wc pot schoonmaken feat

WC pot schoonmaken

U hebt gezocht op “WC pot schoonmaken”. Dit artikel op Schoonmaaktips.com gaat hierover en is een soort van handleiding hoe u dit effectief kunt doen. We geven u tips en hulpmiddelen hoe het reinigen van de wc pot snel en eenvoudig kan gebeuren.

Reeds eerder schreven we een artikel over de wc bril schoonmaken op onze website. Aan het eind van dit artikel heeft u een overzicht van manieren en tips van hoe de u de wc pot kunt reinigen.

wc pot schoonmaken

Hoe wc pot schoonmaken ?

De beste manier om een wc pot aan de binnenkant schoon te maken is door gebruik te maken van ClosetCleaner. De wc pot aan de buitenkant schoonmaken gaat het beste met EasyCleaner.

Een wc pot grondig schoonmaken of reinigen betekent dus dat u zowel de binnenkant als de buiten van de pot gaat reinigen. Na de poetsbeurt heeft u weer een stralend schoon toilet.

De WC ontkalken doet u overigens op een hele andere manier.

Binnenkant wc pot schoonmaken

De binnenkant van de wc pot grondig reinigen of schoonmaken doet u met een toiletreiniger of wc reiniger. ClosetCleaner is speciaal gemaakt voor Schoonmaaktips.com om de wc pot van binnen te reinigen.

De wc pot aan de binnenkant reinigen doet u als volgt :

 • Breng de ClosetCleaner aan op de binnenkant van de wc pot
 • Neem de wc borstel en wrijf de ClosetCleaner goed in en zorg ervoor dat alles ‘geraakt’ wordt.
 • Laat de ClosetCleaner circa 15 minuten inwerken
 • Spoel daarna de wc pot een aantal malen goed door

ClosetClean 002

Een sterk vervuilde wc schoonmaken betekent dat u zowel de binnenkant als de buitenkant van de wc pot grondig schoon moet maken en dat u daarvoor alleen met de beste producten resultaat kunt behalen.

Buitenkant wc pot reinigen

De buitenkant van de wc pot maakt u dus schoon met een allesreiniger. EasyCleaner is een allesreiniger die speciaal voor schoonmaaktips.com geproduceerd wordt waarmee u perfect de buitenkant van de wc pot schoon kunt maken.

De wc pot aan de buitenkant schoonmaken doet u als volgt :

 • Maak een sopje met EasyCleaner + lauwwarm water
 • Neem een goede spons
 • Ga met met een natte spons over de gehele buitenkant van de wc pot
 • Verwijder hierdoor alle vuilresten
 • Neem daarna een emmer met lauwwarm schoon water
 • Neem de wc pot nogmaals helemaal af met een schone spons
 • Maak de buiten van de wc pot daarna droog met een schone droge doek.

EasyCleaner 001

Zwarte wc pot

Een zwarte wc pot reinigen is wellicht wat lastiger, simpelweg omdat vuil moeilijker te herkennen is. Toch is de werkmethode identiek als hierboven beschreven.

De zwarte wc pot schoonmaken is dus niet lastiger als u dezelfde werkwijze volgt, waarbij de schoonmaakproducten het gehele oppervlak van de wc pot goed moet raken.

Alternatieve schoonmaakmiddelen

U kunt u wc pot ook op andere manieren schoonmaken door bijvoorbeeld gebruik te  maken van:

 • Baking soda
 • WD 40
 • Azijn

Baking soda

Een WC pot schoonmaken met baking soda kan natuurlijk ook, maar we hebben al eerder aangeven dat het gebruik van baking soda ook nadelen heeft.

Zo zult u vaak merken dat baking soda tijdens het wc pot reinigen vaak een ‘waas’ of ‘sluier’ geeft over het oppervlak van de wc pot.

Hierdoor lijkt het of de wc pot dus niet helemaal schoon is.

WD 40

WD 40 is eigenlijk een smeermiddel. Het wordt gebruikt om sloten los te krijgen of gemakkelijker te laten werken.

Een WD 40 in de wc pot te gebruiken kunt voorkomen dat zich aanslag in de wc pot gaat hechten. Het is eigenlijk meer een preventief middel en dus geen schoonmaakmiddel voor de wc pot.

Azijn

Azijn om de wc pot te reinigen kan gebruikt worden om kalkaanslag in de wc pot te laten verdwijnen. Veel mensen maken gebruik van azijn.

De azijn in de wc pot is dus ook niet bedoeld om de wc pot schoon te maken, maar dient ter voorkoming van kalkaanslag in de wc.

WC pot schoonmaken samenvatting

Hopelijk heeft u met artikel wat meer informatie en tips gekregen over een wc pot schoonmaken gekregen. Het maakt dus een verschil of u de binnenkant of buitenkant van de wc pot gaat reinigen.

Daarnaast zijn er alternatieve producten waarmee u het karwei kunt klaren.

Mocht u toch nog vragen hebben, plaats deze dan hieronder het artikel.