Kalk Verwijderen Badkamer

De badkamer is een plek waar veelvuldig kalk kan ontstaan. De kalk regelmatig verwijderen zorgt voor een frisse en schone badkamer. Maar hoe kun je nu effectief de kalk verwijderen uit de badkamer zonder dat je materialen beschadigd ? In dit artikel gaan we er dieper op in.

kalk verwijderen badkamer

Hoe kalk verwijder je kalk in de badkamer ?

De beste manier om kalk uit de badkamer te verwijderen is door gebruik te maken van een goede ontkalker. Kalk verwijderen in de badkamer is een van de taken in het stappenplan om de badkamer schoon te maken.

Schoonmaaktips.com heeft een prima ontkalker in haar assortiment : EasyKalk. Met Easykalk verwijdert u gemakkelijk alle kalkaanslag in de badkamer. Alle kalkvlekken in de badkamer kunt u er moeiteloos mee laten verdwijnen.

Easykalk is verkrijgbaar in onze webshop. Als u een bestelling plaatst wordt dit product gratis verzonden naar klanten in Nederland en België.

Easykalk kunt u gebruiken om vloeren, kranen of tegels kalkvrij te krijgen.

kalk verwijderen badkamer

Lees ook : hardnekkige kalk verwijderen

Kalk verwijderen van de badkamer vloer

Kalk verwijderen van de badkamer vloer hoeft niet zo moeilijk te zijn. De badkamervloer kalkvrij maken doet u eenvoudig door een klein beetje Easykalk te gebruiken. U kunt de Easykalk niet gebruiken voor natuurstenen badkamervloeren. Maar als de badkamervloer gewoon tegels heeft – ook keramische tegels, kunt u Easykalk wel gebruiken.

Om kalk op keramische tegels te verwijderen is dit product bijzonder geschikt. De meeste badkamers hebben tegenwoordig keramische tegels.

Sprenkel de Easykalk eenvoudig over de badkamervloer en laat het enige tijd inwerken. Daarna kunt u de kalkaanslag op de badkamervloer eenvoudig afnemen met een dweil. De kalkaanslag is daarna verdwenen.

Kalk verwijderen van de badkamer vloer met Easykalk is dus eenvoudig en snel uit te voeren. Uw badkamer vloer zal daarna weer stralend schoon en kalkvrij zijn !

Kranen

Kalk verwijderen op de kranen in de badkamer ? Ook daarvoor kunt u Easykalk gebruiken. Het zal de kalkaanslag op kranen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. De kranen in de badkamer zullen er, nadat de kalk is verwijdert weer als nieuw uitzien.

Wist u trouwens dat het kalkvrij houden van badkamer kranen ook goed is om de levensduur van de kranen te verlengen. Kalk in de kranen zal er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat de kranen gaan lekken.

Glas

Kalk verwijderen op glas in de badkamer ? Ook daarvoor is Easykalk uitermate geschikt. De kalkaanslag op het glas van de badkamer kan ontstaan door bijvoorbeeld de hete douche die u (bijna) dagelijks gebruikt.

De condens op glas zal uiteindelijk voor kalkaanslag in de badkamer zorgen. Geen fraai gezicht natuurlijk omdat door de kalk op het glas het erop lijkt dat de badkamer niet zuiver of helemaal schoon is.

Andere manieren

Andere manier om kalk uit de badkamer te verwijderen zijn er natuurlijk ook. Sterker nog, veel mensen passen een van onderstaande middelen toe om de kalkaanslag in de badkamer te verwijderen.

  • Groene zeep
  • Stoomreiniger
  • Azijn
  • Baking Soda

1. Kalk verwijderen met groene zeep

Kun je eigenlijk kalk verwijderen met groene zeep ? Ja dit is mogelijk in combinatie met baking soda. Maak een pasta van groene zeep en baking soda en wrijf hier de douchewand mee in. De kalk zal door het mengsel eenvoudig verdwijnen.

Het is dus mogelijk om kalk te verwijderen met groene zeep, maar u zult dit dus in combinatie met baking soda moeten doen.

Baking soda is op zich natuurlijk een prima schoonmaak product. Maar het geeft altijd een soort van aanslag. U zult wellicht nadat de kalk heeft verwijderd met groene zeep en baking soda de douchewand goed moeten naspoelen en met een droge schoon doek helemaal zuiver maken.

2. Kalk verwijderen met stoomreiniger

Kalk verwijderen met een stoomreiniger is niet mogelijk. Sterker nog, door een stoomreiniger te gebruiken veroorzaakt u wellicht nog meer kalkaanslag op de douchewand en in de badkamer.

Het is dus veel beter om een goede ontkalker te gebruiken. Dat zal echt werken ! De stoomreiniger is veel meer bedoeld om bacterien te doden in de badkamer. Kalk verwijderen gaat dus met een stoomreiniger niet lukken.

3. Kalk verwijderen met azijn

Met azijn kunt u prima kalk verwijderen dus ook in de badkamer is dit een prima middel om kalkaanslag aan te pakken. Er zit er echter wel een probleem aan het gebruik van zijn om de kalk te verwijderen. Azijn geeft een sterke geur af en blijft soms dagen hangen.

Er zijn dus echt snellere en betere manieren om kalk te verwijderen in de badkamer dan azijn.

4. Kalk verwijderen met baking soda

Zoals hiervoor al aangegeven kunt u kalk verwijderen met baking soda, zeker als u dit in combinatie met groene zeep doet. De beschrijving hoe dit aan te pakken leest u onder het kopje “Kalk verwijderen met groene zeep”.

Baking soda heeft echter ook wel nadelen. Het geeft in veel gevallen een waas die u er apart af moet halen. Erg efficiënt is het dus niet om kalk te verwijderen met baking soda.

2 reacties op “Kalk Verwijderen Badkamer”

  1. Pingback: Kalkaanslag douchevloer verwijderen ? Zo gaat het lukken !

  2. Pingback: Douchewand Schoonmaken ? De 5 Beste manieren !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.