hoe maak je een mat zwarte keuken schoon feat

Hoe maak je een mat zwarte keuken schoon ?

Een mat zwarte keuken schoonmaken is bepaald anders dan bijvoorbeeld een hoogglans keuken schoonmaken.Als u zich afvraagt hoe een mat zwarte keuken schoon te maken, dan biedt dit artikel wellicht uitkomst !  Op de zwarte ondergrond van de keuken zie je immers bijna alles.

Het schoonmaken van een zwarte keuken betekent dus dat u wellicht wat extra aandacht aan het verwijderen van vlekken zult moeten gaan besteden waardoor u ook wat extra zult moeten poetsen. Daarom is het goed te weten hoe je een mat zwarte keuken gaat schoonmaken. Wat heb je zoal nodig om een keuken schoon te maken ?

Hoe maak je een mat zwarte keuken schoon ?Huishouden

Hoe maak je mat zwarte keuken schoon ?

Een mat zwarte keuken schoonmaken doe je het beste door zeer systematisch te werk te gaan. Gebruik daarvoor een mild schoonmaakmiddel dat de mat zwarte keuken niet zal beschadigen. Begin bij de mat zwarte keukenkastjes schoon te maken en eindig bij de aanrecht. Ga voorzichtig te werk en gebruik geen schuursponsjes maar zachte doeken.

Een mat zwarte keuken keuken schoonmaken is dus echt even wat anders. Zwart heeft natuurlijk een perfecte uitstraling, zeker als alles nieuw is. Het schoonmaken van van de mat zwarte keuken vergt toch wat meer aandacht.

Easycleaner Schoonmaaktips

 • Maak een sopje met de EasyCleaner
 • Gebruik lauwwarm water
 • Neem een schone zeem of schone doek
 • Maak deze nat in het sopje
 • Wrijf daarna de hele mat zwarte keuken ermee schoon
 • Maak het oppervlak weer droog met een schone droge zeem of doek.

Gebruik geen :

 • Schuursponsjes
 • Harde borstels

Gebruik een allesreiniger die schoonmaakt en tegelijkertijd ontvet. EasyCleaner is het perfecte schoonmaakmiddel om een zwarte keuken perfect schoon te maken. Het is verkrijgbaar in onze webshop en wordt, zonder extra verzendkosten te berekenen, verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie.

EasyCleaner is niet verkrijgbaar in winkels.

Mat zwarte keukenkastjes

mat zwarte keukenkastjes schoonmaken

Ook voor mat zwarte keukenkastjes schoonmaken gebruikt u een schoonmaakmiddel dat en goed schoonmaakt en goed ontvet. Matte zwarte keukenkastjes schoonmaken is vaak lastiger dan een keukenkastjes schoonmaken die een lichte kleur hebben.

Gebruik een zacht schoonmaakmiddel om de mat zwarte keukenkastjes schoon te maken. Verwijder ook alle vingerafdrukken die u normaal gesproken eerder zult aantreffen om een mat zwarte keuken.

Het beste is om de mat zwarte keukenkastjes schoon te maken met EasyCleaner waarbij een sopje is aangemaakt. Maak daarnaast gebruik van een zachte spons en maak dan de mat zwarte keukenkastjes goed schoon.

Het grote voordeel van EasyCleaner is dat het ook nog eens een prima ontvetter is. Dus u ontvet de keukenkastjes tegelijkertijd met het schoonmaken, zodat alles weer snel fris zal ruiken.

U ziet : mat zwarte keukenkastjes schoonmaken is dus ook al niet zo enorm moeilijk.

Huishouden

Dasty Mat Zwarte Keuken

Dasty wordt natuurlijk ook veel gebruikt in Nederland en Belgie. Het is daarbij wel goed om te weten dat Dasty eigenlijk alleen een ontvetter is en geen schoonmaakmiddel.

Als de mat zwarte keuken ontvet moet worden is Dasty dus een prima middel om dit karwei te klaren.

Nadelen mat zwarte keuken

Ja er zijn een paar nadelen aan een mat zwarte keuken. Je ziet er in principe alles op :

 • Stof blijft een probleem bij een mat zwarte keuken. Stof dat aanwezig is in de keuken zult u ook vaak terugvinden op de zwarte keuken
 • Vingerafdrukken zijn ook veel beter zichtbaar op een mat zwarte keuken in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoogglans keuken.
 • Als u ook nog eens hard leidingwater heeft in uw woning is de kans op kalkaanslag ook veel groter. Op de mat zwarte keuken zal de kalkaanslag uiteindelijk ook veel beter zichtbaar worden in vergelijking met een witte hoogglans keuken.

Als de mat zwarte keuken eenmaal beschadigd is door krassen, zult u vaak moeten concluderen dat de krassen eigenlijk altijd zichtbaar blijven. Het is dan alleen door vakkundig reparatiewerk te herstellen.

Toch moet ook gezegd worden dat een mat zwarte keuken een fraaie uitstraling kan hebben. Vandaar dat dit soort keukens in Nederland en Belgie erg vaak de eerste keus blijkt. Kennelijk wegen de nadelen dus niet op tegen de voordelen en kiezen consumenten massaal voor een zwarte keuken.

De zwarte keuken ? Belangrijk is te weten welke ervaringen er mee zijn.

Aanrecht

Het aanrecht of aanrechtblad van een mat zwart keuken kan van vele soorten verschillende materialen gemaakt zijn. Het is dus belangrijk te weten van welk materiaal het aanrechtblad is vervaardigd alvorens aan de slag te gaan en het aanrechtblad van een mat zwarte keuken te gaan schoonmaken.

Als u niet zo snel de materiaalsoort kunt achterhalen, ben dan extra voorzichtig. Gebruik dan bij voorkeur een beetje lauwwarm water om het aanrechtblad schoon te maken.

Kalkaanslag in zwarte keuken

Het kan zoals gezegd voorkomen dat u kalkaanslag aan zult gaan treffen in een mat zwarte keuken. Vooral als u hard water heeft, kunt u op een bepaald moment witte vlekken gaan zien.

De witte kalkaanslag is overigens vrij eenvoudig te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte schone doek die u enigzins nat heeft gemaakt. Verwijder daarna voorzichtig de kalkaanslag op de zwarte kraan van de keuken, of van het aanrechtblad.

Mat zwarte keuken schoonmaken samenvatting

Een mat zwarte keuken schoonmaken is dus in de eerste plaats voorzichtig te werk gaan want anders is de kans op beschadigingen erg groot. Werk daarnaast systematisch, waarbij u zorgt dat de gehele mat zwarte keuken helemaal schoongemaakt wordt.

Dasty gebruiken om een mat zwarte keuken schoon te maken is eigenlijk niet voldoende. U dient een schoonmaakmiddel dat tevens goed ontvet te gebruiken. Dasty is slechts een ontvetter waarmee u dus niet echt bacterien doodt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *