Tips schoonmaken rugzak

Tips voor het schoonmaken van je rugzak

Heb jij een nieuwe rugzak, dan wil je deze natuurlijk het liefst zo lang mogelijk schoon houden.

Toch ontkom je er op een gegeven moment niet aan dat ook deze rugzak gewassen moet worden. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen de tas met de hand te wassen, maar kan deze ook in de wasmachine.

Echter is het daarbij wel van belang dat je goed naar de wasvoorschriften kijkt. Stel dat je namelijk een waterdichte rugzak hebt, dan kan het zijn dat een wasbeurt in de wasmachine de waterafstotende laag beschadigd. Iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt.

Om er nu voor te zorgen dat jij je rugzak op een veilige manier schoon kunt maken, hebben wij een aantal handige tips voor je.

schoonmaken rugzak

Wanneer je regelmatig met je tas door weer en wind fietst of loopt, dan is de kan natuurlijk vrij groot dat deze wat vlekken heeft. Toch kun je deze meeste vlekken prima verwijderen met een natte doek en wat wasmiddel. Let hierbij wel op dat je niet teveel gebruikt.

Ook is het zaak te kijken naar de eventuele coating die over de tas is aangebracht. Heb je een waterdichte of waterafstotende tas, dan is de kans groot dat dit niet heel verstandig is om te doen. Door te stevig te boenen, loop je namelijk het risico dat je deze laag beschadigd.

Dit kan als gevolg hebben dat je tas op deze plek wat minder waterafstotend is, met alle gevolgen van dien. Zorg er dus voor dat je eerst voor jezelf in kaart brengt in hoeverre de vlekken hinderlijk zijn, alvorens je de keuze maakt ze te gaan behandelen.

Kijk goed naar de wasvoorschriften

Wil jij je strandtas wassen, dan is het aan te raden om goed naar de wasvoorschriften te kijken.  Wasvoorschriften zijn belangrijk omdat ze voorkomen dat je tas gaat krimpen, vervagen of vervormen. Ze helpen ook om het risico van kleurstof vervaging, vervorming of verlies van de kleur te verminderen.

Bovendien voorkomen wasvoorschriften dat kledingstukken met andere kledingstukken in de wasmachine worden gewassen, waardoor het risico wordt voorkomen dat kleding kleur afgeeft op andere kleding.

Wasvoorschriften voorkomen ook dat kledingstukken in contact komen met chemische stoffen en stoffen die schade kunnen veroorzaken. Ten slotte kunnen wasvoorschriften ook de levensduur van kledingstukken of je tas verlengen.

Wees zuinig met je tas

Net als met kleding, is het ook belangrijk om zuinig te zijn met je tas. Je kunt dan wel wat schoonmaak tips hebben gevonden, maar uiteindelijk komt dit de kwaliteit en ook de uitstraling van je tas natuurlijk niet ten goede.

Helemaal niet wanneer je een te gekke tote bag hebt weten te scoren, dan wil je hier natuurlijk het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben.

Zorg er daarom dus ook voor dat je je tas zo min mogelijk blootstelt aan allerlei barre weersomstandigheden. Zo weet je namelijk zeker dat de levensduur van je prachtige tas een stuk langer is, dan wanneer je er regelmatig mee door weer en wind gaat.