tips kleding wassen tijdens vakantie

Tips voor het wassen van je kleding tijdens de vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Toch kan het zijn dat je om wat voor reden dan ook ineens tot de ontdekking komt dat je niet meer genoeg kleding bij je hebt om iedere dag nog iets nieuws aan te trekken.

Nu zal dit vaak bij vrouwen wat sneller het geval zijn dan bij mannen, maar in beide gevallen is er maar één oplossing en dat is het wassen van je kleding.

Aangezien we vaak niet de beschikking hebben over een wasmachine, zal je toch echt een andere oplossing moeten bedenken om je kleding te kunnen wassen. Om ervoor te zorgen dat je je kleding tijdens je vakantie op de juiste manier kunt wassen, hebben we een aantal handige tips voor je.
Plan vooruit

Voordat je op reis gaat, is het handig om wat onderzoek te doen naar de wasfaciliteiten op je bestemming. Controleer of er een wasmachine en droger beschikbaar zijn in het hotel waar je verblijft, of zoek naar lokale wasserettes in de buurt.

Op deze manier kun je je reis plannen en ervoor zorgen dat je indien nodig op de juiste plaatsen terecht kunt. Nu zal dat bij een vakantie van 8 of 10 dagen vaak niet direct nodig zijn, maar op het moment dat je 6 weken naar een camping gaat, dan is vaak alleen al het wassen van handdoeken een absolute must.

Hier heb je namelijk niet de luxe om een paar nieuwe handdoeken op te halen bij de receptie.

Pack lichtgewicht materialen

Kies bij het inpakken van je kleding voor lichtgewicht materialen zoals katoen, linnen of synthetische stoffen. Deze materialen zijn meestal gemakkelijk te wassen en drogen snel, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het doen van de was tijdens je vakantie.

Dit is overigens niet alleen handig voor je kleding, maar ook voor de rest van je spullen. Stel dat je ook regelmatig naar het strand gaat of een avondje op stap gaat, dan is een klein tasje een absolute must.

Zo kun je alleen je waardevolle spullen meenemen en hoef je niet met een grote tas te slepen. Zo is een Jacquemus tas hiervoor bij uitstek geschikt. Deze tassen zijn niet alleen klein en compact, maar een absolute toevoeging aan jouw outfit.

kleding wassen tijdens vakantie

Gebruik packing cubes

Investeer in packing cubes om je kleding georganiseerd te houden tijdens het reizen. Door je kleding op deze manier te ordenen, kun je gemakkelijker de items vinden die je nodig hebt zonder je hele bagage overhoop te halen. Bovendien kunnen packing cubes ook helpen om kreukels te minimaliseren.

Om ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen niet zoek raken en je ze binnen handbereik hebt, is een handtas zoals een Michael Kors tas een absolute aanrader. Niet alleen praktisch ideaal, maar natuurlijk ook perfect om te matchen bij je outfit.
Behandel vlekken direct

Als je per ongeluk morst of een vlek op je kleding krijgt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. Gebruik een vlekverwijderaar of wat water en zeep om de vlek voorzichtig te verwijderen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek volledig te verwijderen.

Vlekken kunnen dieper in de stof trekken en zich hechten, waardoor het verwijderen ervan een stuk lastiger wordt. Door direct actie te ondernemen, vergroot je de kans op een succesvolle verwijdering van de vlek.

Zorg er ook voor dat je de vlek niet te agressief behandelt, om beschadiging van de stof te voorkomen. Met een snelle en zorgvuldige aanpak kun je voorkomen dat vervelende vlekken je kleding bederven.