tips horeca keuken schoonhouden

5 gouden tips om een horeca keuken schoon en hygiënisch te houden

Het kan een lastig karwei zijn om je horeca keuken schoon en hygiënisch te houden. Toch is dit één van de belangrijkste dingen die je in een keuken moet doen. Een schone en hygiënische keuken is erg belangrijk voor de veiligheid van je klanten.

Een hygiënische omgeving is essentieel bij het bereiden van eten. Een schone en hygiënische keuken voorkomt de verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën en vermindert het risico op voedsel gerelateerde ziekten.
Door goede handhygiëne praktijken te volgen, zoals het wassen van de handen, worden bacteriën en virussen verwijderd. Bovendien draagt een schone keuken bij aan een professionele uitstraling en klanttevredenheid. De beste allesreiniger voor de horeca keuken is EasyCleaner. Dit product ontvet de keuken vlekkeloos.

Er zijn dus vele redenen waarom een schone en hygiënische keuken belangrijk is. Daarom geven we je in dit artikel 5 tips die je helpen bij het schoon en hygiënisch houden van je keuken.

Benieuwd? Lees dan gauw verder!

tips schoonhouden horeca keuken

Gebruik deze 5 tips om je horeca keuken schoon en hygiënisch te houden!

Een horeca keuken dient schoon en hygiënisch te zijn. Dit erg belangrijk voor de veiligheid van je klanten. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je die je helpen bij het schoon en hygiënisch houden van je keuken. Op deze manier kun je makkelijker je keuken schoon en hygiënisch houden. Gebruik de volgende tips om je horeca keuken schoon en hygiënisch te houden:

  • Regelmatige schoonmaak: Zorg ervoor dat u regelmatig schoonmaakt en een strikte schoonmaak routine volgt. Maak na elk gebruik werkoppervlakken, snijplanken, keukengerei en andere apparaten grondig schoon.
  • Separate snijplanken: Gebruik afzonderlijke snijplanken voor verschillende soorten voedsel, zoals vis, groenten en vlees. Dit voorkomt dat bacteriën elkaar kruisen.
  • Handhygiëne: Strikte handhygiëne regels moeten door het personeel worden nageleefd. Plaats handdesinfectiemiddelen op strategische locaties en zorg ervoor dat werknemers hun handen regelmatig volgens de voorschriften wassen.
  • Voedselopslag: Zorg ervoor dat voedsel op de juiste manier wordt opgeslagen om het vers en schoon te houden. Om bederfelijke producten te beheersen, label voedselcontainers en gebruik de FIFO-methode (First In, First Out).
  • Schoonmaken van de keukenapparaten: Regelmatig reinigen van de oven, friteuse en grillplaten is belangrijk. Om bacteriën en vetvorming te voorkomen, volg de instructies van de fabrikant en reinig ze grondig. Gebruik EasyCleaner om alles perfect te ontvetten !

EasyCleaner banner