hoe pvc vloer schoonmaken feat

Een PVC vloer schoonmaken ? Zo gaat het lukken ! Incl. Supertip

U hebt gezocht op : pvc vloer schoonmaken?

Hoe gaat u dat aanpakken? Wij kregen er zoveel vragen over dat we besloten om er een volledig artikel op onze website aan te wijden.

Het reinigen van een pvc vloer is overigens niet echt moeilijk. Het is meer een kwestie van de juiste middelen gebruiken bij het dweilen om een pvc vloer weer te laten glimmen.

Hoe Ga Je een PVC Vloer schoonmaken

De PVC vloer schoonmaken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wat wel belangrijk is, dat u het juiste middel gebruikt om de PVC vloer goed te reinigen. 

Het beste is om om de PVC vloer te dweilen en daarbij het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken. U kunt zomaar de verkeerde kiezen en de PVC vloer ernstig beschadigen.

Het beste middel om PVC vloeren te reinigen is EasyFloor. Dit product is een zachte vloerzeep die optimaal schoonmaakt en de toplaag van de PVC vloer niet zal aantasten ! (Lees verderop wat er kan gebeuren met schoonmaak azijn).

EasyFloor is een speciale vloerzeep, is extra zacht en kan zonder veel moeite gebruikt worden om PVC vloeren schoon te maken.

PVC vloer schoonmaken - Zo Doe Je Dat !

Volg eenvoudig onderstaand stappenplan om de pvc vloer schoon te maken. Het zal het reinigen van uw mooie vloer enorm vergemakkelijken.

1. Verwijder alle obstakels van de pvc vloer

Om snel en gemakkelijk te werken is het handig om eerst de meeste dingen van de pvc tijdelijk te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan stoelen, kastjes of andere obstakels.

Door deze dingen in een hoek van de schoon te maken ruimte te plaatsen en daarna weer te verplaatsen naar het schoongemaakt gedeelte van de pvc vloer, werkt u een stuk gemakkelijker !

2. Maak alles stofvrij met een stofzuiger

Zorg er natuurlijk eerst voor dat het meeste stof of vuil van de pvc verdwenen is, voordat u de pvc vloer gaat schoonmaken. Door de vloer eerst te stofzuigen verwijdert u alle stof en ‘grof’ vuil van de pvc vloer.

U hoeft niet een dure stofzuiger aan te schaffen om het stof van de pvc vloer te verwijderen. Kijk maar eens op onze pagina ‘aanbevolen producten’ voor Nilfisk stofzuigers die snel leverbaar zijn.

pvc vloer stofzuigen

3. Keuze schoonmaakmiddel voor PVC vloeren

Er zijn websites die aangeven dat u met schoonmaakazijn de pvc vloer goed kunt schoonmaken. Echter weet wel dat schoonmaakazijn de vloer niet ontsmet en al zeker niet goed behandeld.

Het zuur in de schoonmaakazijn kan de pvc vloer zelfs ernstig beschadigen. Het is veel beter om een zachte echte vloerzeep te gebruiken om de PVC vloer te reinigen. 

EasyFloor wordt niet in winkels verkocht en is alleen exclusief op Schoonmaaktips.com verkrijgbaar in onze webshop.

EasyFloor wordt zonder extra verzendkosten te berekenen verzonden naar onze klanten in Nederland en Belgie.

4. Maak een sopje met EasyFloor

Gebruik wat lauwwarm water en een scheutje Easyfloor om een sopje aan te maken.

EasyFloor is sterk geconcentreerd dus veel heeft u niet van het product nodig. Het is het beste schoonmaakmiddel om de PVC vloer te dweilen.

Vileda Vloerwisser

5. Gebruik de vloerwisser

Door de vloerwisser (nat gemaakt in het sopje) te gebruiken kunt u gemakkelijk aan de slag. Maak daarbij de vloerwisser niet te nat, maar net nat genoeg om het oppervlak van de pvc vloer te reinigen.

Met een vloerwisser kun je gemakkelijk alle hoeken van de ruimte van de pvc vloer schoonmaken. (Link naar Bol.com)

Als alternatief zou u kunnen overwegen om een Swiffer Wetjet aan te schaffen om de vloer schoon te maken.

6. Spoel de vloerwisser

Een een vloerwisser wordt gebruik om een pvc vloer schoon te maken, zult u vloerwisser regelmatig moet uitwringen in het sop. Nog beter is het om dit te doen in een andere emmer.

Op deze manier blijft de emmer met het sop ‘schoon’ voor een ander stuk van de pvc vloer en verdwijnt het vuil in de gereedstaande emmer.

HuishoudenHuishouden

Beter niet gebruiken ...

Schoonmaakazijn

Een pvc vloer schoonmaken met schoonmaakazijn is eigenlijk niet goed. Toch wordt dit wel veel gedaan met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn bevat zuur en kan de pvc vloer ernstig beschadigen.

Een pvc vloer reinigen met schoonmaakazijn is dus ten zeerste af te raden.

Groene zeep

Groene zeep gebruiken om een pvc vloer te reinigen kan natuurlijk wel. De pvc vloer schoonmaken met groene zeep betekent dat u schoon gaat maken met een natuurproduct. 

Toch is ‘werken’ met groene zeep lastiger. U dient altijd de juiste samenstelling te gebruiken en zeker niet teveel groene zeep te gebruiken als u een pvc vloer gaat schoonmaken.

De pvc vloer schoonmaken met groene zeep en daarbij teveel groene zeep gebruiken kan leiden tot strepen op de pvc vloer.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Afwasmiddel

Een pvc vloer dweilen en schoonmaken met afwasmiddel ? Niet verstandig. De meeste merken afwasmiddel hebben extra glansmiddel waardoor de vaat extra glanzend wordt.

Een pvc vloer schoonmaken met afwasmiddel raden wij dus af. Niet doen dus !

Allesreiniger

Ook een allesreiniger kan strepen achterlaten als u de pvc vloer daarmee schoon gaat maken. Daarnaast is een allesreiniger niet het juiste product om een pvc vloer schoon te maken.

Een echte vloerzeep gebruiken in plaats van een allesreiniger is echt de beste oplossing om de pvc vloer perfect en gemakkelijk schoon te maken !

PVC Vloer Schoonmaken - Samenvatting

We hopen dat u advies hebben kunnen geven over hoe pvc vloer schoonmaken makkelijker gemaakt kan worden.

Een pvc vloer reinigen doet u dus het beste met een goede, zachte vloerzeep zoals EasyFloor. Gebruik geen agressieve middelen die de pvc vloer kunnen beschadigen. Gebruik daarnaast standaard hulpmiddelen als een goede vloerwisser.

U gaat het beste de pvc vloer dweilen door de vloer goed nat te maken, een goede vloerzeep te gebruiken en daarna de vloer weer droog te maken met een goede vloerwisser.