Hondenkennel Schoonmaken

Een hondenkennel schoonmaken is belangrijk ! Het regelmatig reinigen en ontsmetten ervan is noodzakelijk. Net zoals honden komen hondenkennels in allerlei soorten en maten. De meeste honden houden ervan om in de modder te spelen en hebben een fascinatie met alles wat vies is en stinkt.

Een ontsmettingsmiddel in een hondenkennel gebruiken ? Toch doet u er goed aan om uw kennel goed schoon te maken om ervoor te zorgen dat er geen ziektes in gedijen en dat het er niet vreselijk gaat stinken. Schoonmaaktips.com geeft u hieronder een aantal tips voor het schoonmaken van uw hondenkennel!

hondenkennel schoonmaken met allesreiniger

Haal de kennel leeg

Logisch misschien, maar toch – u heeft er vast geen zin in dat uw hond door de kennel heen springt wanneer u aan het schoonmaken bent. Voordat u het hondenhok gaat ontsmetten is het dus het beste om even tijdelijk een andere plek te vinden, in het huis of ergens anders in de tuin.

Ook al is de EasyCleaner in principe niet gevaarlijk voor honden, het is niet de bedoeling dat de hond uw schoonmaakmiddel loopt op te likken. Het is een perfect schoonmaakmiddel en een goed ontsmettingsmiddel voor een kennel of dierenverblijf. Gebruik Easycleaner dus als kennelreiniger als u deze eens grondig wilt schoonmaken.

Haal vervolgens ook het hondenvoer en drinkwater weg – eventueel geeft dit u nog de gelegenheid om de drink- en eetbakken van een schoonmaakbeurt te voorzien.

Ten slotte kunt u ook eventuele kussens, matjes en speeltjes in de kennel weghalen. De schoonmaakbeurt is een uitgelezen kans om deze bijvoorbeeld even in de wasmachine te laten meedraaien of te desinfecteren.

Haal afval weg

Nu de kennel schoon is, kunt u echt aan de slag. Begin voordat u schoonmaakmiddelen gaat gebruiken met het opruimen van groter afval – denk bijvoorbeeld aan blaadjes, plukken haar, door de hond stukgebeten takken of die opgedroogde hondendrol die verborgen lag onder een matje.

Gebruik hiervoor een veger en raap hierna alles op met stoffer en blik. Hopelijk stinkt het schoonmaakproces hierdoor ook wat minder.

Als de hondenkennel erg vies is kunt u wellicht eerst met een hoge drukreiniger het meeste vuil van de vloer of wanden verwijderen. (Link naar Amazon.nl)

Hondenkennel schoonmaken met allesreiniger

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft de schoonmaakmiddelen die u gebruikt voor het schoonmaken van een hondenkennel. Het meest praktische middel is misschien wel een allesreiniger zoals de EasyCleaner, verkrijgbaar in onze webshop.

Allesreinigers kennen geen mogelijk schadelijke chemicaliën voor uw hond, waardoor u er zeker van bent dat uw hond na het schoonmaakproces meteen weer zijn plaats kan innemen in de kennel.

Zorg er nu voor dat u de allesreiniger op alle oppervlakken van de kennel aanbrengt. Met name voor de wat grotere hondenkennels kan dit nogal wat tijd vergen, vooral als u het handmatig doet. Het is daarom het beste om een praktische oplossing te gebruiken.

Zo is het bijvoorbeeld handig om een mix van water en allesreiniger in een emmer te gieten, om vervolgens met de dweil de verschillende oppervlakken van de hondenkennel aan te pakken.

Nu u het middel overal heeft aangebracht en alles hopelijk even heeft kunnen weken, is het tijd om te schrobben. (Link naar Amazon). Om alles snel aan te kunnen pakken kunt u hier prima een bezem voor gebruiken. Zorg er wel voor dat het zorgvuldig gebeurt en dat u alle plekken aanpakt, want vieze oppervlaktes kunnen ziekteverspreiders zijn.

Wanneer u dit gedaan heeft, is het tijd om alles goed door te spoelen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een tuinslang. Hierna kunt u met een vloertrekker de grondoppervlakte weer drogen.

De rest van de kennel, zoals de spijlen, zal snel genoeg opdrogen. Hierna is het tijd om de (eventueel ook schoongemaakte) speeltjes, matjes en kussens weer in de kennel te stoppen. Last but not least kunt u de hond weer zijn kennel laten betreden.

Het schoonmaken van een kennel is niet iets wat u zomaar in een kwartiertje doet, maar het is belangrijk voor de gezondheid én het plezier van zowel u als uw hond.

Gewapend met deze tips van schoonmaaktips.com en wellicht met de EasyCleaner bent u in staat uw hond een glinsterende kennel aan te bieden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 38 reviews.