hoe krijg je oude kalk van een glazen douchewand feat

Hoe krijg je oude kalk van glazen douchewand?

Een glazen douchewand waar al tijden kalkaanslag op zit ? Hoe krijg je eigenlijk de oude kalk van de glazen douchewand, zodat deze er weer als nieuw uit zal zien ? Daarvoor moet je echt wel een goed product gebruiken als EasyKalk.

hoe krijg je oude kalk van glazen douchewand

De beste manier om oude kalk van de glazen douchewand af te krijgen is door eenvoudig EasyKalk te gebruiken. EasyKalk wordt eenvoudig op de douchewand gespoten. Laat het daarna even goed intrekken (30 min) en spoel de douchewand daarna schoon en maak hem goed droog.

EasyKalk Schoonmaaktips

EasyKalk kan daarnaast ook gebruikt worden voor veel andere toepassingen, zoals het ontkalken van koffiezetapparaten, waterkokers of bijvoorbeeld ook om de douchekop te ontkalken.

Het wordt niet in winkels verkocht, maar is alleen online te koop via de webshop van Schoonmaaktips.com. Verzendkosten worden niet berekend !

Hoe ontstaat kalkaanslag ?

Kalk zit in al ons leidingwater. Leidingwater wordt in Nederland en Belgie geleverd door waterleidingbedrijven. Zij bepalen de hoeveelheid kalk die in het leidingwater zit. Als u vrij hard leidingwater heeft, heeft u vaak veel meer kalkaanslag dan wanneer u zacht leidingwater van het waterleidingbedrijf geleverd krijgt.

Doordat het leidingwater opdroogt, blijven kalkresten achter. Dit verklaart de ‘vieze’ vlekken op bijvoorbeeld de glazen douchewanden.

Hoe kun je de kalkaanslag voorkomen ?

Kalkaanslag op glazen douchewanden kun je eigenlijk maar op 1 manier voorkomen : regelmatig goed schoonmaken met een product dat de kalk oplost. Easykalk pakt de kalk direct aan en zorgt voor een fris en schoon resultaat.

De glazen douchewand dient dus eigenlijk minimaal wekelijks goed gereinigd te worden, zeker bij veelvuldig gebruik van de douche.

Daarnaast kun je proberen of de kalkaanslag minder snel blijft ‘plakken’ aan de glazen douchewanden. Dit kan bijvoorbeeld door de douchewanden in te wrijven met wax. Turtle was wordt eigenlijk gebruikt voor auto’s, maar kan ook prima worden aangebracht om de douchewanden.

De wax zal er voor kunnen zorgen dat er minder snel kalkaanslag vlekken op de glazen douchewanden zullen komen. Het is in ieder geval het proberen waard. Zeker als de douche veel gebruikt wordt en wanneer u hard leidingwater heeft.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.