Douchewand Schoonmaken – De Beste Tips !

Als je in de badkamer bezig bent om deze schoon te gaan maken zul je vaak ook de douchewand moeten reinigen. Een douchewand schoonmaken hoeft op zich niet zo moeilijk te zijn, mits je daarvoor de juiste producten gebruikt.

We kregen er veel vragen over en vandaar dat Schoonmaaktips.com hier vandaag een artikel over gaat schrijven. Hoe kun je nu het beste de douchewand schoonmaken ?

douchewand schoonmaken

Douchewand schoonmaken ?

Een douchewand schoonmaken in de badkamer betekent in de praktijk dat je te maken hebt met kalk of kalkaanslag. Een antikalk middel gebruiken om de douchewand te reinigen vergemakkelijkt het werk.

Voor al deze deze douchewanden kunt u het beste een goed antikalk middel gebruiken. Easykalk zorgt ervoor dat elke douchewand helemaal kalkvrij wordt en er weer stralend uit zal zien.

Vaak betekent dit dat u kalk uit de badkamer wilt verwijderen. De douchewand zal dan ook vaak de nodige kalkaanslag vertonen.

Manieren om de douchewand schoon te maken

Er zijn diverse manieren om de douchewand helemaal schoon te maken. Maar wat is nu de beste manier of wat is de beste tip om een douchewand schoon te krijgen ? We geven een opsomming en bespreken elke manier apart. Op die manier kunt u zelf kiezen welke manier voor u het beste werkt !

  • Douchewand schoonmaken met Easykalk
  • Douchewand schoonmaken met azijn
  • Douchewand schoonmaken met glansspoelmiddel
  • Douchewand schoonmaken met baking soda
  • Douchewand schoonmaken vaatwastablet

1. Easykalk

De douchewand schoonmaken met Easykalk betekent dat u de douchewand (ook als deze van glas is) helemaal kalkvrij gaat maken. Easykalk is niet in winkels verkrijgbaar maar is exclusief door Schoonmaaktips.com op de markt gebracht. Het is een zeer krachtige ontkalker en zal de douchewand helemaal kalkvrij maken en weer laten stralen.

Easykalk is een ideaal product als u bijvoorbeeld kalkaanslag weg wilt krijgen op glas. Het is op onze webshop ook verkrijgbaar per 3 flessen. Verzendkosten worden niet berekend !

Easykalk kunt u gebruiken voor alle soorten douchewanden. Daarnaast kunt u er prima kunststof douchewanden of aluminium douchewanden mee schoonmaken. Het schoonmaken en kalkvrij maken zal eenvoudig zijn !

Ook douchewanden met nano coating kunt u helemaal schoonmaken met Easykalk. Nano coating betekent dat de douchewand water en vuil afstotend gemaakt is. Dit betekent natuurlijk niet dat u de nano coating douchewanden nooit schoon moet maken !

Easykalk

2. Azijn

Azijn gebruiken om de douchewand schoon te maken ? Ja hoor ! Dat gaat prima. Het enige probleem wat wij met azijn hebben is de geur. Azijn kan gedurende enkele dagen flink stinken. Niet bepaald fris dus als de douchewand gaat schoonmaken met azijn.

Azijn zal overigens de kalkaanslag op de douchewand wel oplossen. Het gebruik van azijn werkt dus wel degelijk om kalk van de douchewand te verwijderen.

3. Glansspoelmiddel

Er zijn mensen die glansspoelmiddel gebruiken om de douchewand in de badkamer schoon te maken. Glansspoelmiddel wordt normaliter natuurlijk in een vaatwasser gebruikt en is dus eigenlijk niet geschikt om er douchewanden mee schoon te maken.

Bovendien is glansspoelmiddel vrij duur. Ook kalkaanslag zult u met glansspoelmiddel niet van de douchewand kunnen verwijderen, tenzij het product dit uitdrukkelijk aangeeft op de verpakking.

4. Baking Soda

Baking soda wordt natuurlijk voor vele schoonmaakklussen gebruikt en dus ook voor douchewanden schoonmaken. Wij zelf vinden het gebruik van baking soda prima, echter u dient wel te beseffen dat baking soda altijd een soort van aanslag geeft u weer apart moet gaan verwijderen.

De ‘waas’ die baking soda achterlaat nadat u douchewand heeft schoongemaakt is meestal duidelijk zichtbaar en zorgt ervoor dat het erop lijkt dat de douchewand juist NIET helemaal schoon is.

5. Vaatwastabletten

Ook een vaatwastablet is niet geschikt om douchewanden schoon te maken. Toch wordt het veel toegepast. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de vaatwastablet als voor glansspoelmiddel. Het zal de kalkaanslag op de douchewanden niet verwijderen.

Vaatwastabletten zijn natuurlijk speciaal ontwikkelt voor de vaatwasser en dus eigenlijk niet bedoeld om een douchewand mee schoon te maken.

Kalkaanslag verwijderen

Reeds eerder schreven we over hardnekkige kalkaanslag verwijderen omdat dit een veel voorkomend probleem is. Kalkaanslag ontstaan door de hardheid van het water dat u gebruikt. Hoe harder het water, des te meer kalkaanslag u op de douchewanden en dus in de badkamer kunt verwachten.

In dit artikel op waterhardheid.nl leest u er alles over.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.