velgen reinigen

Velgen reinigen – 5 tips – Snel en Eenvoudig (Video)

U hebt gezocht op : velgen reinigen. Natuurlijk wil je dat jou auto er pico bello uit blijft zien.

Het maakt niet uit hoe duur de auto is die je gekocht hebt, of je er lichtmetalen velgen onder hebt zitten of de auto helemaal getuned is.

In dit artikel leggen we de nadruk op de velgen poetsen. We geven je tips en informatie hoe je autovelgen perfect schoon kunt maken en dus ook houden, zodat je er ook nog eens lang plezier van kunt hebben.

velgen reinigen

Om de velgen schoon te gaan maken zul je enige voorbereidingen moeten treffen. Je zult bijvoorbeeld wat spullen klaar moeten leggen of aanschaffen voordat je aan het schoonmaken van de velgen gaat beginnen.

  • Velgenreiniger als EasyCleaner
  • Velgen borstel
  • Tuinslang of hogedrukreiniger
  • Emmer met schoonmaakmiddel
  • Spons
  • Schone droge doeken

EasyCleaner wordt overigens niet in winkels verkocht maar is te koop via de webshop van Schoonmaaktips.com. Wij versturen EasyCleaner zonder extra verzendkosten te berekenen naar klanten in Nederland en Belgie.

Velgen reinigen stappenplan

Velgen schoonmaken doe je stap voor stap. Op deze manier zorg je ervoor dat alles volgens een vaste procedure gaat gebeuren en daardoor zul je ook het beste resultaat krijgen.

Dit stappenplan autovelgen schoonmaken volgen betekent dat u na de schoonmaakbeurt weer nieuwe velgen onder de auto heeft ! Het zal velgen poetsen makkelijker maken. 

Plaats de auto op een goede plek

Zorg ervoor dat je de auto op een goed plek neerzet waardoor je gemakkelijker kunt werken en de velgen reinigen wat gemakkelijker wordt.

Daarnaast is het belangrijk om de auto niet in direct zonlicht te plaatsen. Als je dat wel doe en je hebt de auto gewassen en velgen schoongemaakt, zul je vaak vlekken krijgen door te snelle opdroging in de zon.

Verwijder het grofste vuil

Met een tuinslag of hogedrukreiniger verwijder je allereerst het grofste vuil van de velgen en autobanden. Hiermee spuit je vuil en modder weg.

Als je een hogedrukreiniger gaat gebruiken, let er dan op dat je voldoende afstand houdt. Teveel waterdruk kan tot beschadigingen leiden van band en velg.

Gebruik de velgenreiniger

Nadat de velgen goed nat gemaakt zijn en het grofste vuil is verwijderd begint de echte schoonmaak van de velgen. Remvloeistof en roest krijg er alleen af als je een goede velgenreiniger gebruikt.

EasyCleaner kan hiervoor prima voor gebruikt worden. Het is een allesreiniger waarmee ook auto velgen perfect schoongemaakt kunnen worden.

Breng de EasyCleaner aan op de velg en laat het product daarna circa 10 minuten goed inwerken.

Borstel

Nadat de EasyCleaner goed is ingewerkt gaat u met de borstel de velgen goed schoonmaken. Maak daarvoor de borstel eerst nat en schrob daarna de velg gelijkmatig helemaal schoon.

Spoel de velgen borstel tussendoor een keer schoon en ga da verder met het reinigen van de velg. (Bestel nu op Bol.com door op de link te klikken)

Velgen poetsen kunt u overigens ook prima met een schone doek doen.

Wassen

Maak een nieuw sopje aan met EasyCleaner en schoon water. Gebruik daarna de spons om de velgen nogmaals goed in te wassen en schoon te maken. Maak nu tegelijkertijd ook de banden boven de velg goed schoon.

Maak alle onderdelen (voor en achterkant) goed schoon totdat u geen vuil, smeer of olieresten meer ziet.

velgen schoonmaken

Schoonspuiten

Nadat de velgen zijn gewassen is het zaak om alle zeepresten te verwijderen. Dit doet u met een tuinslag of hogedrukspuit. Maak alles perfect schoon zo dat alles daadwerkelijk weg is.

Drogen

Neem daarna een schone droge doek en maak de velgen helemaal droog. Als u de velg goed droog maakt, voorkomt u tevens vlekken.

Bescherming

U kunt daarna de velgen voorzien van een waslaag. Deze waslaag zal ervoor zorgen dat vuil minder kans krijgt en hierdoor zorgt u ervoor dat de velg beschermd wordt tegen vuil en modder.

Echt afmaken ?

Na de grondige poetsbeurt van de velgen kunt u ook de banden weer perfect zwart maken. (Link naar Bol.com)

Dat zorgt ervoor dat het hele wiel er natuurlijk weer prima uit gaat zien.

De banden helemaal opnieuw zwart maken nadat de velgen zijn gereinigd is eigenlijk de kroon op het werk.

De velgen en banden zien er na deze behandeling als nieuw uit !

Velgen Reinigen Samenvatting

We hopen dat we u wegwijs hebben gemaakt als het gaat om velgen reinigen.

Bij het schoonmaken van velgen is voldoende ruimte om te werken belangrijk. Zorg er daarnaast voor dat de auto in de schaduw staat en dat u voldoende ruimte heeft om overal bij te kunnen.

Gebruik EasyCleaner om velgen te poetsen voor een perfect resultaat om de velgen echt schoon te krijgen.

Vergeet niet om de banden daarna weer mooi zwart te maken !