geverfde trap schoonmaken feat

Geverfde Trap Schoonmaken

Een mooi geverfde trap kan uw huis voorzien van een zekere luxe en allure. Daar komt nog bij dat geverfde trappen zeker makkelijker zijn in het onderhoud dan trappen met tapijt.

Toch is het niet altijd even eenvoudig. Geverfde trappen hebben ook onderhoud nodig: misschien met uitzondering van de vloer worden trappen misschien wel intensiever gebruikt dan welk onderdeel van uw huis dan ook.

Ze dragen het volle gewicht van de mensen die ze gebruiken, en er hoopt zich onder uw voeten gedurende de dag voldoende vuil op. Geverfde trappen hebben dus ook zeker regelmatig onderhoud nodig.

banner aanbiedingen

Wanneer u uw trap echter goed onderhoudt en hem eens in de zoveel tijd van een opknapbeurt voorziet, is het resultaat er ook naar.

Hier geeft schoonmaaktips.com u een aantal goede tips voor het zo goed mogelijk schoonmaken van een geverfde trap!

Trap schoonmaken met allesreiniger

Stof de trap in ieder geval twee keer per week af. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een plumeau gebruiken, maar een stofzuiger is ook prima – mits u niet te hardhandig te werk gaat.

Vervolgens kunt u de treden bij langs gaan met een schoonmaakdoekje bevochtigd met een mengsel van warm water en een klein beetje allesreiniger (hiervoor kunt u bijvoorbeeld de EasyCleaner gebruiken, verkrijgbaar in onze webshop).

geverfde trap schoonmaken

In plaats van water en allesreiniger kunt u ook schoonmaakzeep of azijn gebruiken.

Begin bovenaan en werk vervolgens naar beneden. Zo hoeft u niet gelijk over uw net schoongemaakte treden heen te lopen.

Het is het beste als u het schoonmaakdoekje onderdompelt en hem vervolgens goed uitwringt. Verspreid de allesreiniger of het andere product in mooie, gelijkmatige ronde bewegingen over het oppervlak.

Hardnekkige vlekken? Ammoniak of bakpoeder

Blijven er nog vlekken achter? In dat geval kunt u een mengsel van water en een klein beetje ammoniak gebruiken. Het beste is het om minimaal acht keer zoveel water als ammoniak toe te passen.

Roer alles even totdat het water en de ammoniak één zijn geworden. Gebruik vervolgens weer een schoonmaakdoekje of een theedoek en breng het mengsel opnieuw in ronde bewegingen aan op de bevlekte oppervlakken.

Mocht u geen ammoniak in huis hebben of willen gebruiken, dan kunt u ook een mengsel van water en bakpoeder toepassen.

Als het goed is, zou u trap nu weer moeten glanzen als nooit tevoren. Gebruik nog even een droog doekje om het geheel te drogen. U wilt natuurlijk niet dat de trap nog nat is wanneer u hem gebruikt.

Dat kan weer vlekken opleveren of, nog erger, u kunt uitglijden.

Hou wat verf achter de hand

Het is lastig voor te stellen maar niet onmogelijk dat er bepaalde vlekken achterblijven die zich zelfs na een dergelijke behandeling niet laten verwijderen.

In dat geval is het een goed idee om wat van dezelfde verf achter de hand te houden die u heeft gebruikt voor de trap. Zo kunt u in het ergste geval altijd over een hardnekkige vlek heen verven!

Schoonmaaktips.com heeft u hiermee hopelijk voorzien van nuttige informatie om uw trap altijd schoon te kunnen houden. Voor het dagelijks gebruik is het dus nuttig om altijd een product als EasyCleaner achter de hand te hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.