douchekop ontkalken feat

Douchekop Ontkalken

U hebt gezocht op : Douchekop Ontkalken. Dit betekent vaak dat u problemen hebt met kalk en dat de douchekop niet meer correct functioneert. Het wordt dus echt tijd om de douchekop schoon te gaan maken, zodat u weer lekker kunt gaan douchen.

Daardoor loopt het water niet meer goed door de douchekop en je merkt vanzelf dat de stralen minder sterk door de douchekop lopen.

Douchen wordt dan al snel minder fijn. Toch kunt u altijd genieten van een schone douchekop als u telkens bij het badkamer schoonmaken, ook de douchekop even gaat ontkalken.

douchekop ontkalken

Met Easykalk kunt u de douchekop gemakkelijk en snel ontkalken. Er is natuurlijk een verschil in een losse douchekop ontkalken en een vaste douchekop ontkalken.

EasyKalk wordt niet in winkels verkocht, maar is via onze webshop eenvoudig te bestellen. Wij berekenen daarbij geen extra verzendkosten.

Een douchekop ontkalken ga je doen als je merkt dat de douchekop verstopt zit.

Als je zacht water hebt zult u de douchekop minder vaak hoeven te ontkalken dan wanneer je te maken hebt met hard water.

Hard water betekent dat er veel kalk in het water zit, waardoor de douchekop snel verstopt kan raken en je dus niet meer met volle teugen van een lekkere douche kunt genieten.

In feite betekent hard water dat de hele douchecabine schoonmaken vaak wat lastiger zal zijn.

Een permanente oplossing voor zacht water in huis is de aanschaf van een waterontharder.

Dit kan echter een dure uitgave worden. Vandaar dat het ontkalken van de douchekop vaak een goedkopere oplossing is en blijft.

Zoals hiervoor al uitgelegd zijn er veel huismiddeltjes verkrijgbaar waarmee u de douchekop kunt gaan ontkalken.

Niet elk middel werkt overigens even goed. Schoonmaaktips.com heeft speciaal voor het ontkalken van gebruiksvoorwerpen Easykalk in haar assortiment.

Met Easykalk wordt het ontkalken van de douchekop een fluitje van een cent !

Losse douchekop ontkalken

Beschikt u over een douchekop die u los kunt maken van de slang ? Dan is de werkwijze als volgt :

 • Pak een emmer en vul deze voor 3/4 met water en 1/4 met Easykalk
 • Leg de douchekop er de oplossing
 • Laat de douchekop enkele uren (of bijvoorbeeld een nacht) in de oplossing staan
 • Zorg ervoor dat de douchekop helemaal ondergedompeld is in de oplossing van Easykalk en water
 • De volgende morgen haalt u de douchekop uit de oplossing en borstel de douchekop af
 • Spoel de douchekop na met lauwwarm water
 • Monteer de douchekop weer aan de slang

 

Easykalk zorgt ervoor dat kalkafzetting in de douchekop wordt vermindert, doordat Easykalk kalk werend is. Ontkalken met Easykalk zult u dus veel minder keren moeten doen dan wanneer u gaat ontkalken met azijn.

Vaste douchekop

Het spreekt voor zich dat een vaste douchekop anders schoongemaakt moet worden. Deze kunt u niet demonteren en los wegleggen in een oplossing van water en Easykalk.

Vul een zak met 3/4 water en 1/4 Easykalk en bindt deze om de de douchekop op een manier dat de gehele douchekop wederom ondergedompeld is.

Laat de zak vervolgens ook weer een nacht hangen en spoel de volgende morgen de douchekop weer helemaal schoon met lauwwarm water.

Belangrijk is bovendien dat je het juiste middel gebruikt om de kop goed te ontkalken.

Er zijn alternatieven, die we ook in dit artikel zullen behandelen, maar het beste middel is toch echt EasyKalk dat u in onze webshop kunt bestellen.

Met dit middel kunt u een douchekop snel ontkalken en weer helemaal schoon krijgen.

Waarom de douchekop ontkalken ?

Waarom moet je de douchekop van tijd tot tijd ontkalken ?

Laten we eerlijk zijn, je hoeft het eigenlijk pas te doen als je veel last van kalk in de douchekop hebt. Het heeft geen zin om een douchekop te ontkalken als je zacht water hebt en dat er dus geen kalkafzetting in de douchekop plaatsvindt.

Heb je wel te maken met hard water (dus met veel kalk) is regelmatig ontkalken een must. Ten eerste omdat je er anders nauwelijks nog water doorheen krijgt en ten tweede omdat anders de douchekop kan beschadigen waardoor je op termijn de douchekop zelfs moet vervangen.

Goed onderhoud aan de douchekop doe je dus door deze regelmatig te ontkalken. Op deze manier zal de levensduur van de douchekop aanzienlijk verlengd kunnen worden.

Alternatieven douchekop ontkalken

Er zijn alternatieven om de douchekop te ontkalken. We noemen er een aantal :

 • Antikal
 • Cola
 • Soda
 • Azijn
 • Citroenzuur

Ontkalken met Antikal

Een douchekop met antikal ontkalken ? Het kan prima, echter is Antikal niet bedoeld om douchekoppen mee te reinigen.

Antikal is bedoeld om oppervlakten te reinigen en dus niet het interne gedeelte van een douchekop grondig schoon te maken.

Cola

Je kunt natuurlijk proberen de douchekop te ontkalken met cola, maar of dat echt helpt. Cola staat natuurlijk bekend om het feit dat roest opgelost wordt door deze frisdrank.

Eerlijk gezegd : we hebben het niet geprobeerd, maar horen graag van onze lezers als zij wel ervaringen met cola hebben !

Baking Soda

Ja hoor. U kunt besluiten om de douchekop schoon te maken en op deze manier te ontkalken met baking soda.

Je zou dit dan wel kunnen doen in combinatie met azijn. Maak van het poeder en de azijn een pasta en wrijf de kop goed in. Laat het tijdje inwerken en borstel daarna de douchekop goed schoon.

Spoel deze daarna af met lauwwarm water en u zult zien dat er wel degelijk resultaat te zien is. Nadeel is dat de pasta natuurlijk niet in de douchekop zelf komt, waardoor de kalk daar vaak blijft zitten.

Azijn

Azijn lost kalk op. Het is een relatief goedkoop middel om uw douchekop te ontkalken. Met een goede schoonmaakazijn kunt u snel de douchekop ‘open’ krijgen. Nadeel is wel dat azijn slechts tijdelijk werkt en als u dus heel hard water heeft de douchekop ook weer snel kalkaanslag zal vertonen, waardoor u het proces opnieuw dient te herhalen.

Citroenzuur

Ook citroenzuur kunt u gebruiken om de douchekop te ontkalken. De manier waarop u dit kunt doen is eenvoudig :

 • Doe 1 eetlepel citroen in een liter water en dompel de douchekop helemaal onder.
 • Laat de douchekop vervolgens een nachtje in de oplossing staan en u zult zien dat de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Douchekop ontkalken Samenvatting

Wij hopen u uitgelegd te hebben hoe de douchekop ontkalken heel gemakkelijk gaat.

Let erop dat u niet alle oplossingen ‘veilig’ kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld een zwarte douchekop heeft, dient u rekening te houden met mogelijke uitslag die u moeilijk kunt verwijderen nadat u de douchekop in azijn heeft gelegd om te ontkalken.

Denk eraan om ook de doucheslang te ontkalken. Ook daar kan kalkaanslag ontstaan die het functioneren van de douchekop kunnen verhinderen.

Een RVS douchekop ontkalken ?

Let voor het ontkalken of de rvs huls van de douchekop niet beschadigd wordt door het middel dat u gebruikt !

Datzelfde geldt als u een douchekop van chroom heeft. Niet elk middel is geschikt om daarin een douchekop van chroom te leggen.
Probeer de douchekop te demonteren en losse onderdelen in de oplossing te leggen die u gebruikt om te ontkalken.

Dit zal het beste resultaat geven !

Hoe vaak u een douchekop moet ontkalken hangt af van de mate van de hardheid van uw leidingwater. Meer informatie vindt u bij uw waterleidingbedrijf of op de website : Waterhardheid Nederland