanslag bevindt zich dus vooral op plekken die in aanraking komen met kraanwater. Bijvoorbeeld je badkamertegels, de wastafel, het bad en alle kranen. De badkamer schoonmaken betekent vaak ook dat u kalkaanslag moet gaan verwijderen.

Kalk laat een wazige aanslag achter. Je sanitair en tegels gaan er viezig van uit zijn. Naast een vuile indruk kan kalkaanslag ook kranen beschadigen. Daarom is het belangrijk om een goede ontkalker te gebruiken.

Leestip : Wat is de beste ontkalker voor de badkamer ?

Waar komt kalkaanslag vandaan?

Ons kraanwater bevat kalk, dit veroorzaakt de kalkaanslag. De hoeveelheid kalk in het water is sterk afhankelijk per regio. Het kan zijn dat jouw water ‘harder’ is als dat aan de andere kant van Nederland.

Hier kun je een lijst vinden met de waterhardheid per locatie in Nederland. Een klein onderzoek leert ons dat in Groningen het ‘hardste’ water is van Nederland.

Woont u in Belgie ? Kijk dan hier !

Water dat veel kalk bevat wordt ook wel omschreven als ‘hard water’. Hoe harder het water, hoe meer kalk het bevat. Water met veel kalk zal meer kalkaanslag veroorzaken als ‘zachter water’. Hier kun je helaas niks aan veranderen.

Daarom deelt Schoonmaaktips.com graag haar tips om kalk te verwijderen. Kalkaanslag is doorgaans zichtbaar in :

Echter, allerlei apparaten die in aanraking komen met kraanwater worden ook aangetast door kraanwater. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een :

  • Wasmachine
  • Vaatwasser
  • Waterkoker
  • Koffiezetapparaat
  • Luchtbevochtiger

Regelmatig en consequent kalkaanslag verwijderen voorkomt schade. Kalk kan de interne onderdelen van machines aantasten. Te erge kalkaanslag kan een defecte wasmachine, vaatwasser of waterkoker opleveren. Hardnekkige kalk verwijderen is dan zeer aan te raden om uw apparaten in huis te beschermen.

Het is dus onnodig om te benadrukken dat het verstandig is om regelmatig te ontkalken. Neem dan alle apparaten en oppervlaktes mee die in aanraking komen met kraanwater. Ook al zien wij het niet, betekend nog niet dat het er niet is.

Professioneel kalk verwijderen

Voor het professioneel kalk verwijderen adviseert Schoonmaaktips.com het gebruik van een ontkalker. Er zijn vele middeltjes die kalk kunnen verwijderen, zoals schoonmaakazijn.

Sterke kalkaanslag verwijderen

Sterke kalkaanslag verwijderen betekent dat u aan de slag moet met professionele anti kalk middelen. Voor het verwijderen van sterke kalkaanslag zijn er serieuze maatregelen nodig! Het gebruik van een goede ontkalker is hierbij noodzakelijk. Gooi alle keukenmiddeltjes maar de deur uit, hier moet serieus werk gebeuren.

Een geschikte ontkalker voor sterke kalkaanslag is de EasyKalk. Deze ontkalker bevat geen sterke of agressieve zuren. Het zal kalk verwijderen, maar geen oppervlaktes beschadigen.

EasyKalk is geschikt voor gebruik in de badkamer (douche, kranen, tegels). Daarnaast is EasyKalk goed te gebruiken in allerlei apparaten die met kraanwater in aanraking komen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waterkoker, het koffiezetapparaat, de wasmachine en de vaatwasser. De EasyKalk verwijdert doelmatig elke kalkafzetting en zal ook sterke kalkaanslag verwijderen.

Let wel op! Gebruik nooit ontkalkingsproducten voor natuursteen. Producten om te ontkalken zullen natuursteen onherroepelijk beschadigen.

Kalkaanslag verwijderen tegels

Kraanwater kan een vieze kalkaanslag achter laten op de tegels.

Overal waar tegels in contact komen met kraanwater, maak je kans op kalkaanslag. Er zijn diverse middeltjes waarmee je kalkaanslag kan verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan citroensap, azijn en soda.

Echter zijn al deze producten niet specifiek ontwikkeld voor het verwijderen van kalkaanslag. Ze zullen de klus klaren, maar zijn er niet gemaakt.

Voor het professioneel verwijderen van kalkaanslag raadt Schoonmaaktips.com het aan om een ontkalker te gebruiken.

kalkaanslag verwijderen tegels

Er zijn diverse ontkalker producten op de markt. Deze verwijderen effectief en efficiënt de kalkaanslag op tegels.

Tevens zullen ze het oppervlakte en omgeving niet beschadigen.Bovendien kun je een ontkalker gebruiken op oppervlaktes die in aanraking komen met etenswaar.  Bijvoorbeeld het uitkoken van de waterkoker.

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen op de verpakking van de ontkalker. Elk product heeft andere specificaties. Bijvoorbeeld over het aanlengen met water.

Schoonmaaktips.com is erg enthousiast over de EasyKalk.

Dit product is beschikbaar in onze webwinkel. De EasyKalk verwijdert effectief aanwezige kalkaanslag. EasyKalk is te gebruiken op tegels, maar ook op kranen, in wasmachines en in de waterkoker.

Let wel op! Gebruik nooit ontkalkingsproducten voor natuursteen.

Heb je natuurstenen tegels? Dan is het gebruik van EasyKalk niet mogelijk !

Kalkaanslag verwijderen van zwarte tegels

De witte wazige aanslag van kalk zie je uitermate goed op zwarte tegels. Het geeft de tegels al snel een onverzorgde indruk.

Zorg dat je de tegels zoveel mogelijk vrij van water houdt. Worden de tegels toch nat? Droog ze daarna goed af. Hiervoor kun je een trekker of handdoek gebruiken.

Al het kraanwater wat op de tegels blijft staan, krijgt de kans om kalkaanslag te creëren.

kalkaanslag verwijderen zwarte tegels

Echter, je kunt nooit voorkomen dat er kalkaanslag op de tegels zal ontstaan. Regelmatig reinigen van zwarte tegels is noodzakelijk.

Gebruik voor het verwijderen van kalkaanslag op zwarte tegels de EasyKalk.

Deze ontkalker laat je enige tijd inwerken op de tegels. Vervolgens kun je hem afspoelen met overvloedig water.

EasyKalk is verkrijgbaar in de webwinkel van Schoonmaaktips.com. Klanten in Nederland en België profiteren van gratis verzending.

Kalkaanslag douchevloer verwijderen

Als eerste: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat je na elke douchebeurt de vloer van de douche droog maakt.

Hier kun je een trekker voor gebruiken. Zo trek je met gemak al het water richting het afvoerputje. Al het water dat in de douche blijft staan krijgt extra kans om kalkaanslag af te zetten.

Hoe langer water op een oppervlakte blijft staan, hoe sneller en meer kalkaanslag er zal zijn. Helaas kun je nooit voorkomen dat er kalkaanslag op je douchevloer zal komen.

De douchevloer komt regelmatig in aanraking met kalkhoudend water. Voor het verwijderen van kalkaanslag op de douchevloer kun je EasyKalk gebruiken. EasyKalk verwijdert effectief kalkaanslag, zonder de oppervlaktes te beschadigen.

Laat de ontkalker enige tijd intrekken op de douchevloer.

Vervolgens kun je hem met overvloedig water afspoelen.

Let wel op! Gebruik nooit ontkalkingsproducten voor natuursteen. Is je douchevloer van natuursteen? Dan is het gebruik van EasyKalk niet mogelijk.

Kalk verwijderen op glas

kalk verwijderen op glas

Kalkaanslag op glas kun je gemakkelijk verwijderen met een ontkalker.  Gebruik een ontkalker die geen bijtende en schadelijke stoffen bevat. De EasyKalk van Schoonmaaktips.com is zo’n geschikte ontkalker.

Deze verwijdert effectief kalk zonder schade aan het oppervlakte aan te brengen. Met name glas in bijvoorbeeld de douche kan zeer snel ‘besmet’ raken met kalk.

De kalk van tijd tot tijd op het glas verwijderen zorgt ervoor dat de douche er veel frisser uit gaan zien.

Kalk verwijderen op glas gaat overigens vrij gemakkelijk.

Door het vlakke oppervlak van glas is de kalkaanslag gemakkelijk schoon te maken.

Kalk verwijderen met soda

Baking soda kun je gebruiken voor het verwijderen van kalkaanslag. Leng het aan met water en wrijf het over de kalkaanslag.

Let echter wel op met het gebruik van baking soda! Het is een uitstekend schuurmiddel. De kleine deeltjes soda schuren het vuil van het oppervlakte weg.

Echter kan het ook krassen achter laten. Baking soda kan krassen achter laten op je kranen, wastafels en andere oppervlaktes.

Tevens is baking soda niet geschikt voor gebruik op marmeren oppervlaktes.

Schoonmaaktips.com adviseert het gebruik van een ontkalker voor het verwijderen van kalk. Een ontkalker zal doelgericht en effectief te werk gaan. Kies daarom voor EasyKalk.

Deze is verkrijgbaar is onze webwinkel.

Kalk verwijderen met WD40

WD40 geeft op haar eigen website aan dat het mogelijk is om kalkaanslag te voorkomen, of uit te stellen, met WD40.

Na het verwijderen van kalkaanslag kun je het oppervlakte inspuiten met WD40. Laat dit kortstondig intrekken om vervolgens met een stofvrije doek af te nemen.

kalk verwijderen met wd40

Dit zou kalkaanslag minder makkelijk laten aanhechten.

Let wel op! Je dient van te voren het oppervlakte schoon te maken van kalk. Hiervoor kun je een ontkalker gebruiken, zoals EasyKalk.

Kalk verwijderen met azijn

Het is mogelijk om kalkaanslag te verwijderen met azijn. Leng de azijn aan met water. Vervolgens kun je de oppervlaktes inspuiten en afsoppen met het azijnwater.

Spoel na met schoon water.

Azijn heeft als slechte eigenschap dat het een negatief effect heeft op het milieu. Het is dus niet aan te raden om azijn door de gootsteen te spoelen.

Samenvatting kalk verwijderen

Kalk verwijderen doet u met echte en goede ontkalker.

EasyKalk verwijdert alle kalkresten op kranen, tegels en vloeren, maar kan ook in huis gebruikt worden voor andere doeleinden (waterkoker, koffiezetapparaat).

Professioneel kalk verwijderen dus waarbij sterke kalkaanslag verwijderen een stuk gemakkelijker zal gaan !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.