wc schoonmaken feat

WC Schoonmaken – Zo doe je het goed !

“WC” is een afkorting voor “water closet”, wat betekent dat het gaat om een toilet. Om een toilet te reinigen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Verwijder overtollig vuil en papier uit het toilet.
 2. Spuit toiletreiniger rond de rand en onder de rand van de toiletpot.
 3. Laat de reiniger een paar minuten intrekken.
 4. Gebruik een toiletborstel om het toilet grondig schoon te maken.
 5. Spoel het toilet door met schoon water.
Gebruik voldoende toiletreiniger en zorg voor een grondige reiniging, vooral onder de rand van de toiletpot, om bacteriën en germs te verwijderen.

De beste toiletreiniger is overigens ClosetClean. Dit middel is niet in winkels verkrijgbaar, maar wordt exclusief op Schoonmaaktips.com verkocht. Daarbij worden geen verzendkosten berekend aan de klanten. Probeer het dus een keer !

banner closetcleaner

WC Schoonmaken met soda

Je kunt soda gebruiken om een toilet schoon te maken. Hier volgt hoe je dat kunt doen:

 1. Verwijder overtollig vuil en papier uit het toilet.
 2. Strooi een paar eetlepels soda in het toilet.
 3. Laat de soda een paar minuten inwerken.
 4. Gebruik een toiletborstel om het toilet grondig schoon te maken.
 5. Spoel het toilet door met schoon water.

wc schoonmaken met soda

 

Soda werkt als een mild schurend middel en kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en aanslag. Gebruik niet te veel soda, aangezien het te veel soda het porseleinen oppervlak kan beschadigen.

WC Schoonmaken met azijn

Je kunt azijn gebruiken om een toilet schoon te maken. Hier is hoe je het kunt doen:

 1. Verwijder overtollig vuil en papier uit het toilet.
 2. Giet een kopje azijn in het toilet.
 3. Laat de azijn een paar minuten inwerken.
 4. Gebruik een toiletborstel om het toilet grondig schoon te maken.
 5. Spoel het toilet door met schoon water.
Azijn werkt als een natuurlijke sanitizer en kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en aanslag. Het is ook efficiënt in het verminderen van geurtjes. Gebruik niet te veel azijn, omdat het het porseleinen oppervlak van het toilet kan beschadigen.

Lees ook : WC pot schoonmaken

wc schoonmaken

Stortbak wc schoonmaken

De stortbak van een toilet moet regelmatig schoongemaakt worden om verstoppingen te voorkomen en om bacteriën en geurtjes te verwijderen. Hier volgt hoe je de stortbak van een toilet schoonmaakt:

 1. Verwijder overtollig water uit de stortbak door het toilet door te spoelen totdat het waterpeil laag is.
 2. Giet een kopje azijn en/of soda in de stortbak.
 3. Laat de azijn en/of soda een paar minuten intrekken.
 4. Gebruik een toiletborstel om de binnenkant van de stortbak grondig schoon te maken.
 5. Spoel de stortbak door met schoon water.

Door regelmatig de stortbak van het toilet schoon te maken, kun je verstoppingen voorkomen en kun je ervoor zorgen dat het toilet proper blijft.

Vieze wc schoonmaken

Als het toilet erg vuil is, dan zijn de volgende stappen nuttig om het schoon te maken:

 1. Verwijder overtollig vuil en papier uit het toilet.
 2. Giet een kopje azijn en/of soda in het toilet.
 3. Laat de azijn en/of soda een paar uur intrekken.
 4. Gebruik een toiletborstel om het toilet grondig schoon te maken.
 5. Voeg indien nodig meer azijn of soda toe en herhaal stap 4.
 6. Spoel het toilet door met schoon water.

Als het toilet nog steeds vuil is, kun je een speciaal toiletreiniger gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en volg deze nauwkeurig. Gebruik handschoenen als de reiniger schadelijk kan zijn voor de huid. Werk in een goed geventileerde ruimte en zorg voor voldoende verluchting tijdens het schoonmaken.

Lees ook : Sterk vervuilde wc schoonmaken

WC reinigen onder de rand

Het reinigen van onder de rand van het toilet is belangrijk om bacteriën en geurtjes te verwijderen en om het toilet proper te houden. Hier volgt hoe je de onderkant van een toilet schoonmaakt:

 1. Verwijder overtollig vuil en papier uit het toilet.
 2. Giet een kopje azijn en/of soda onder de rand van het toilet.
 3. Laat de azijn en/of soda een paar minuten intrekken.
 4. Gebruik een toiletborstel of een zachte doek om de onderkant van het toilet schoon te maken.
 5. Spoel de onderkant van het toilet af met schoon water.

Let op dat je bij het schoonmaken onder de rand van het toilet voorzichtig bent, zodat je het porseleinen oppervlak niet beschadigt. Als het toilet zwaar vervuild is, kun je overwegen om een speciaal toiletreiniger te gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en volg deze nauwkeurig. Gebruik handschoenen als de reiniger schadelijk kan zijn voor de huid. Werk in een goed geventileerde ruimte en zorg voor voldoende verluchting tijdens het schoonmaken.

Aanslag toilet verwijderen

Er zijn verschillende manieren om aanslag in het toilet te verwijderen:

 1. Gebruik een toiletreiniger: Giet een speciaal toiletreiniger in het toilet en laat het een paar minuten intrekken. Gebruik een toiletborstel om de aanslag weg te boenen.
 2. Gebruik azijn en baking soda: Giet een kopje azijn en twee kopjes baking soda in het toilet. Laat het een paar uur intrekken en boen vervolgens met een toiletborstel.
 3. Gebruik een toiletborstel: Boen het toilet grondig met een toiletborstel en maak de borstel schoon tussen de reinigingsbeurten door.
 4. Gebruik schuurmiddelen: Voor hardnekkige aanslag kun je ook schuurmiddelen gebruiken, zoals schuurpapier of een schuurmiddel voor toiletten. Gebruik dit wel voorzichtig, zodat het porseleinen oppervlak niet beschadigd wordt.

Let op: Als je een schuurmiddel gebruikt, zorg dan voor voldoende bescherming en gebruik handschoenen als het middel schadelijk kan zijn voor de huid. Werk in een goed geventileerde ruimte.
Kalkaanslag wc

Kalkaanslag in het toilet kan vervelend zijn en kan het toilet doen uitzien alsof het niet proper is. Gelukkig is het gemakkelijk om kalkaanslag te verwijderen. Hier volgen enkele stappen die je kunt nemen:

 1. Gebruik azijn: Giet ongeveer een kopje azijn in het toilet en laat het een paar uur intrekken. Gebruik vervolgens een toiletborstel om de aanslag weg te boenen.
 2. Gebruik een toiletreiniger: Giet een speciaal toiletreiniger in het toilet en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de reiniger een paar minuten intrekken en gebruik een toiletborstel om de aanslag weg te boenen.
 3. Gebruik baking soda en azijn: Giet een kopje baking soda in het toilet en giet vervolgens een kopje azijn erover. Laat het een paar uur intrekken en gebruik een toiletborstel om de aanslag weg te boenen.

Let op: Als je een toiletreiniger of een ander chemisch middel gebruikt, zorg dan voor voldoende bescherming en gebruik handschoenen als het middel schadelijk kan zijn voor de huid. Werk in een goed geventileerde ruimte.