wat is het beste ontkalkingsmiddel

Wat is het beste ontkalkingsmiddel ?

Misschien vraagt u zich af : wat is het beste ontkalkingsmiddel dat er in Nederland en België verkrijgbaar is ? In dit artikel laten we u zien welke middelen perfect werkten en bovendien niet duur zijn.

Welke ontkalker u gaat gebruiken, veel hangt af van de mate van kalkafzetting. Het beste ontkalkingsmiddel dat momenteel verkrijgbaar is, is EasyKalk. Met de beste ontkalker kunt U werkelijk allerlei machines, kranen, douchewanden, douchekoppen of andere dingen waar zich kalk op heeft afgezet gemakkelijk mee behandelen en kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Easykalk is verkrijgbaar in onze webshop en u betaalt geen verzendkosten !

Easykalk

 

Niet iedereen heeft thuis een kalkontharder. (Link naar Amazon.nl)

Bekende aanbieders van ontkalkingsmiddelen zijn bijvoorbeeld Action, AH, Lidl, Jumbo, W5, WD40 en HG. Maar Schoonmaaktips.com durft de uitdaging wel aan met deze merken !

EasyKalk werkt bijzonder goed als ontkalker voor koffiezetapparaten, toilet, badkamer tegels of vloertegels.

Kalkafzetting zal snel verdwijnen als u eenmaal dit product heeft gebruikt ! Het werkt sneller en beter als azijn, soda of citroenzuur.

Bovendien is EasyKalk een zuurvrij schoonmaakmiddel en dus ook nog eens goed voor het milieu en ruikt het veel beter als bijvoorbeeld azijn.

Wat kunt u er allemaal mee ontkalken ?

Easykalk is als ontkalker goed te gebruiken voor :

 • Koffiemachines
 • In de badkamer
 • Vloeren
 • Tegels
 • Douchecabines
 • Kranen
 • Douchekoppen
 • Sanitair

Koffiezetmachine ontkalken ?

Als u uw koffiezetapparaat of espressomachine wilt gaan ontkalken bent u met Easykalk snel klaar. U heeft bovendien slechts weinig van ontkalker nodig om de koffiemachine goed schoon te maken en kalkvrij te krijgen.

koffiezetapparaat ontkalken

Het kan zijn dat de fabrikant (Philips, DeLonghi, Nespresso, Palazzo, Dolce Gusto) voorschrijft om een bepaald ontkalkingsmiddel te gebruiken. Dit is echter niet noodzakelijk. Vaak worden deze producten aanbevolen om hun eigen omzet te verhogen. Ze zijn bovendien vaak duur in aanschaf !

 Het is dus veel beter om huishoudelijke ontkalkingsmiddelen te gebruiken als EasyKalk, dat u voor veel meer doeleinden kunt gebruiken !

Hardnekkige kalk verwijderen

Met Easykalk kunt u eenvoudig hardnekkige kalk verwijderen bijvoorbeeld in de badkamer. Als u de badkamer gaat schoonmaken is dit product erg makkelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld de badkamervloer of tegels, de douchecabine schoonmaken en douchekop makkelijk kalkvrij maken met Easykalk.

douchecabine ontkalken

Dit product werkt veel beter dan bijvoorbeeld schoonmaakazijn of citroenzuur. Als u met schoonmaakazijn de vloer gaat dweilen, zullen er vaak strepen zichtbaar blijven.

Met Easykalk heeft een streeploze, schone en kalkvrij resultaat !

Kraan en douchekop

Kranen en douchekoppen hebben vaak last van kalkafzetting. Naar mate het leidingwater harder is, zal er meer kalkafzetting in de kraan of douchekop plaatsvinden.

Regelmatig de kraan of douchekop ontkalken betekent in feite dat verstoppingen door kalk niet of nauwelijks meer mogelijk zijn.

Leg de kraan of douchekop een paar uur in Easykalk, en de kalk zal oplossen. Daarna spoelt u de kraan of douchekop goed af met schoon water en u kunt hem weer een tijdje kalkvrij gebruiken.

Waarom ontkalken ?

Waarom moet u kranen, douchekoppen, koffiezetapparaten etc. eigenlijk regelmatig ontkalken ? Het gevaar bestaat dat de kalkafzetting ook mechanische problemen gaat geven.

Zo kan het zijn dat door de kalk het metaal in de koffiezetmachine, douchekop dusdanig wordt aangetast, dat deze na verloop van tijd niet meer functioneren.

Ontkalken is dus eigenlijk ervoor zorgen dat de gebruiksartikelen of machines goed onderhouden worden. Met Easykalk gaat het dus stukken gemakkelijker !

2 reacties op “Wat is het beste ontkalkingsmiddel ?”

  1. Dag Marijke,
   Nee, op natuursteen nooit ontkalker gebruiken! In de meeste ontkalkers zit zuur, en zuur en natuursteen zijn als water en vuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.