douchebak schoonmaken

Douchebak Schoonmaken als een Pro: Volg Onze Tips!

U heeft gezocht op douchebak schoonmaken. Een schone en glanzende douchebak is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook van essentieel belang voor een gezonde en hygiënische badkamer. Het maakt daarbij niet uit of u een kunststof douchebak gaat schoonmaken of een stenen of composiet douchebak gaat schoonmaken.

Door regelmatig onderhoud en de juiste schoonmaak methoden toe te passen, kun je de levensduur van je douchebak verlengen en ervoor zorgen dat deze er altijd als nieuw uitziet.

In dit artikel bespreken we uitgebreid waarom het schoonmaken van je douchebak belangrijk is en geven we je waardevolle tips en tricks om een glanzend resultaat te bereiken.
Waarmee douchebak schoonmaken ?

Het beste middel om een douchebak goed schoon te maken is EasyCleaner. Deze allesreiniger is bijzonder geschikt om de vlekken uit de douchebak te verwijderen en de douchebak weer helemaal hygienisch schoon te krijgen.

EasyCleaner is niet te koop in winkels, maar uitsluitend via Schoonmaaktips.com verkrijgbaar. We sturen het zonder extra verzendkosten te berekenen naar klanten in Nederland en België.

EasyCleaner banner

Bij het schoonmaken van de douchecabine is de douchebak de plaats waar de meeste bacteriën zich bevinden. Het is dus erg belangrijk om de douchebak regelmatig schoon te maken en daardoor de kans op infecties te verkleinen. Easycleaner is ook bijzonder geschikt om een zwarte douchebak te reinigen.

Wist u overigens dat glazen douchewanden schoonmaken het gemakkelijkst gaat met EasyKalk ?

Waarom is het Schoonmaken van je Douchebak Belangrijk?

Een douchebak wordt dagelijks blootgesteld aan zeepresten, hard water, huidoliën en vuil, wat na verloop van tijd kan leiden tot ophoping van vuil en vlekken.

Het negeren van regelmatige schoonmaakbeurten kan niet alleen resulteren in een onaantrekkelijke uitstraling, maar ook in de groei van schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. Dit kan leiden tot onaangename geuren en zelfs gezondheidsproblemen.

Het schoonhouden van je douchebak is dus van vitaal belang om een frisse, veilige en aangename badkamerervaring te behouden.

Stap-voor-Stap Douchebak Schoonmaakproces

Volg deze stap-voor-stap richtlijnen om je douchebak te reinigen en te laten stralen:

Benodigdheden:

 • Zachte schuurspons
 • Milde badkamerreiniger of azijn
 • Warm water
 • Rubberen handschoenen
 • Microvezeldoek
 • Tandenborstel (voor moeilijk bereikbare plekken)

Stap 1: Voorbereiding

Trek rubberen handschoenen aan om je handen te beschermen tegen schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat de badkamer goed geventileerd is om het inademen van dampen te minimaliseren.

Stap 2: Verwijder los vuil

Verwijder eerst losse haren, zeepresten en ander vuil uit de douchebak. Gebruik hiervoor een zachte schuurspons of je handen. Gooi het vuil weg in een afvalbak.

Stap 3: Reinigingsmiddel aanbrengen

Spuit een milde badkamerreiniger over de douchebak. Je kunt ook verdunde azijn gebruiken als natuurlijk schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de douchebak kunnen beschadigen.

douchebak schoonmaken

Stap 4: Inweken

Laat het reinigingsmiddel enkele minuten inwerken om het vuil los te maken. Dit helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en zeepresten.

Stap 5: Schrobben

Gebruik een zachte schuurspons om de douchebak grondig te schrobben. Begin bovenaan en werk naar beneden. Oefen niet te veel druk uit om krassen te voorkomen, vooral als je douchebak van kwetsbaar materiaal is gemaakt.

Stap 6: Moeilijk bereikbare plekken aanpakken

Gebruik een tandenborstel om moeilijk bereikbare hoeken en naden schoon te maken. Hier kunnen zich vaak vuil en zeepresten ophopen.

Stap 7: Grondig spoelen

Spoel de douchebak grondig af met warm water om alle schoonmaakmiddelen en vuilresten weg te spoelen.

Stap 8: Afdrogen en laten glanzen

Droog de douchebak af met een schone microvezeldoek. Dit helpt om strepen en watervlekken te voorkomen en geeft de douchebak een glanzende uitstraling.

Tips en Tricks voor een Langdurig Schone Douchebak

Om ervoor te zorgen dat je douchebak langdurig schoon en glanzend blijft, zijn hier enkele handige tips:

 1. Dagelijkse Onderhoud: Spoel de douchebak na elk gebruik schoon met warm water. Dit voorkomt ophoping van zeepresten en vuil.
 2. Gebruik Zeepvrije Producten: Kies voor zeepvrije douchegel en shampoo om ophoping van zeepresten te verminderen.
 3. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in de badkamer om schimmelgroei te voorkomen. Laat na het douchen de deur of een raam openstaan.
 4. Kalkaanslag Voorkomen: Verwijder kalkaanslag regelmatig met een mengsel van azijn en water om te voorkomen dat het zich ophoopt.
 5. Natuurlijke Schoonmaakmiddelen: Overweeg het gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, citroensap en zuiveringszout. Deze zijn mild voor de douchebak en het milieu.
 6. Voorkom Krassen: Gebruik geen schurende materialen of harde borstels, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.
 7. Periodieke Grondige Reiniging: Voer maandelijks of tweemaandelijks een diepere schoonmaakbeurt uit volgens het eerder genoemde stappenplan.
 8. Onderhoudsinstructies: Raadpleeg de onderhoudsinstructies van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen voor je type douchebak.
Douchebak schoonmaken Conclusie

Een schone douchebak is niet alleen een lust voor het oog, maar ook essentieel voor een hygiënische en gezonde badkamer.

Door regelmatig onderhoud en de juiste schoonmaakt technieken toe te passen, kun je genieten van een glanzende douchebak die vrij is van vuil, vlekken en schadelijke micro-organismen.

Volg de bovengenoemde stappen en tips om een stralend resultaat te bereiken en je badkamer fris en uitnodigend te houden.