hardnekkige kalk verwijderen badkamer

Hardnekkige kalk verwijderen

Hoe kunt u hardnekkige kalk verwijderen ? Kalkaanslag komt in Nederland en België ontzettend vaak voor en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kranen of douchewanden er ‘vies’ uit komen te zien na veelvuldig gebruik.

Er zijn diverse goedkope middelen verkrijgbaar om de hardnekkige kalkaanslag te verwijderen, maar tegelijkertijd met het schoonmaken wilt u natuurlijk dat het product ook een beschermende werking biedt. Schoonmaaktips.com gaat er in dit artikel dieper op in en geeft u ideeën hoe u snel kalk kunt verwijderen.

Hoe hardnekkige kalk verwijderen ?

De vraag is dus hoe je hardnekkige kalk kunt verwijderen ? Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. U hebt daarvoor de beste ontkalker nodig die er bestaat : Easykalk ! Easykalk verwijdert de hardnekkigste kalkaanslag van kranen, vloeren, glazen douchewanden en overal waar zich kalk kan afzetten.

Kalkaanslag verwijderen is dus op zich niet zo moeilijk mits het juiste product wordt gebruikt !

EasyKalk Schoonmaaktips

Waardoor wordt de kalk veroorzaakt ?

Hoe komt het toch dat er regelmatig hardnekkige kalk resten verschijnen ? De oorzaak moet gezocht worden in de samenstelling van het drinkwater. Kalkaanslag ontstaat als calcium en magnesium ionen zich afzetten op bijvoorbeeld douchewanden, leidingen of kranen.

Kalkaanslag wordt vaak veroorzaakt door hard water. Hoe harder het water is, des te groter de kans op hardnekkige kalkresten.

U kunt het harde leidingwater zachter maken door het aanschaffen van een waterontkalker. Vaak worden deze producten geleverd voor bijvoorbeeld kranen.

Badkamer

Kalkaanslag komt veel voor in de badkamer. De reden daarvoor is simpel. In de badkamer wordt vaak het meeste water gebruikt voor persoonlijke verzorging. U zult vaak kalk moeten verwijderen van bijvoorbeeld zwarte tegels, kranen, douchecabine en douchevloer.

Douchecabine

De douchecabine is een plaats waar relatief veel kalkaanslag kan ontstaan. Om deze te verwijderen uit de douchecabine is EasyKalk het ideale schoonmaakmiddel. Uw douchecabine zal er na gebruik van EasyKalk weer als nieuw uitzien !

Lees ook : Douchecabine schoonmaken

Dit product is verkrijgbaar in onze webshop en wij versturen dit gratis naar onze klanten. Een glazen douchedeur ontkalken en de witte aanslag van de deur snel en effectief verwijderen ? Gebruik EasyKalk en uw douchedeur ziet er weer als nieuw uit !

Vloertegels

Kalk verwijderen van vloertegels in de badkamer ? Daarvoor geven wij u twee oplossingen ? Easyfloor kunt u gebruiken als er relatief weinig tot geen kalk aanslag op de vloer aanwezig is. Als u zwarte vloertegels in de badkamer heeft zal de kalk vaak goed zichtbaar zijn door middel van grote of kleinere witte vlekken.

U kunt natuurlijk met soda of azijn aan de slag gaan, maar vaak zult u merken dat vlekken dan snel terugkeren. Met Easykalk geeft u de vloertegels ook enige bescherming tegen kalkresten.

Dit product zorgt ervoor dat kalkresten snel verdwijnen.

Kranen

Gebruik ook Easykalk om kalkaanslag te verwijderen van kranen. Kranen zijn enorm gevoelig voor kalk en kunnen – als u ze niet regelmatig schoonmaakt – kapot gaan. Bovendien geeft de kalkaanslag op kranen een smerige uitstraling.

hardnekkige kalk verwijderen

Regelmatig de kranen ontkalken met een daarvoor bedoeld product zorgt er dus voor dat de levensduur van uw dure kranen aanzienlijk verlengd wordt !

Ook hier kunt u natuurlijk proberen om met azijn aan de slag te gaan. De kalk zal – bij een niet al te grote vervuiling – ook relatief snel verdwijnen. Heeft de kraan echter veel kalkaanslag zult u dit karwei minder makkelijk en snel kunnen klaren.

Kalkaanslag op een keukenkraan behandelt u dus het beste met een goede ontkalker. Easykalk is er speciaal voor gemaakt en geeft u kranen bescherming tegen kalkaanslag !

Toilet

De kalk aanslag verwijderen in de WC ? Gebruik ook hier Easykalk voor het snel verwijderen van kalkresten of kalkaanslag. Uw toilet zal er snel schoon en verzorgd uitzien. Zonder al te veel schrobben zal de kalk in het toilet snel verdwijnen.

Samenvatting

Hardnekkige kalk verwijderen is met name een kwestie van het juiste product gebruiken, waarbij de kalkaanslag gedurende langere tijd wegblijft. Daarnaast is het belangrijk om na gebruik van de badkamer, douche of het toilet, water dat gebruikt is te verwijderen met een droge doek.

EasyKalk werkt echt prima tegen kalkaanslag en kan ervoor zorgen dat de kalk bij gebruik voor langere tijd wegblijft.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.