kunststof spoelbak schoonmaken feat

Kunststof Spoelbak Schoonmaken

Een kunststof spoelbak schoonmaken in de keuken kan in sommige gevallen erg vervelend zijn. Kunststof is een materiaal soort die veel voor spoelbakken gebruikt wordt die bovendien in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Vandaar dat kunststof spoelbakken erg veel gebruikt worden in de keuken.

Naast kunststof worden spoelbakken ook gemaakt van emaille, keramiek, composiet of roestvrijstaal (RVS). Een zwarte wasbak schoonmaken gemaakt van kunststof kan soms wat lastiger zijn als bijvoorbeeld een rvs wasbak. Welk schoonmaakmiddelen kunt u gebruiken en welke kunt beter achterwege laten.

In dit artikel echter gaan we alleen in om het schoonmaken van kunststof spoelbakken.

kunststof spoelbak schoonmaken

Kunststof spoelbak schoonmaken : voorzichtig !

Kunststof heeft als groot nadeel dat het makkelijk kan beschadigen. Dus als u een kunststof spoelbak gaat schoonmaken, dient u voorzichtig te werk te gaan en niet al te agressieve middelen te gebruiken. Om een kunststof spoelbak veilig schoon te maken gebruikt u :

  • Een zachte poetsdoek
  • Een mild schoonmaakmiddel
  • Eventueel een zachte borstel

Een zwarte wasbak schoonmaken gemaakt van kunststof betekent vaak ook dat er gemakkelijk krassen kunnen ontstaan die in principe nooit meer zullen verdwijnen. Vandaar dat u voorzicht te werk moet gaan, als u de spoelbak gaat schoonmaken.

Dat geldt natuurlijk ook voor het schoonmaakmiddel dat u gaat gebruiken. Gebruik het liefst geen agressieve schoonmaakmiddelen. In dit geval in EasyCleaner het ideale product om de kunststof spoelbak goed schoon te krijgen.

EasyCleaner is verkrijgbaar in onze webshop en wordt zonder extra verzendkosten naar onze klanten in Nederland en Belgie verzonden.

Daarnaast kunt u ook niet met bijvoorbeeld een staalborstel het kunststof oppervlak van de spoelbak schoonmaken. Gebruik daarvoor een zachte doek of een zacht borstel, in combinatie met EasyCleaner.

Op deze manier maakt u de kunststof spoelbak veilig schoon en heeft u daarna een stralend resultaat !

Easycleaner Schoonmaaktips

Zwarte kunststof spoelbak schoonmaken

Een zwarte kunststof spoelbak schoonmaken is eigenlijk nog lastiger. Bij het schoonmaken van een zwarte wasbak zullen water vlekken zichtbaar kunnen blijven die daarna moeilijk te verwijderen zijn.

Toch wordt er steeds meer zwart in de keuken gebruikt. Naast zwarte spoelbakken worden ook kranen en keukenapparatuur steeds meer in de kleur zwart geleverd.

Op een zwarte ondergrond zie je vaak veel meer en dat geldt dus ook voor zwarte spoelbakken. Het schoonmaken ervan dient zorgvuldig te gebeuren, waarbij met name het droog maken erg belangrijk is.

Door de zwarte spoelbakken na de schoonmaak goed droog te maken, zult u geen vlekken meer zien.

Lees ook : Aanrechtblad schoonmaken

Witte kunststof spoelbak schoonmaken

Witte kunststof spoelbakken schoonmaken is vaak toch wat gemakkelijker omdat er op een witte ondergrond minder zichtbaar is.

U kunt zowel witte als zwarte kunststof spoelbakken perfect schoonmaken met een milde allesreiniger als Easycleaner.

Kunststof wasbak of gootsteen schoonmaken

Een kunststof wasbak of gootsteen schoonmaken betekent dus met name dat u voorzichtiger te werk moet gaan. Kunststof kan nu eenmaal veel sneller beschadigen en bijvoorbeeld composiet.

Het grote voordeel van kunststof wasbakken is dat ze vaak veel voordeliger zijn in de aanschaf in vergelijking tot emaille of roestvrijstalen spoelbakken.

Een kunststof wasbak of gootsteen schoonmaken is dus niet echt moeilijk, maar u moet wel weten dat u met kwetsbaar materiaal omgaat, dat gemakkelijk kan beschadigen.

Problemen zwarte spoelbak

Het grootste probleem bij zwarte spoelbakken is de kalkaanslag. Kalk komt altijd voor in kraanwater en dus zal kalk zich ook in een zwarte spoelbak af kunnen zetten.

Als u dus gekozen heeft voor een zwarte spoelbak (en het maakt daarbij overigens niet uit van welk materiaal deze is gemaakt), dan is de kans op kalkaanslag groot.

Ook voor dit probleem hebben wij een prima oplossing : EasyKalk verwijdert gemakkelijk alle kalkaanslag van zwarte spoelbakken.

Ook EasyKalk is naast Easykalk verkrijgbaar in onze webshop.

2 gedachten over “Kunststof Spoelbak Schoonmaken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *