terras schoonmaken met hogedrukreiniger

6 Supertips – Terras schoonmaken met hogedrukreiniger

U heeft gezocht op het terras schoonmaken met een hogedrukreiniger. Het is een goede manier om groene aanslag te verwijderen zonder schrobben.

Met behulp van hoge druk beschikt u over een  een snelle en gemakkelijke manier om het terras klaar te maken voor de lente of zomer.

Maar ook nog ver in het najaar kunt u overwegen om het terras nogmaals te reinigen met een hogedruk spuit.

Een schoon terras is natuurlijk prettig vertoeven, zeker als de zon ook nog eens volop schijnt en je volop buiten kunt genieten van mooi weer.

Veel mensen besluiten om een terras schoon te maken met azijn. Maar of dit nu echt een goede keuze is ?

Toch is het schoonmaken van het terras met zo’n hogedrukspuit niet iets wat je elke dag doet en vandaar dat we het tijd vonden om er een artikel aan te besteden op Schoonmaaktips.com.

Wellicht overweegt u om een hogedrukreiniger aan te schaffen. Ook hierin geven we u wat adviezen. We behandelen enkele van Karchers’ meest gebruikte modellen. 

terras schoonmaken hogedrukreiniger

De beste manier om een terras met een hogedrukreiniger is door je voor te bereiden en een aantal ‘regels’ in acht te nemen.

Hieronder vindt u een lijstje dat ook voor u zou kunnen werken en waarbij u op een snelle en veilige manier het terras gaat reinigen met een hogedruk reiniger.

 • Maak gebruik van een hogedrukreiniger of terrasreiniger
 • Zorg voor voldoende ruimte : maak het terras leeg
 • Water en elektriciteit gaan niet samen ; ben dus voorzichtig
 • Gebruik niet teveel waterdruk (dus zorg voor een goed formaat hogedrukreiniger
 • Gebruik een veilig ‘schoonmaakmiddel’ dat niet milieubelastend is

Hogedruikreiniger slecht voor terras ?

Veel mensen vragen zich misschien af of een hogedrukreiniger slecht is voor het terras. We kunnen u geruststellen:

het gebruik van een hogedrukreiniger is absoluut veilig om het terras schoon te maken. Zeker als u het terras vooraf ‘vrij maakt’.

Zorg er dus voor dat het terras leeg is, bloempotten en dergelijk verwijderd zijn, zodat u snel en veilig het hele terras kunt reinigen met de hogedrukreiniger.

Welke hogedrukreiniger gebruiken voor het terras?

Als u uw terras wilt reinigen met een hogedrukreiniger en wilt daarvoor speciaal een hoge druk reiniger aan gaan schaffen, is het natuurlijk wel belangrijk dat u de goede terrasreiniger of hoge druk reiniger aan gaat schaffen.

Wat informatie verzamelen is dan het motto. Karcher is overigens in Nederland en Belgie de meest gebruikte hoge drukreiniger.

Afhankelijk van de grootte van het terras in m2 zult u uw keuze voor een hogedrukreiniger kunnen maken.

Daarbij geldt hoe groter het terras, hoe groter de doorvoercapaciteit of wateropbrengst van de hogedrukreiniger dient te zijn.

Karcher hogedrukreinigers

Terras GrootteWateropbrengstMerken en Modellen
50 m2
100 m2
150 m2
400 liter/uur
500 liter/uur
600 liter/uur
Kärcher K 2 Hogedrukreiniger
Kärcher K 5 Hogedrukreiniger
Kärcher K 7 Hogedrukreiniger

Kärcher K 2

De karcher K 2 Home hogedrukreiniger is ideaal voor terrassen tot ca. 50 m2. Deze alleskunner is handzaam in gebruik, gemakkelijk in gebruik en heeft bovendien een aparte terrasreiniger waardoor het terras intensief wordt schoongemaakt. Ook voor grindtegels schoonmaken is dit apparaat uitermate geschikt. 

De K2 van Karcher wordt door Bol.com geleverd, waarbij geen extra verzendkosten in rekening worden gebracht. Bovendien bent u ook nog eens verzekerd van een zeer snelle levering, waarbij u dus zelf snel met de K2 hogedrukreiniger aan de slag kunt gaan. (Link Bol.com)

Kärcher K 5

De Karcher K5 hogedrukreiniger is dus weer een maatje groter en is uitermate geschikt voor terrassen tot ca. 100 m2 grootte. Dit apparaat is bovendien gemakkelijk met een tuinslag aan te sluiten en dus ook hier geldt gemak dient de mens.

De Karcher K5 wordt ook rechtstreeks via Bol.com geleverd, inclusief verzendkosten. Bovendien heeft u ook nog de mogelijkheid om het apparaat gratis te retourneren, mocht u toch niet tevreden zijn (binnen 30 dagen na levering).

Kärcher K 7

De echte krachtpatser is de Karcher K7 hogedrukreiniger. De K7 heeft een capaciteit van 600 liter per uur, waarmee u gemakkelijk terrassen van 150 m2 kunt schoonmaken.

Ook de K7 wordt geleverd met een aparte terrasreiniger, die eenvoudig en snel is aan te koppelen.

Als u de hogedrukreiniger vaak gaat gebruiken is de Karcher K7 een ideaal hulpmiddel. Naast het terras schoonmaken kunt u deze krachtpatser ook inzetten voor het schoonmaken van :

 • Auto
 • Caravan
 • Fiets
 • Metselwerk
 • Schuttingen

Hoeveel bar moet een hogedrukreiniger hebben ?

Om een terras te gaan schoonmaken met een hogedrukreiniger heeft u eigenlijk een hogedrukreiniger nodig die is afgestemd op de grootte van het terras. Voor een middelgroot terras kan volstaan worden met een hogedrukreiniger met een druk van 140 – 150 BAR.

De BAR van een hogedrukreiniger geeft aan onder hoeveel druk het water wordt gezet door de hogedrukreiniger, alvorens deze wordt gebruikt. U kunt overigens beter wat meer druk gebruiken dan te weinig. In sommige merken en/of modellen is de druk, regelbaar.

Het spreekt voor zich dat teveel druk kan betekenen dat zaken beschadigd kunnen raken bij gebruik.

Lamox Algenverwijderaar

Schoonmaaktips.com adviseert als algenverwijderaar Lamox te gebruiken. Lamox verkopen wij niet zelf via onze website, maar wordt aangeboden via Bol.com.

Groene aanslag van het terras verwijderen met behulp van Lamox gaat zeer gemakkelijk :

Bij droog weer :

 • Gebruik Lamox verdund (1:10) in een emmer
 • Gooi de inhoud van de inhoud (Lamox en water) over het terras
 • Gebruik een harde bezem en bewerk het gehele oppervlak van het terras
 • Laat daarna alles opdrogen (vandaar droog weer)
 • Spuit het terras daarna helemaal schoon met een hogedrukreiniger

Dit is een zeer gemakkelijke en snelle manier om groene aanslag van het terras te verwijderen.

Lamox is verkrijgbaar per 1 liter verpakking en per 5 liter verpakking.

Wanneer terras schoonmaken met hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is natuurlijk makkelijk in gebruik, zeker als u een groter terras heeft. U kunt dan gemakkelijk het hele jaar door het terras schoonmaken met behulp van de hogedrukspuit.

Wanneer is eigenlijk de beste tijd om het terras schoon te maken ?

De meeste mensen zullen kiezen voor het voorjaar. In de lente en winterperiode valt in Nederland en Belgie relatief veel regen, waardoor het terras vies kan worden.

Het is natuurlijk wel zo prettig om – als het weer beter wordt – op een schoon terras te zitten. Vandaar dat het terras vaak schoongemaakt in de lente, dus in het voorjaar.

Hogedrukreiniger slecht voor het terras?

Er wordt weleens beweerd, en dat kunt u ook op internet terugvinden dat een hogedrukreiniger slecht is voor het terras en dat u de hogedrukreiniger dus eigenlijk niet moet gebruiken om het terras schoon te maken.

Dit is echter volstrekte onzin. U dient echter wel de juiste hogedrukreiniger te gebruiken en dus niet een machine te gaan gebruiken die alles letterlijk ‘kapot’ kan spuiten.

Als u over wilt gaan tot aanschaf van een hogedrukreiniger is het goed om de technische specificatie goed na lezen en uw hogedrukreiniger af te stemmen op waarop hij het meest gebruikt gaat worden.

Als de hogedrukreiniger is gemaakt voor zijn doel (bijvoorbeeld het schoonmaken van het terras) kunt u deze veilig en gemakkelijk gebruiken !

Overig gebruik hogedrukreiniger

Natuurlijk kunt u uw aangeschafte hogedrukreiniger naast het schoonmaken van het terras ook gebruiken voor andere zaken. Zo kunt u – om maar eens een voorbeeld te noemen ook heel gemakkelijk uw mountainbike schoonspuiten of de onderkant van uw auto goed reinigen.

Maar ook tuinmeubels, ramen en kozijnen van uw woning kunt prima schoonmaken met hoge druk.

Ook hiervoor geldt natuurlijk dat een goede hogedrukreiniger ideaal is en een prima hulpmiddel kan zijn als u besluit bepaalde zaken te gaan schoonmaken.

Terras schoonmaken met hogedrukreiniger -Samenvatting

Wij hopen wat tips en informatie gegeven te hebben over het terras schoonmaken met hogedrukreiniger.

U werkt sneller en vuil wordt sneller verwijderd. Met een extra hulpstuk als de terrasreiniger voor de hogedrukreiniger kunt u het terras perfect schoon krijgen.

Lamox gebruiken als algenverwijderaar werkt prima in combinatie met een hogedrukspuit.