wc bril schoonmaken feat

Hoe de WC bril schoonmaken ?

De wc bril schoonmaken van het toilet in iets wat je dagelijks eigenlijk moet doen. De aanslag op de wc bril van het toilet bevat vele bacteriën na gebruik. Daarom besteden we dit keer een apart artikel over het reinigen van de wc bril.

wc bril schoonmaken

Waarom WC bril schoonmaken ?

Zoals gezegd de wc bril bevat veel bacteriën. Om het toilet hygiënisch schoon te maken is het dus aan te raden de wc bril dagelijks goed schoon te maken. De WC bril is het meest vieze onderdeel van het toilet. Dagelijks reinigen van de wc bril is dus echt noodzakelijk.

Leestip : WC schoonmaken

Hoe ga je de WC bril schoonmaken ?

De beste manier om de wc bril schoon te maken is door gebruik te maken van een desinfecterende allesreiniger. Maak een sopje met daarin bijvoorbeeld Easycleaner. Easycleaner doodt alle bacteriën die op de wc bril zijn achter gebleven en maakt de wc bril gemakkelijk en smetteloos schoon.

  • Vergeet natuurlijk niet dat de wc bril aan de bovenkant en onderkant en de deksel van het toilet goed gereinigd moet worden.
  • Maak een sopje met Easycleaner met lauwwarm water.
  • Maak eerst de onderkant van de wc bril gemakkelijk schoon met behulp van een doek.
  • Gebruik een borstel om hardnekkige vlekken van de wc bril te verwijderen.
  • Maak de bovenkant van de wc bril en de deksel van het toilet schoon met behulp van de allesreiniger.
  • Maak alles daarna droog met behulp van een droge, schone doek.

Door op deze manier de wc bril schoon te maken, zorgt u ervoor dat uw altijd een fris en hygiënisch schone wc bril ter beschikking van de gebruikers stelt.

Easycleaner Schoonmaaktips

EasyCleaner is niet verkrijgbaar in winkels en wordt dus alleen online verkocht. Schoonmaaktips.com levert dit product per fles, per 3 flessen en per 6 flessen. EasyCleaner is verkrijgbaar in onze webshop.

Het product wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie !

Hoe vaak ga je de wc bril schoonmaken ?

Hoe vaak je de wc bril gaat reinigen is natuurlijk ook afhankelijk van het gebruik. Als het toilet dagelijks gebruikt wordt, is het raadzaam om de wc bril in ieder geval dagelijks goed schoon te maken en bacteriën op de wc bril te verwijderen. Wordt het toilet minder vaak gebruikt, kan volstaan worden met het reinigen van de wc bril 1 keer per week.

  • Maak een sopje met EasyCleaner allesreiniger
  • Neem een schone doek en maak deze nat
  • Maak de wc bril goed schoon met de doek en verwijder alle vlekken
  • Maak de wc bril daarna goed droog en een schone droge doek

Zwarte wc bril

Een zwarte wc bril schoonmaken is natuurlijk ook nodig. Ook op een zwarte wc bril kunnen natuurlijk vlekken komen die zichtbaar blijven als u de zwarte wc bril niet op tijd schoonmaakt.

De zwarte wc bril is vaak van kunststof vervaardigd en dus kunt u deze op dezelfde manier als hierboven beschreven prima (dagelijks) schoonmaken.

Gele vlekken zullen op een zwarte wc bril minder goed zichtbaar zijn, maar ze zitten er vaak wel degelijk.

Witte wc bril

Een witte wc bril schoonmaken is ook iets wat dagelijks dient te gebeuren. De witte wc bril wordt tegenwoordig het meest gebruikt. Op de witte kunststof wc bril is vaak alles zichtbaar. Gele vlekken en haren kunnen na gebruik gemakkelijk achterblijven en zorgen voor een niet zo fris gezicht.

Als u een witte wc bril gaat schoonmaken en deze is gemaakt van kunststof, dan is het schoonmaken van de witte wc bril met een allesreiniger goed te doen. Zo kunt u gemakkelijk de gele vlekken op de wc bril schoonmaken en op deze manier de urine aanslag van de wc bril verwijderen.

WC bril schoonmaken met bleek

De wc bril schoonmaken met bleek is eigenlijk niet mogelijk. Bleek wordt voornamelijk gebruikt om stoffen schoon te maken. De WC bril is natuurlijk gemaakt van kunststof en daarom kunt u hiervoor geen bleek gebruiken.

Het is daarom veel beter om een allesreiniger te gebruiken. Easycleaner is een milieuvriendelijk alternatief en maakt de wc bril perfect schoon.

WC bril – doekjes ?

Kun je de wc bril schoonmaken door gebruik te maken van doekjes ? Jazeker kan dat, echter wij vragen ons af of u met de doekjes ook daadwerkelijk de wc bril helemaal ontsmet en dus ontdoet van bacteriën.

Dettol wc bril doekjes doen dat in ieder geval wel. Het nadeel is dat de Dettol wc bril doekjes vrij kostbaar zijn in aanschaf en dus maar 1 keer gebruikt kunnen worden. Gooi daarna de gebruikte doekjes weg in de prullenbak en spoel ze dus niet door.

De kans bestaat dan dat de doekjes kunnen zorgen voor een verstopping van uw toilet. Urinesteen is hier mede oorzaak.

Groene zeep

De wc bril schoonmaken met groene zeep kan natuurlijk ook. Groene zeep is natuurlijk een goed natuurlijk product. U belast het milieu minimaal door groene zeep te gebruiken als u de wc bril gaat schoonmaken.

Er zit overigens ook een nadeel aan groene zeep. Groene zeep zorgt er niet voor dat bacteriën op de wc bril worden verwijderd ! Vandaar dat voor ons de wc bril schoonmaken met groene zeep eigenlijk geen optie is en dus wordt afgeraden.

Baking soda

Daar is die weer : baking soda. Het kan ook hier gebruikt worden om de wc bril schoon te maken. Echter ook baking soda zorgt er niet voor dat bacteriën worden verwijderd van de wc bril.

U wc bril schoonmaken met baking soda is dus mogelijk, maar helemaal smetteloos schoon is de bril daarna dus niet.

Urine

Urine aanslag verwijderen van de wc bril gaat dus echt het gemakkelijkste met EasyCleaner allesreiniger. Dit schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat de urine aanslag perfect van de wc bril wordt verwijderd en dat de wc bril ook helemaal ontsmet wordt.

Door een sopje met warm water en wat Easycleaner te gebruiken, zorgt u ervoor dat urinevlekken gemakkelijk van de wc bril verdwijnen.

Bovendien zorgt de Easycleaner ervoor dat ook bacteriën van de wc bril worden verwijderd, mits de wc bril natuurlijk goed schoon gemaakt wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.