composiet aanrechtblad schoonmaken feat

Composiet aanrechtblad schoonmaken

Een composiet aanrechtblad schoonmaken? Hoe doe je dat eigenlijk? Natuurlijk wil je dat het aanrechtblad lang meegaat. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat jij langer kan genieten van je aanrechtblad! In dit artikel laten we zien hoe je een composiet keukenblad perfect schoon kunt maken.

composiet aanrechtblad schoonmaken

Hoe maak je een composiet aanrechtblad schoon?

Een composiet aanrechtblad schoonmaken gaat het beste met een goed schoonmaakmiddel. In de keuken is het belangrijk een schoonmaakmiddel te gebruiken dat goed vuil verwijdert, maar tegelijkertijd ook goed ontvet.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de EasyCleaner uit de webwinkel van Schoonmaaktips.com. Dit schoonmaakmiddel is erg krachtig, zelfs bij gebruik van een kleine hoeveelheid. Het maakt schoon, ontvet en zorgt ervoor dat je composiet aanrechtblad in goede staat blijft.

Let op met het gebruik bij bijtende en/of schurende middelen; zoals bijvoorbeeld CIF schuurmiddel of chloor.

EasyCleaner 001

Stappenplan composiet aanrechtblad schoonmaken

 1. Verwijder los liggend vuil, zoals broodkruimels, met een droge doek;
 2. Maak een sopje van lauwwarm water vermengd met EasyCleaner;
 3. Neem met een vochtige doek het composiet blad af;
 4. Droog vervolgens na met een schone en droge theedoek.

Zorg ervoor dat je poetsdoek niet te nat is van het sopje. Knijp het overtollige water uit de doek, alvorens deze op het blad te gebruiken.

Maak het composiet blad bij voorkeur dagelijks, of meerdere keren per dag schoon.

Wat is een composiet aanrechtblad ?

Het is het alternatief op een natuurstenen aanrechtblad. Het bestaat uit :

 • Korrels natuursteen
 • Pigment (kleur)
 • Hars

Het wordt fabrieksmatig geproduceerd en heeft de uitstraling van natuursteen.

Waarmee kun je een composiet keukenblad schoonmaken?

Er zijn diverse schoonmaakmiddelen waarmee je succesvol een composiet keukenblad kan reinigen. Het is belangrijk dat er altijd een neutraal schoonmaakmiddel gebruikt wordt. Denk hierbij aan een milde zeep of allesreiniger. Tevens adviseren wij het gebruik van een schoonmaakmiddel dat tevens ontvet. De EasyCleaner uit onze webwinkel is hiervoor uitermate geschikt.

Let op met het gebruik van schuurmiddel. Gebruik deze enkel bij grovere of matte oppervlaktes. Bij gladdere en glanzende oppervlaktes zal een schuurmiddel het blad beschadigen. Een voorbeeld van een schuurmiddel is CIF schuurmiddel cream.

Overige schadelijke schoonmaakmiddelen zijn chloor, antikalk en schoonmaakazijn. Gebruik deze niet op een composiet werkblad.

Onze persoonlijke favoriet is EasyCleaner. Dit professionele schoonmaakmiddel geeft altijd een strak resultaat. Met slechts een kleine hoeveelheid krijg je al het gewenste resultaat. Dat heeft als voordeel dat je langer met één verpakking kan doen!

composiet keukenblad schoonmaken

Composiet schoonmaken

Composiet is uitermate geschikt om te gebruiken als keukenblad. De eigenschappen van composiet kunnen variëren per kleur en oppervlakte. Je kunt kiezen voor een glanzend oppervlak (gepolijst) of juist een mat geborsteld oppervlak (satin).

Over het algemeen genomen heeft composiet een goede krasbestendigheid. Bovendien is het redelijk hittebestendig. Desondanks is het verstandig altijd een onderzetter te gebruiken. Hete pannen en ovenschalen kunnen een “thermoshock” veroorzaken, dit kan onherstelbare schade tot gevolg hebben.

Een gepolijst composiet aanrechtblad is erg vlekbestendig. Vooral bij een gemêleerde kleur zullen vlekken niet snel opvallen. Bij een satin (mat geborsteld) composiet aanrechtblad zullen vlekken eerder opvallen.

Met de juiste schoonmaakmethode hoef jij je echter geen zorgen te maken. Maak gebruik van een schoonmaakmiddel dat zowel ontvet als tegelijkertijd reinigt. Zoals bijvoorbeeld de EasyCleaner uit de webwinkel van schoonmaaktips.com. Dit schoonmaakmiddel is zo krachtig, dat met slechts een kleine hoeveelheid je al goed resultaat bereikt.

Composiet grondig reinigen

Het is verstandig om een composiet aanrechtblad dagelijks (meermaals) te reinigen. Dit is afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Zorg ervoor dat je na elke sessie in de keuken het aanrechtblad reinigt.

De dagelijkse schoonmaak sessie kan vrij kort zijn. Je verwijdert losliggend vuil en neemt met een vochtige doek het werkblad af.

Maak echter tijd om wekelijks het aanrechtblad grondig te reinigen. Haal hiervoor alle apparaten en overige objecten van het aanrechtblad af. Zorg dat het blad volledig lees is. Vervolgens kun je met een droge doek het losliggende vuil verwijderen.

Maak hierna een sopje aan met lauwwarm water en een schoonmaakmiddel. Wij raden hiervoor het gebruik van EasyCleaner aan. Doop een poetsdoek in het sopje. Zorg dat je hem goed uitknijpt. Je wilt niet te nat werken.

Neem het aanrechtblad goed af met de poetsdoek. Voor eventuele hardnekkige vlekken dien je wat harder te boenen. Heb je het hele blad gehad? Pak dan een schone en droge theedoek. Wrijf hiermee het gehele keukenblad droog.

Klaar! Jouw composiet aanrechtblad kan er weer een weekje tegenaan.

Glimmen

Is je composiet keukenblad dof geworden? Hoogste tijd om hem weer te laten glimmen! Met onze EasyCleaner gaat dat probleemloos lukken!

Schoonmaaktips.com is zo overtuigd van haar producten dat wij een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. Dat geldt dus ook als je een composiet aanrechtblad weer wil laten glimmen!

Een doffe laag wordt doorgaan veroorzaakt door stof, vettige aanslag en overig vuil. Om dit te verwijderen is het belangrijk een schoonmaakmiddel te gebruiken dat zowel stof verwijdert, als ook goed ontvet.

Echter, met een composiet aanrechtblad moet je oplettende met bijtende schoonmaakmiddelen zoals CIF schuurmiddel of chloor. Daarom adviseren wij het gebruik van EasyCleaner. Dit schoonmaakmiddel verwijdert vuil, ontvet en zorgt ervoor dat jouw aanrechtblad weer gaat glimmen!

Om een composiet aanrechtblad weer te laten glimmen dien je alle loszittende objecten van het werkblad te verwijderen. Zorg ervoor dat er niks meer op je keukenblad staat. Vervolgens kun je het loszittende vuil afnemen met een droge schoonmaakdoek.

Maak vervolgens een sopje aan van lauwwarm water en een scheutje EasyCleaner. Doop hierin een schoonmaakdoekje. Knijp vervolgens goed uit, zodat hij niet meer erg nat is. Neem hiermee het composiet aanrechtblad af. Maak ronddraaiende bewegingen. Boen op plekken met hardnekkig vuil en vlekken even wat steviger. Maak eventueel tussendoor je poetsdoek schoon.

Vervolgens kun je met een schone en droge theedoek het aanrechtblad weer afnemen. Door het aanrechtblad goed te drogen, voorkom je dat er strepen op achterblijven.

Tips voor het schoonmaken van een composiet aanrechtblad

 1. Maak een oplossing van water en EasyCleaner, bewaar deze in een spuitflacon. Zo kun je gemakkelijk de oplossing op het aanrechtblad spuiten. Vervolgens kun je deze afnemen met een schone doek;
 2. Zorg dat er zo min mogelijk apparatuur en accessoires op het aanrechtblad staan. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk het volledige oppervlakte kan reinigen;
 3. Gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen (zoals chloor, azijn of CIF schuurmiddel cream);
 4. Verwijder sterke vervuiling zo spoedig mogelijk. Zo voorkom je eventuele permanente vlekken.

Composiet aanrechtblad schoonmaken (samenvatting)

Wij hopen dat we u wegwijs hebben gemaakt in het composiet aanrechtblad schoonmaken. Het dagelijks reinigen van een composiet aanrechtblad zorgt ervoor dat deze in goed conditie blijft. Met een wekelijkse grondige reinigingsbeurt wordt dit alleen nog maar verbeterd!

Maak gebruik van een schoonmaakmiddel dat zowel reinigt als ontvet. Gebruik vooral geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen! Onze persoonlijke favoriet is de EasyCleaner uit onze webwinkel. Hiermee laat jij je composiet keukenblad weer glimmen!

Het schoonmaken van een composiet werkblad doe je het beste na elke keukensessie. Met een snelle poetsronde zorg jij ervoor dat hardnekkig vuil geen kans krijgt permanente schade aan te brengen.

Gebruik voor het schoonmaken van het composiet aanrechtblad de volgende routine:

 • Verwijder loszittende vuil met een droge schoonmaakdoek;
 • Maak een sopje van lauwwarm water met EasyCleaner;
 • Neem met een vochtige doek het composiet werkblad af;
 • Droog na met een schone en droge theedoek.

Schoonmaaktips.com is zo overtuigd van haar producten dat wij een “niet goed, geld terug” garantie afgeven. De EasyCleaner is naar onze mening het beste schoonmaakmiddel voor diverse toepassingen, waaronder het schoonmaken van een composiet werkblad.

Met slechts een kleine hoeveelheid boek je al top resultaat! Binnen no-time laat je het composiet aanrechtblad weer glimmen. Bovendien is de EasyCleaner geurloos, ideaal voor gebruik in de keuken! Mocht je nu toch graag een geurtje toevoegen? Voeg dan wat parfum toe!