grindtegels schoonmaken feat

Grindtegels Schoonmaken

Grindtegels schoonmaken omdat ze helemaal vies of uitgeslagen zijn met groene aanslag ? In dit artikel geven we de oplossing om ze snel en effectief te reinigen, zodat ze er weer schoon en netjes uit zien ! Grindtegels buiten schoonmaken is dan een fluitje van een cent !

Grindtegels schoonmaken : hoe doe je dat ?

Misschien zit u al een tijdje na te denken hoe u de vuile of oude witte grindtegels van uw terras of tuinpad weer schoon kunt krijgen. Misschien heeft u al enkele middelen geprobeerd maar lukt het maar steeds niet.

De beste manier is door huismiddeltjes te gebruiken. Veel hoeft het dus niet te kosten. Wel is een hogedrukreiniger erg handig om dit karwei te klaren. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor een professioneel middel zoals GuardWash Express dat u via Bol.com kunt aanschaffen.

Zonder schrobben

Grindtegels schoonmaken zonder schrobben ? Schoonmaaktips.com heeft de beste Karcher Hogedrukreinigers voor u getest en hieronder volgt de top-3

  1. Karcher K5
  2. Karcher K2
  3. Karcher K4

De grindtegels schoonmaken met een hogedrukreiniger zal ervoor zorgen dat het allemaal wat sneller gaat. Bovendien zal de hogedrukreiniger de grindtegels echt goed schoon krijgen !

Op deze manier kunt u dus grindtegels perfect reinigen zonder stevig te schrobben !

Lees ook : Terras schoonmaken

grindtegels schoonmaken met hogedrukreiniger zonder schrobben

Groene aanslag verwijderen van grindtegels

Ook grindtegels kunnen groene aanslag hebben, hetgeen niet makkelijk te verwijderen is. Om de groene aanslag van grindtegels te verwijderen moet u dus eigenlijk ook het juiste product hebben, waarmee dit gemakkelijk gedaan kan worden.

Lamox is een speciale groene aanslag verwijderaar die u zeker ook voor grindtegels kunt gebruiken. Lamox wordt niet in winkels verkocht, doch is uitsluitend via Bol.com verkrijgbaar.

Tuintegels schoonmaken Lamox

Lamox is verkrijgbaar per 1 liter fles maar ook beschikbaar voor grotere terrassen.

Eigenlijk is het veel beter om 5 liter Lamox ineens te bestellen. U kunt u Lamox namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van groene aanslag op muren en daken.

Grindtegels schoonmaken met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn gebruiken om grindtegels schoon te maken ? Ja ! Met schoonmaakazijn zal ook de groene aanslag op de grindtegels helemaal verdwijnen.

Giet heet water met veel schoonmaakazijn of gewone azijn over de grindtegels en laat dit een tijdje inwerken.  De azijn zal ervoor zorgen dat mossen en algen snel verdwijnen.

Overigens kunt u ook betontegels op het terras reinigen met schoonmaakazijn. Ook dan zal de groene aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Nadat de azijn een tijdje is ingewerkt kunt u met de hogedrukreiniger (maar dat kan natuurlijk ook een stevige harde bezem zijn) aan de slag.

U spuit of bezemt de groene aanslag op deze manier snel van de grindtegels of betontegels af.

Lees ook : Terras schoonmaken met azijn

Andere manieren

Er zijn andere manieren om grindtegels buiten schoon te maken. Niet elke methode hebben wij geprobeerd om eerlijk te zijn, maar we vernoemen ze hier wel om aan te geven hoe anderen hierover denken.

Soda

Grindtegels reinigen met soda. Dat betekent dat u kunt gaan schrobben. Gebruik de baking soda of soda in een emmer van 10 liter. Voeg twee handen vol met soda toe aan 1 liter kokend heet water en vul de emmer daarna met lauwwarm water.

Sprenkel de oplossing over de grindtegels heen en schrob daarna met een harde bezem de grindtegels schoon.

Chloor

De grindtegels schoonmaken met chloor lijkt ons geen goede oplossing. Chloor kan ervoor zorgen dat beplanting of gras ernstig beschadigd wordt.

Bovendien kunnen door het gebruik van chloor de grindtegels beschadigen door kleurverlies. Zwarte grindtegels zullen echt veel lichter worden door het gebruik van chloor of bleek !

Biotex

Jawel hoor : u kunt grindtegels schoonmaken met Biotex ! Het werkt prima, alleen het gebruik van dit wasmiddel zorgt er ook voor dat omliggende beplanting kan beschadigen. Mossen en groene aanslag kunt u er perfect mee wegkrijgen !

Andere producten

In tuincentra of supermarkten vindt u allerlei middeltjes waarmee de grindtegels perfect schoongemaakt kunnen worden. Onze ervaringen zijn over het algemeen slecht !

U betaalt er bovendien veel voor en het resultaat is over het algemeen erg matig ! Niet doen dus ! Ook grindtegels schoonmaken met HG is niet de oplossing !

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.