Handige tips om badkamer stralend schoon te houden

Handige tips om jouw badkamer stralend schoon te houden

Als je net je badkamer hebt laten verbouwen of nieuwe tegels en een douchekabine hebt aangeschaft bij Badkamerplanet.nl, wil je natuurlijk dat deze er altijd mooi en schoon uitzien. Om ervoor te zorgen dat je badkamer jarenlang in goede staat blijft, is het belangrijk om deze op de juiste manier schoon te houden en te onderhouden. In dit artikel delen we een aantal handige schoonmaak- en onderhoudstips, zodat je optimaal kunt genieten van je nieuwe badkamer en deze altijd in topconditie blijft.
Het sanitair

Om schade aan de tegels en kitranden door schimmel en kalk te voorkomen, is het belangrijk om de oppervlakken van je sanitair goed droog te maken na gebruik. Het achterlaten van staand water kan namelijk schade veroorzaken.

tips badkamer stralend schoon

Als je bijtende middelen of chemicaliën hebt gebruikt, is het belangrijk om deze direct af te nemen om het glazen oppervlak te beschermen. Bij het schoonmaken van de douchewanden met antikalkmiddel is het raadzaam om een zachte doek en een speciaal reinigingsmiddel voor de badkamer te gebruiken. Let erop dat je niet te hard wrijft of schuurt op een glazen oppervlak, zoals de douchedeur, om beschadigingen te voorkomen.

Spiegels

Om spiegels schoon te maken, gebruik je het best een schone, zachte doek, zoals bijvoorbeeld een zeem, en lauw water. Het is belangrijk om na het schoonmaken de randen van de spiegel volledig te drogen om vlekken te voorkomen.

Het is sterk afgeraden om zure, kalk reinigende of schurende producten te gebruiken, omdat deze de randen van de spiegel kunnen beschadigen. In plaats daarvan kun je het best een spiegelreiniger zonder ammoniak gebruiken. Na gebruik van de badkamer is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen condens op de spiegel achterblijft.
Badkamertegels

Om je badkamertegels schoon te maken, is het het beste om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken dat is opgelost in een lauwwarm sopje. Laat het sopje even inwerken en veeg het daarna goed droog met een zachte doek. Je kunt ook de voegen met hetzelfde sopje schoonmaken. Als je last hebt van beschimmelde voegen, kun je een kleine hoeveelheid bleekwater oplossen in water en dit op de voegen aanbrengen, waarna je het weer schoonveegt. Zorg er wel voor dat je na het schoonmaken van de voegen de ruimte goed ventileert om de schimmelvorming in de toekomst te voorkomen.

Milde schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk om te weten dat agressieve schoonmaakmiddelen, zoals antikalk en ammoniak, niet geschikt zijn voor het reinigen van keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen en staalwol kunnen het oppervlak ernstig beschadigen en herstel is soms niet meer mogelijk. Gebruik daarom uitsluitend milde schoonmaakmiddelen en lees voor gebruik de productinformatie om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor de materialen die je wilt reinigen.