wc schoonmaken met bleek

WC schoonmaken met bleek : Veilig en Effectief !

Het schoonmaken van een toilet met bleekmiddel kan effectief zijn om bacteriën en ziektekiemen te doden, en om vlekken en geuren te verwijderen. 

Dit artikel is onderdeel van het hoofdthema wc schoonmaken op Schoonmaaktips.com

Hier zijn de stappen om een toilet schoon te maken met bleekmiddel:

Benodigdheden:

 • Bleekmiddel (natriumhypochloriet)
 • Een toiletborstel
 • Rubberen handschoenen
 • Een emmer
 • Een wc-reinigingsborstel (optioneel)
wc schoonmaken met bleek

Stappenplan wc schoonmaken met bleek :

 1. Trek rubberen handschoenen aan om je handen te beschermen.

 2. Giet een kopje bleekmiddel in een emmer.

 3. Als je het toilet wilt desinfecteren, giet dan het bleekmiddel in het toilet. Zorg ervoor dat je de binnenkant van de toiletpot bedekt, inclusief de randen en de onderkant van de bril.

 4. Laat het bleekmiddel in het toilet zitten en inwerken gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit zal helpen om eventuele opgebouwde vlekken en bacteriën te verwijderen.

 5. Terwijl het bleekmiddel inwerkt, gebruik je de toiletborstel om de binnenkant van de toiletpot te schrobben. Zorg ervoor dat je alle delen van de pot aanraakt, inclusief de moeilijk bereikbare plekken.

 6. Nadat het bleekmiddel in het toilet heeft gezeten en je het hebt geschrobd, spoel je het toilet door om het bleekmiddel weg te spoelen.

 7. Gebruik een schone doek of papieren handdoek om eventuele spetters of druppels bleekmiddel op de buitenkant van het toilet af te vegen.

 8. Spoel de wc-borstel af in de emmer met bleekmiddel om deze te desinfecteren. Spoel daarna de borstel grondig af met schoon water.

 9. Laat het toilet goed luchten om de geur van bleekmiddel te verwijderen. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is.

Let op:

 • Gebruik altijd bleekmiddel in een goed geventileerde ruimte, omdat de dampen schadelijk kunnen zijn bij inademing.
 • Meng bleekmiddel nooit met andere schoonmaakmiddelen, vooral niet met ammoniak, omdat dit gevaarlijke dampen kan veroorzaken.
 • Volg de aanwijzingen op het etiket van het bleekmiddel voor veilig gebruik.

Het gebruik van bleekmiddel is effectief voor het desinfecteren van het toilet, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de veiligheidsvoorschriften te volgen om ongelukken te voorkomen.

Schoonmaaktips

Dè experts voor alles dat u wilt gaan schoonmaken !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *