De beste manieren om de wasmachine schoon te maken?

De beste manieren om de wasmachine schoon te maken?

Alles in je huis kan wel eens een poetsbeurt gebruiken. Zo moet ook de wasmachine onderhouden worden. Het maakt dan niet uit of je de beste wasmachine hebt of juist een wat oudere. Elke wasmachine moet af en toe eens schoon gemaakt worden. 

Door te kijken naar de mogelijkheden die je hebt om een wasmachine schoon te maken, zie je direct dat je heel wat schoon moet maken. Dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Daarom zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. 

De eerste stap is eigenlijk vrij simpel. Het is goed om te kijken naar de buitenkant van de wasmachine. Hier kan vuil, stof of wasmiddel op terecht komen. Daarom moet je de wasmachine wel goed schoon maken. 

Dit kun je vaak vrij eenvoudig met een doekje doen. Hier hoef je dus niet heel erg lang mee bezig te zijn. Zorg er wel voor dat je geen schoonmaakmiddel gebruikt wat gaat plakken, want dit is juist alleen maar vervelend als dat opdroogt. Dan trekt dit al het vuil juist aan.

De binnenkant van een wasmachine

De binnenkant van de wasmachine schoonmaken is vrij lastig. Het moet wel echt gedaan worden. Sommige mensen denken dat de wasmachine niet vies wordt, maar dit is niet waar. Je moet juist kijken naar hoe je de binnenkant van een wasmachine weer helemaal schoon kan maken. 

Kalk, vet en vuil kan aan de binnenkant van een wasmachine gaan zitten. Het is daarom goed om bijvoorbeeld met soda de wasmachine aan te doen zodat alles los laat. Anders kun je er altijd nog een keer met een doekje langs gaan om te kijken of dit alles schoon maakt. 

Onderdelen die uit elkaar kunnen

Er zijn enkele onderdelen aan een wasmachine die uit elkaar of van elkaar af kunnen. Zo is de rubberrand van de wasmachine vaak naar voren of naar achteren te trekken. Hier gaat vaak vuil of soms zelfs sokken tussen zitten. Het is dus zeker goed om deze rand goed schoon te maken. 

Sommige wasmachines hebben ook een bakje aan de onderkant zitten die je los kan trekken. Andere wasmachines hebben een slang waar water uit kan lopen. Het is goed om te kijken wat jouw wasmachine precies kan en waar je alles schoon moet maken. Zo voorkom je dat je wasmachine vroegtijdig kapot kan gaan. 

Het juiste schoonmaakmiddel

Het is altijd verstandig om even uit te zoeken welk schoonmaakmiddel je wel en niet in een wasmachine kunt gebruiken. Zo is het absoluut niet verstandig om schoonmaakazijn te gebruiken. Dit is een te heftig schoonmaakmiddel voor in de wasmachine. 

Zoek daarom altijd eerst uit wat je wel en niet in je wasmachine stopt. Anders is de kans groot dat de wasmachine kapot kan gaan van alle spullen die je in de wasmachine hebt gestopt. Je moet dit zien te voorkomen door goed op je hoeden te zijn van wat je wel en niet kunt gebruiken.