Tips voor het schoonmaken van tuinmeubels

Tuinmeubels kunnen blootgesteld worden aan diverse weersomstandigheden, waardoor het belangrijk is om bij de aankoop van tuinmeubilair rekening te houden met het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. Om te voorkomen dat je meubels snel moeten worden vervangen, kun je een tuinset kopen bij Tuinmeubelshop.

Hoewel de kwaliteit van je meubels goed kan zijn, is het ook belangrijk dat je zelf actie onderneemt om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, bijvoorbeeld door ze regelmatig schoon te maken. In dit artikel vind je enkele tips over hoe je tuinmeubels van verschillende materialen kunt schoonmaken.

Wellicht gaat u de tuinmeubels schoonmaken als ook terras schoonmaken op het programma staat.
Neem meubels van hout regelmatig af

Als je op zoek bent naar tuinmeubels die lang meegaan, dan is hardhout een goede keuze. Echter, om ervoor te zorgen dat ze mooi blijven en je er nog jaren van kunt genieten, is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Met een beetje zeep, lauw water en een zachte doek kun je ze regelmatig schoonmaken, zelfs als het gaat om een 6 persoons tuinset met een grote tafel. Als je te lang wacht met het onderhoud, zul je echter meer werk moeten doen om ze weer in goede staat te krijgen.

Schoonmaken houten tuinmeubels

Meubels van kunststof en wicker hebben extra zorg nodig

Het schoonmaken van kunststof meubels is ook eenvoudig met lauw water en zeep. Gebruik een zachte borstel om te voorkomen dat er groeven ontstaan in het materiaal, omdat vuil zich anders gemakkelijk kan ophopen in deze groeven en je meubels er minder mooi uit gaan zien.

Meubels van wicker vragen iets meer onderhoud vanwege de gevlochten structuur. Je kunt het vuil er voorzichtig uitborstelen met een zachte borstel en lauw water en groene zeep. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te voorkomen dat het materiaal beschadigt, om het beste resultaat te bereiken.
Meubels van aluminium zijn het makkelijkst te onderhouden

Aluminium is het perfecte materiaal voor tuinmeubels. Aluminium meubels zijn niet alleen licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen, maar ze zijn ook eenvoudig te onderhouden en roesten niet, wat vooral belangrijk is gezien de veranderende weersomstandigheden.

Dit betekent echter niet dat je ze volledig kunt verwaarlozen. Door ze regelmatig af te nemen met een geschikte aluminiumreiniger, blijven je meubels mooi en beschermd, zodat je er nog jaren van kunt genieten. Na het lezen van dit artikel weet je al een stuk beter hoe je voor verschillende soorten materialen moet zorgen.

Veel succes!