buitenkant afzuigkap schoonmaken feat

Buitenkant Afzuigkap Schoonmaken

U kookt dagelijks onder uw afzuigkap. Daarnaast is het doel van een afzuigkap om rook en stoom op te vangen. Logisch dan ook dat er zich veel vuil en vettigheid ophoopt. Het is belangrijk om te vermijden dat de afzuigkap zo vettig wordt dat hij minder goed gaat functioneren.

Om logische redenen is het ook belangrijk om geen brandbare schoonmaakmiddelen te gebruiken. Schoonmaaktips.com ging voor u op onderzoek uit om erachter te komen hoe uw afzuigkap zo snel mogelijk weer als nieuw gaat glanzen!

Easycleaner Banner

Roestvrijstalen afzuigkap schoonmaken

De meeste afzuigkappen zijn gemaakt van roestvrij staal. Op het oppervlak verzamelt zich mettertijd vaak een verzameling van vet en stof.

Dit leidt tot een plakkerige laag over wat ooit een brandschoon oppervlak was. Hieronder vindt u tips voor het schoonmaken van een roestvrijstalen afzuigkap:

 • Meng kokend water en bakpoeder.
 • Gebruik bij voorkeur een spons om het oppervlak voorzichtig en nauwkeurig te poetsen. Probeer alles aan te pakken, ook de bovenkant, en laat het daarna even weken.
 • Breng nu een allesreiniger aan op een spons of borstel (zoals de EasyCleaner, verkrijgbaar in onze webshop) om het vuil, dat inmiddels aan het loslaten moet zijn, definitief te verwijderen.
 • Was de afzuigkap nog even goed door gebruik van een schoonmaakdoekje en warm water.
 • U kunt het nu laten drogen of een droog doekje gebruiken.

buitenkant afzuigkap schoonmaken

Glazen afzuigkap schoonmaken

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker glazen afzuigkappen. Het proces is niet helemaal hetzelfde als bij roestvrijstalen afzuigkappen, dus hier vindt u enkele tips voor het schoonmaken van een glazen afzuigkap:

 • Net als bij de roestvrijstalen afzuigkap mengt u kokend water en bakpoeder.
 • Poets opnieuw voorzichtig de afzuigkap. Als u teveel van het mengsel aanbrengt, kunt u dit met wat keukenpapier voorzichtig verwijderen. Laat verder alles even weken.
 • Gebruik in plaats van allesreiniger nu glasreiniger om al het vuil definitief te verwijderen.
 • Was de kap opnieuw goed met water.
 • Laat alles goed opdrogen.
 • Wilt u alles extra laten glinsteren, dan kunt u nog een keer wat glasreiniger aanbrengen voor de finishing touch.

Filters afzuigkap schoonmaken

Het schoonmaken van de filters van uw afzuigkap hoeft niet enorm moeilijk te zijn. U kunt ze namelijk gewoon in de vaatwasser zetten.

Na op zijn hoogst een paar keer zouden ze schoon moeten zijn. Is dat niet het geval, dan zijn de filters waarschijnlijk aan vervanging toe.

Heeft u niet de beschikking over een vaatwasser, dan kunt u ze altijd gewoon afwassen in uw wasbak met een borstel en afwasmiddel.

2 reacties op “Buitenkant Afzuigkap Schoonmaken”

  1. Jan van der Plas

   Dank voor uw reactie.
   Klopt, WD40 is een wondermiddel.
   De reden waarom rvs zo “mooi” wordt is omdat WD40 zuivere olie is. Daarnaast heeft WD40 een reinigende werking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van schoonmaaktips.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.