nicotine aanslag verwijderen muren

Nicotine Aanslag Verwijderen

Nicotine aanslag verwijderen ga je pas doen als je geen rokers meer in huis hebt.

Omdat steeds meer rokers stoppen met roken, zijn de gevolgen van dat roken in huis zichtbaar. Overal in huis kunt u nicotine aanslag aantreffen. Als je een echt schoon huis wilt ga je dus de rookaanslag verwijderen.

Als u bijvoorbeeld de woonkamer of keuken gaat schoonmaken, kunt u overwegen om ook de nicotine aanslag schoon te gaan maken. 

In dit artikel op Schoonmaaktips.com laten we zien met welk product die snel en effectief gaat lukken !

De makkelijkste manier om nicotine aanslag te verwijderen is door gebruik te maken van een goede allesreiniger. Let wel op: niet elke allesreiniger zal rookaanslag verwijderen. De beste manier hoe nicotine aanslag te verwijderen doet u met EasyCleaner van Schoonmaaktips.com.

EasyCleaner is een krachtige allesreiniger die niet in winkels te koop is, maar exclusief via Schoonmaaktips.com te koop is. Deze allesreiniger is te bestellen per fles, per 3 flessen en 6 flessen. Wij berekenen geen extra verzendkosten bij uw bestelling.

U dient dus een allesreiniger te gebruiken die schoonmaakt, maar ook de vaak vettige nicotine aanslag verwijdert. Nicotine aanslag kunt u vaak vinden op :

  • Plafonds
  • Muren
  • Deuren
  • (Kunststof) Kozijnen
  • Hout

Nicotine aanslag verwijderen muren

Nicotine aanslag verwijderen van muren betekent dat de Easycleaner gaat verdunnen met lauwwarm water. 

Nicotine vlekken verwijderen gaat met deze allesreiniger snel en gemakkelijk. De nicotinevlekken zullen na een behandeling helemaal verdwijnen.

Gebruik de allesreiniger in de verhouding 1:10. Dus 1 liter Easycleaner per 10 liter water.

Neem daarna een borstel en maak deze goed nat met de inhouden van de emmer (inclusief de allesreiniger).

Wrijf de borstel regelmatig over de muren die rookaanslag bevatten. De muren zullen natuurlijk goed nat worden. Borstel na het inwrijven nog enkele malen het gehele vlak van de muur goed met de stevige borstel na.

Laat de Easycleaner daarna circa 15 minuten goed inwerken.

De volgende stap is dat u daarna slechts met lauwwarm schoon water de hele muur nogmaals goed na gaat schrobben met de borstel. U zult zien dat de nicotine aanslag op de muur daarna zal verdwijnen.

Daarna kunt u met een schone droge doek de muur droog maken en de laatste resten nicotine aanslag verwijderen op de muren.

nicotine aanslag verwijderen muren

U hoeft dus echt niet het hele huis opnieuw te schilderen. Bekijk onderstaande video en zie hoe het ook wat gemakkelijker kan door de nicotine aanslag te verwijderen met behulp van een goede allesreiniger.

Nicotine aanslag verwijderen op plafond

Dezelfde methode past u toe als u de nicotine aanslag wilt gaan verwijderen op het plafond. In veel gevallen zult u daar de meeste aanslag aantreffen.

De nicotine of rookaanslag verwijderen van een ‘ruw’ plafond zal wat lastiger zijn maar in principe is alle aanslag goed schoon te maken met de EasyCleaner allesreiniger. 

Nicotine aanslag verwijderen deuren

Als u dan toch bezig bent zult u ook de nicotine aanslag op deuren moet verwijderen. De deuren zullen ook vaak helemaal bruin uitgeslagen zijn doordat er veel gerookt werd.

Nicotine aanslag verwijderen op deuren kunt u ook weer met de Easycleaner allesreiniger doen. U gebruikt daarbij liever geen borstel maar een een goed spons. U wilt immers de deuren niet bekrassen. 

Meubels en hout

EasyCleaner kunt u ook gebruiken om nicotine aanslag te verwijderen op meubels of hout. 

Gebruik bij het reinigen van de nicotine aanslag wederom een verhouding van 1:10 en maak gebruik van een zachte spons. 

Een borstel gebruikt u dus liever niet omdat u anders bij het verwijderen van de nicotine aanslag op meubels of hout ook het materiaal kunt bekrassen en/of ernstig beschadigen.

Alternatieven ?

Zijn er ook nog andere producten om nicotine aanslag te verwijderen zult u zich misschien afvragen.

Er zijn mensen die aan de slag gaan met :

  1. Baking soda
  2. Dasty
  3. Chloor
  4. Stoomreiniger
Nicotine aanslag verwijderen met baking soda
 
Baking soda wordt natuurlijk veel in het huishouden gebruikt. Toch is baking soda niet geschikt om de nicotine van muren, meubels of bijvoorbeeld af te halen. 
 
Baking soda is eigenlijk een schuurmiddel. Toch wordt het vaak gebruikt om rookaanslag te verwijderen. Door het te gebruiken om meubels of deuren schoon te maken, kunt u dus krassen veroorzaken.
 
Dasty
 
Ook Dasty is eigenlijk niet geschikt om nicotine aanslag te verwijderen. Dasty is een ontvetter en zal de nicotine aanslag niet kunnen verwijderen. 
 
Chloor
 
Chloor werkt wel ! Maar door chloor te gebruiken zal het hele huis nog lange tijd stinken naar chloor. Chloor gebruiken om nicotine aanslag te verwijderen is dus eigenlijk ook niet zo geslaagd. Bovendien is chloor erg schadelijk voor het milieu en in onze ogen zou het gebruik eigenlijk helemaal verboden moeten worden.
 
Stoomreinigers
 
Stoomreinigers worden meer en meer gebruikt in het huishouden. Zo ook om nicotine aanslag van muren of plafonds te verwijderen.
 
Onze ervaringen zijn negatief. Een stoomreiniger is niet geschikt om de nicotine aanslag te verwijderen, helaas.
 
 

Nicotine aanslag verwijderen samenvatting

Nicotine aanslag verwijderen is een lastig karwei, maar met de juiste producten is het resultaat verbluffend.

Gebruik EasyCleaner van Schoonmaaktips.com om rookaanslag snel en effectief te verwijderen in huis.

Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar, maar Schoonmaaktips.com zorgt met EasyCleaner voor het beste resultaat ! Altijd !