travertin vloer schoonmaken feat

Hoe kunt u een travertin vloer schoonmaken ?

Travertin is een natuursteen die zowel binnen als buiten als tegelvloer gelegd kan worden. Een travertin vloer schoonmaken zal van tijd tot tijd moeten gebeuren. De vraag is natuurlijk hoe u dat het beste kunt doen, zonder dat u deze natuursteen beschadigd.

Een travertin vloer grondig reinigen doet u met een schoonmaakmiddel dat de travertin tegels niet zal beschadigen. Veel schoonmaakmiddelen bevatten zuren en vetten die u niet voor natuur vloeren kunt gebruiken. Schoonmaaktips.com heeft EasyFloor in haar assortiment. Deze vloerreiniger kunt u veilig gebruiken om de travertin vloer schoon te maken. Gebruik slechts 1 dopje EasyFloor op 10 liter lauwwarm water als u de vloer wilt gaan schoonmaken.
Tips travertin vloer reinigen:

Het is belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen voordat u een travertin vloer gaat reinigen.

  • Maak de ruimte ‘vrij’ zodat u de travertin vloer gemakkelijk kunt gaan schoonmaken
  • Begin eerst met een stofzuiger: haal zand en ander vuil van de tegelvloer
  • Maak een emmer lauwwarm water (10 liter) aan met 1 dopje EasyFloor
  • Gebruik een goede dweil
  • Zorg ervoor dat u systematisch de travertin tegelvloer helemaal ‘raakt’
  • Laat de vloer daarna goed drogen: zorg voor voldoende ventilatie

EasyFloor : de ideale natuursteen reiniger

Zoals vele natuursteen soorten is ook travertin een zeer poreuze steensoort. U dient alle natuursteen soorten met zorg schoon te maken.

Dit betekent dat travertin gemakkelijk vuil opneemt en bijvoorbeeld stof zal bevatten als u de tegelvloer niet regelmatig schoon zult maken.

Daarnaast zal het drogen van de vloer, door het poreuze karakter van travertin veel langer kunnen duren als bij keramische tegelvloeren.

travertin badkamer vloer schoonmaken

Natuursteen

Travertin is een natuurlijk product dat gewonnen wordt in provincie Toscane in Italie. Over het algemeen geldt dat u niet zomaar elk schoonmaakmiddel kunt gaan gebruiken als u een natuurstenen vloer wilt gaan schoonmaken.

Veel schoonmaakmiddelen bevatten agressieve middelen als zuren en vetten. Opletten dus dat u het juiste product gebruikt als u aan de slag gaat. Informeer desnoods ook nog even bij de leverancier.

Hoe krijg je vlekken uit travertin ?

Het is belangrijk om een zuurvrij reinigingsmiddel te gebruiken als u vlekken uit travertin wilt gaan verwijderen. Het beste product daarvoor is HMK R155, dat online te bestellen is via Bol.com

Naarmate uw travertin vloer vervuild is zal de hoeveelheid product moeten worden aangepast. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing van HMK R155 alvorens u de vlekken uit de travertin vloer gaat verwijderen.

Natuursteen weer laten glanzen

Het is dus niet moeilijk om natuursteen te laten glanzen. Het is veel belangrijker te weten welke producten niet en welke producten wel te gebruiken.

Voor het regulier schoonmaken van uw travertin vloer adviseren we dus EasyFloor. Gebruik dit product voor het regelmatig schoonmaken van uw vloer en werk conform de bovenbeschreven werkwijze.

Om vlekken te verwijderen uit travertin is HMK R155 een ideaal product.

Travertin vloer slijtage

Na verloop van tijd zal een natuurstenen vloer, dus ook een travertin vloer gaat slijten. Dit betekent dat u de vloer zult moeten gaan renoveren om hem weer zijn oude glans terug te geven.

Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van epoxy. Dit is een kunsthars dat in vele kleuren verkrijgbaar is en waarmee natuursteen perfect hersteld kan worden. U dient daarvoor wel een specialist in te huren.

Door de epoxy zal de travertin vloer weer helemaal glad worden. Belangrijk is om daarna de vloer te schuren en te laten polijsten, zodat deze daarop zijn natuurlijke glans en uitstraling weer helemaal terug krijgt.

Zelf herstellen ?

U kunt overwegen om een travertin vloer zelf te herstellen. Er zijn speciale kits verkrijgbaar waarbij u de vloer kunt opvullen, bijvoorbeeld als u een beschadiging aan de travertin vloer heeft geconstateerd.

Toch is het beter om dit werk aan specialisten over te laten. Zij zijn immers dagelijks bezig met deze materie en weten daarom wellicht beter hoe herstel plaats dient te vinden. Bezint dus voor ge begint is hier het credo.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *