brandschone slaapkamer

Een brandschone slaapkamer: zo doe je dat

Nu het voorjaar er weer aankomt, gaan we allemaal op een grote schoonmaak. Wil jij dit voorjaar ook een brandschone slaapkamer? Van je dekbedovertrek tot de vloer onder de kast: zo krijg jij je slaapkamer weer brandschoon!
Hoe krijg je de slaapkamer brandschoon ?

Belangrijk is om na te denken over een stappenplan. Wat is belangrijk als je de slaapkamer gaat schoonmaken ?

schone slaapkamer

De was

Begin eens met het wassen van alles wat je bijna nooit wast. Ben jij slecht in het wassen van je beddengoed? Dan kan jouw dekbedovertrek 240×220 vast wel een goede wasbeurt gebruiken. Ook de hoes van je matras en de hoezen van sierkussentjes op het bed worden vaak vergeten te wassen.

Wil je weten op welke temperatuur je je dekbedovertrek moet wassen? Gewoon op 40 graden is prima. Als je dan ook nog een programma voor fijne was of met kreukherstel kiest, hoef je het daarna waarschijnlijk niet eens te strijken.

Check ook eens het wasvoorschrift van je vloerkleed: die kan na al die vieze voeten ongetwijfeld ook een goede wasbeurt gebruiken.

Opruimen

Terwijl al je spullen in de wasmachine zitten, kun je de rest van de slaapkamer eens grondig opruimen en ontspullen. Het interessantste project is hierbij vaak de kledingkast.

Maak stapels met wat je wil houden, wat echt weggegooid moet worden, wat naar de kringloop kan en wat je wil weggeven aan iemand die je kent.

Wedden dat je kleren ineens op miraculeuze wijze weer in de kast passen?

Overal met een doekje over

Voor je gaat stofzuigen is het belangrijk om eerst alle oppervlakken met een doekje af te nemen. Als hierbij extra viezigheid op de grond terechtkomt, neem je dit daarna mee in de stofzuiger.

Haal tijdens een grote schoonmaak echt alles van de oppervlaktes af en ga niet om je spullen heen boenen.

Stofzuigen

Bij een grote schoonmaak kan je wel eens iets grondiger stofzuigen dan je gewend bent om te doen. Gebruik de verschillende opzetstukjes om de bekleding van meubels schoon te krijgen en ook de hoekjes van de kamer goed mee te nemen.

stofzuigen tapijt slaapkamer

Wedden dat er onder de kast en onder het bed al maanden niet gezogen is? Tijdens de grote schoonmaak mogen deze meubels ook wel eens opzij geschoven worden voor een goede beurt. En zoek je een stofzuiger voor dik tapijt?

Kies dan voor eentje met een turboborstel. Die heeft een draaiende borstel die goed tussen de dikke vezels van je tapijt schoonmaakt, perfect voor hoogpolig tapijt.

Dweilen

Sommige mensen dweilen wekelijks, anderen dweilen bijna nooit. Zorg dat de slaapkamer echt zorgvuldig gezogen is, zodat je niet constant vuil heen en weer aan het smeren bent tijdens het dweilen. Als je een goed dweilsysteem hebt, kan dweilen vrij snel gaan.

Tijdens een grote schoonmaak is het een goed idee om met een wat kleiner doekje ook de hoekjes van de kamer en de plinten na het dweilen eens extra mee te nemen. Schuif ook hiervoor eventuele spullen die tegen de muren staan aan de kant.

Met deze stappen heb jij binnenkort weer een brandschone slaapkamer!