gaspitten schoonmaken feat

Gaspitten Schoonmaken – Super Tips !

U heeft gezocht op : Gaspitten schoonmaken.

Het reinigen van gaspitten is niet het leukste werk om te doen. Sterker nog: het kan een heel vervelende klus zijn, zeker als de gaspitten ook nog eens ingebrand zijn. Een gasfornuis schoonmaken kan dan een hele klus worden. 

Ingebrande gaspitten schoonmaken wordt een hels karwei. Zijn de gaspitten ingebrand, dan kunt u wellicht het beste EasyOven gebruiken. 

Vandaar dat we er in dit artikel meer aandacht aan gaan geven, zodat dit mogelijk het schoonmaken wat kan vergemakkelijken.

gaspitten schoonmaken

We krijgen veel vragen hoe de zwarte gaspitten het beste schoongemaakt kunnen worden. Dat is dus ook de reden waarom we er vandaag een artikel over schrijven. Zwarte gietijzeren gaspitten schoonmaken kunt u op verschillende manieren aanpakken. 

De beste manier om gaspitten schoon te maken doet u volgt : leg de gaspitten in een afwasbak met kokend water en voeg daarna een flinke scheut Easycleaner toe. Laat de gaspitten daarna een uurtje weken in het sop. Gebruik daarna Brillo schuursponsjes om de gaspitten helemaal schoon te poetsen.

Tip :

Het schoonmaken van de gaspitten zal een stuk gemakkelijker gaan als u ze dagelijks – na het gebruik – grondig schoon maakt.

Denk hierbij bijvoorbeeld om ze in de vaatwasser te doen of elke gaspit in een afwasbak grondig af te borstelen en schoon te maken.

Waarmee gaspitten schoonmaken ?

Het beste schoonmaakmiddel om gaspitten schoon te maken is EasyCleaner.

Easycleaner is een allesreiniger die alleen op schoonmaaktips.com verkrijgbaar en wordt dus niet in winkels verkocht.

Easycleaner is verkrijgbaar per fles, per 3 flessen en per 6 flessen. Hoe meer flessen u bij de bestelling plaatst, hoe lager de kosten per fles worden.

Ingebrande gaspitten maakt u het beste schoon met EasyOven. Beide producten worden zonder extra verzendkosten te berekenen aan klanten in Nederland en België geleverd. Dit product is bovendien prima geschikt om verstopte gaspitten grondig te reinigen. 

Voordelig Brillo bestellen kunt u ook online doen bij Bol.com

Andere manieren ?

Er zijn ook andere manieren om een gaspit schoon te maken. We leggen ze hieronder 1 voor 1 aan u uit.

1. Cola

Gaspitten schoonmaken met cola is op zich goed te doen. Het enige wat u moet doen is de gaspitten in een bak met cola leggen en daarna goed laten inwerken. Het beste is om de gaspitten een nacht in de cola te laten weken.

Daarna maakt u de gaspitten schoon met een oude doek.

Het schoonmaken van gaspitten met cola is een hele oude manier om bijvoorbeeld plekken of roestvlekken op de gaspitten te verwijderen.

2. Baking soda

Baking soda wordt natuurlijk al veel in het huishouden en voor diverse schoonmaak klussen gebruikt. Gaspitten schoonmaken met baking soda doet u op dezelfde manier als hierboven met cola beschreven.

Leg de gaspitten in een bak met warm water en voeg daarna de soda toe. Laat het oplossen in het water en leg daarna de gaspitten in de bak.

Na een nachtje weken kunt u de gaspitten daarna met een oude doek schoon gaan maken.

Gaspitten met baking soda schoonmaken ? Jazeker !

3. HG

HG producten worden in het huishouden natuurlijk ook zeer regelmatig gebruikt en ook voor het schoonmaken van gaspitten kunt u HG gebruiken.

Het merk biedt u daarvoor twee producten :

Materiaal

Het maakt in principe niet van welk materiaal de gaspitten zijn gemaakt. U kunt zowel zwarte gietijzeren gaspitten als aluminium gaspitten met bovenstaande middelen prima schoonmaken.

Ook messing gaspitten – tegenwoordig helemaal in – kunt u gemakkelijk reinigen.

Let wel op met schuurmiddelen als schuursponsjes etc.. U kunt in sommige gevallen de messing gaspitten beschadigen. Ook aluminium gaspitten schoonmaken met een schuursponsje is niet aan te raden. 

Gebruik dus liever een schone oude doek en wrijf daarmee het messing helemaal op.

Gaspitten schoonmaken - Samenvatting

Wij hopen u in dit artikel over gaspitten schoonmaken u heeft geholpen. Het maakt dus niet uit of de gaspitten gemaakt zijn van gietijzer of aluminium. Het schoonmaken ervan kan gemakkelijk met een allesreiniger bij lichte vervuiling of EasyOven bij ingebrande gaspitten. 

Het schoonmaken van de gaspitten hoeft dus niet problematisch te zijn. Er zijn diverse manieren om dit aan te pakken. 

Onze ervaringen met Easycleaner in combinatie met een schuursponsje zijn uitermate goed te noemen, maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor de andere middelen die we in dit artikel hebben benoemd.