Tips voor het schoonmaken van je BH

Tips voor het schoonmaken van je BH

Wanneer je regelmatig een bh draagt en die kans is vrij groot, is het ook belangrijk dat je je bh’s regelmatig wast.

Vooral in de zomermaanden, waarin je wat sneller transpireert, is het wel zo fris om je bh niet te lang te dragen. Dit geldt niet alleen voor je normale bh, maar ook voor je sport bh. Vooral je normale bh, die je gedurende de dag toch al snel zo’n 8 tot 12 uur draagt, is het goed om deze af te wisselen.

Want ondanks het feit dat je je misschien bijna tot niet inspant, is de stof wel continu in contact met je huid. Gemiddeld genomen is het advies daarom dan ook om minimaal twee bh’s te hebben. Wanneer de één dan aan de waslijn hangt om te drogen, kun je de ander dragen.

Omdat het wassen en schoonmaken van je bh de nodige voorzorgsmaatregelen benodigd, hebben we een aantal handige tips voor je.

schoonmaken bh

Doe het met de handwas

Vooral je sport bh grote maten dient met enige regelmaat gewassen te worden. Helemaal wanneer je intensief sport. Dit kun je doen door je bh even met de hand te wassen, maar ook in de wasmachine behoort tot de mogelijkheden.

Hoe je dit het beste kunt doen, vertellen we je verderop in dit artikel. Omdat het doen van een handwas voor de kwaliteit een stuk beter is, is het goed te weten hoe je dit het beste kunt doen. Gelukkig is het relatief eenvoudig en dus ook door iedereen uit te voeren. Het enige wat je nodig hebt, is een emmer met warm water.

Gemiddeld zo tussen de 40 en 50 graden is prima. Het water koelt immers toch ontzettend snel af. Vervolgens gooi je hier een beetje wasmiddel bij en roer je het geheel goed door. Vervolgens doe je je sport bh in het water en laat je deze gedurende zo’n 45 tot 60 minuten zitten.

Wel is het handig je bh iedere 5 tot 10 minuten even een keer goed door het water te bewegen. Nadat de tijd voorbij is, kun je de bh uit het water halen en vervolgens even goed afspoelen met alleen water. Vervolgens laat je hem drogen en is weer zo goed als nieuw.

BH in de wasmachine

In principe is het niet handig om een BH in de wasmachine te wassen.

Dit komt omdat BH’s vaak gemaakt zijn van kwetsbare materialen zoals kant, lycra, elastaan of satijn, die snel kunnen vervormen en verkleuren wanneer ze in het wasmiddel of in het warme water worden gewassen.

Dit kun je vergelijken met bijvoorbeeld de coating van een regenjas dames. Ook kan het gaan knellen als het materiaal te stug wordt. Daarom is het beter om je BH’s met de hand te wassen.

Wil je je BH dan toch in de wasmachine doen, gebruik dan wel een speciaal daarvoor bestemde waszak. Zo voorkom je dat de beugel vast kan komen te zitten in je wasmachine, met alle gevolgen van dien.