zwarte strepen caravan of camper schoonmaken

Zwarte Strepen Caravan Verwijderen – Ook voor Campers !

Een veel voorkomend probleem : hoe verwijder je zwarte strepen op je caravan of camper. Waar komen ze vandaag en nog belangrijker : wat kun je er tegen doen ? In dit artikel gaan we er verder op in.

De beste manier om de zwarte strepen op uw caravan of camper te verwijderen is het kunststof oppervlak goed schoon te maken met een allesreiniger. Het liefst een biologisch product, zodat lak niet kan beschadigen tijdens het reinigen en ook nog eens goed voor het milieu. Een speciale caravan cleaner of camper cleaner is dus niet nodig. Daarna goed schoon spuiten met een hoge drukreiniger !

Easycleaner Banner

Probeer Easycleaner eens ! De allesreiniger van Schoonmaaktips.com ! U betaalt geen verzendkosten !

zwarte strepen op caravan of camper verwijderen

Het gebruik van groene zeep of Dasty zal de zwarte strepen vaak niet doen verwijderen.

Hogedruk reinigers onder 100 euro !

Waar komen de zwarte strepen eigenlijk vandaan ?

Tsja, dat is een goede vraag die niet zomaar 1,2,3 te beantwoorden. De strepen kunnen diverse oorzaken hebben. We zien vaak dat de problemen optreden als caravans of campers enige tijd buiten hebben gestaan.

(Zure)regen, zonlicht blootstelling, zoutaanslag en bijvoorbeeld stalling in vochtige ruimtes kunnen er de oorzaak van zijn dat de zwarte strepen goed zichtbaar worden.

Wat kun je ertegen doen ?

Eigenlijk niets. Door het gebruik van de caravan of camper zullen de strepen op den duur vanzelf verschijnen. Het is dus eigenlijk inherent aan het gebruik van de camper.

Alleen als u de caravan of camper nooit gebruikt en binnen stalt, zullen de strepen niet verschijnen. Maar ja, waar heb je dan een caravan voor…

Gebruik van allesreiniger

Door allesreiniger te gebruiken voor het schoonmaken of poetsen van de caravan of camper zal uw bezit er prima uit blijven zien. Met de allesreiniger kunt u bovendien :

  • kunststoframen van de caravan schoonmaken
  • zowel hamerslag als glad profiel prima reinigen
  • aanslag op dakramen van de caravan verwijderen
  • lijstwerk, scharnieren en sluitingen reinigen
  • kitnaden grondig reinigen
  • rubber schoonmaken

Gebruik van wasstraat voor caravan

Er zijn mensen die inderdaad de caravan of camper door de wasstraat rijden. Dit zal de zwarte strepen niet doen verdwijnen. Eerst een goede voorbehandeling van allesreiniger en goed poetsen wel.

Dat u daarna met de camper of caravan door een wasstraat rijdt en daarbij wax gebruikt geeft natuurlijk wel een beschermende laag.

Ben echter voorzichtig met het gebruik van wasstraten. Vele zijn er niet op voorzien dat u met een caravan of camper er door heen rijdt.