witte aanslag op tegels verwijderen feat

Witte Aanslag Op Tegels Verwijderen

Witte aanslag op tegels verwijderen is een veel gehoord probleem in Nederland en Belgie. De witte aanslag wordt vaak geconstateerd na enkele douchebeurten, waarbij het water opdroogt en witte aanslag of vlekken achterlaat.

Heeft u last van witte aanslag op uw tegels? Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit te verwijderen. Schoonmaaktips.com gaat voor u een aantal van deze manieren langs. Als u last heeft van hard water merkt u daar waarschijnlijk meer last van.

Mettertijd worden deze plekken steeds moeilijker om te verwijderen. Zeker wanneer u donkere tegels heeft zijn deze witte vlekken niet altijd even mooi. Maar wat is nu de beste manier om witte aanslag op tegels te verwijderen ?
De beste manier op witte aanslag op tegels te verwijderen ?

De beste manier om witte aanslag van tegels te verwijderen is door gebruik te maken van een anti kalk middel. En daar zijn er vele van. Niet elk middel werkt even goed. Via Schoonmaaktips.com kunt u Easykalk in onze webshop aanschaffen. EasyKalk is de beste ontkalker verkrijgbaar en is overigens niet in winkels verkrijgbaar.

EasyKalk Schoonmaaktips

 

 

 

 

 

 

 

Werking EasyKalk

De meest voor de hand liggende en misschien ook wel makkelijkste manier om witte aanslag op tegels te verwijderen is door een ontkalker te gebruiken, zoals bijvoorbeeld EasyKalk, verkrijgbaar in onze webshop.

  • Breng de ontkalker aan met een spons of sprayfles.
  • Laat het geheel even weken, en na een kwartiertje zou de witte aanslag een stuk makkelijker te verwijderen moeten zijn.
  • Spoel de tegels daarna goed af met koud water en zorg dat u alles zorgvuldig droogt.

witte aanslag op tegels verwijderen

Azijn

Hoeft u maar een klein oppervlak aan tegels aan te pakken, dan is het toepassen van azijn misschien een goede optie.

  • Dompel de betreffende tegels eerst royaal onder in azijn.
  • Laat de azijn daarna een minuut of 10 weken, en maak het geheel daarna schoon met water.
  • Droog vervolgens af met een droge doek.

HuishoudenHuishouden

Azijn en bakpoeder

Bent u nou echt een doe-het-zelver? Dan kunt u ook voor een mix van azijn en bakpoeder gaan. Mix deze twee half om half in een kom (schat zelf in hoe veel schoonmaakmiddel u nodig heeft).

Deze combinatie creëert een lichtjes bijtende oplossing die zulke witte aanslag snel zou moeten verwijderen. De azijn-bakpoeder combinatie creëert koolstofdioxide waardoor de aanslag op begint te lossen.

Daarnaast zorgt het schuurpapier-achtige effect van de bakpoeder er ook voor dat de aanslag loskomt van de tegel.

Breng het mengsel opnieuw aan op uw tegels via een spons of door te sprayen. Wacht weer een kwartiertje, schrob dan even goed met een borstel of spons, en gebruik daarna koud water om alles weg te spoelen.

Droog daarna alles opnieuw zorgvuldig.

Andere handige tips

Zoals u ziet is het doorgaans helemaal niet moeilijk om aanslag op tegels te verwijderen. Toch is het belangrijk om snel te handelen. Laat de aanslag zich niet ophopen, want hoe langer u wacht, des te moeilijker het proces. Hier vindt u nog een aantal andere tips:

  • Voorkomen is beter dan genezen. Door het voorkomen van aanslag bespaart u zich de tijd die vereist is om het te verwijderen. Neem dus na een douche of bad even de tijd om de tegels met wat water schoon te maken en maak ze daarna goed droog met een handdoek.
  • Als iets natuurlijker alternatief voor ontkalker of een combinatie van azijn en bakpoeder kunt u ook citroensap gebruiken. Het werkt misschien iets minder goed bij hardnekkige aanslag en u moet het iets langer laten inweken, maar voor de meeste aanslag vervult het zijn taak prima.
  • Gebruik bij het schoonmaken van tegels van natuursteen bij voorkeur geen azijn of ontkalker. In dit geval kunt u beter kiezen voor een natuurlijker alternatief, zoals citroensap of een neutraal schoonmaakmiddel.

Kalkuitbloei verwijderen met azijn

Kun je kalkuitbloei verwijderen met azijn ? Jazeker. Het probleem is wel dat het verwijderen van kalkuitbloei met azijn wat langer kan duren dan wanneer u bijvoorbeeld de EasyKalk gebruikt.

U zult dus wat harder moeten poetsen om uiteindelijk de kalkuitbloei te verwijderen.

Zoutaanslag verwijderen

Zoutaanslag verwijderen van tegels kunt ook op diverse manieren aanpakken. Ook hiervoor kunt u de EasyKalk uit onze webshop prima gebruiken.

De zoutaanslag verwijderen van tegels met azijn is minder succesvol. U zult daarna nog steeds de kringen op de tegels aantreffen.

Witte aanslag door AntiKal

We krijgen veel klachten over het gebruik van antikal om witte aanslag van tegels te verwijderen. Antikal zelf schijnt witte aanslag op de tegels te veroorzaken. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. U wilt juist de witte vlekken van de tegels verwijderen, toch ?

Daarom is antikal bij verre niet het juiste middel om witte aanslag te verwijderen. Antikal dient meer gebruikt te worden om kalkopeenhoping in leidingen en kranen te voorkomen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.