wc bril schoonmaken feat

WC bril schoonmaken – De Beste Tips!

U heeft gezocht op : wc bril schoonmaken.

Het schoonmaken van de wc bril is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van elke badkamer en toilet. Een schone wc bril is niet alleen hygiënisch, maar ook aangenaam voor het oog en de neus. Het is een taak die regelmatig moet worden uitgevoerd om bacteriën, vuil en geurtjes te voorkomen en te verwijderen.

Het schoonmaken van de wc bril kan een onaangename klus lijken, maar met de juiste middelen en technieken kan het snel en efficiënt worden gedaan. Het is belangrijk om regelmatig de wc bril schoon te maken, niet alleen voor een frisse uitstraling, maar ook om de gezondheid van uzelf en uw gezin te beschermen.
WC bril schoonmaken

Er zijn verschillende methoden om een wc bril schoon te maken, afhankelijk van het materiaal van de bril en het soort vlekken of vuil. Bijvoorbeeld, bij een plastic of houten bril kan het gebruik van agressieve chemicaliën de bril beschadigen, terwijl bij een wc bril van keramiek of porselein het veilig is om bleekmiddel of een andere krachtige reiniger te gebruiken.

Waarmee wc bril schoonmaken ?

1. Allesreiniger

De beste manier om de wc bril schoon te maken is door gebruik te maken van een desinfecterende allesreiniger. Maak een sopje met daarin bijvoorbeeld Easycleaner. Easycleaner doodt alle bacteriën die op de wc bril zijn achter gebleven en maakt de wc bril gemakkelijk en smetteloos schoon.

  • Vergeet natuurlijk niet dat de wc bril aan de bovenkant en onderkant en de deksel van het toilet goed gereinigd moet worden.
  • Maak een sopje met Easycleaner met lauwwarm water.
  • Maak eerst de onderkant van de wc bril gemakkelijk schoon met behulp van een doek.
  • Gebruik een borstel om hardnekkige vlekken van de wc bril te verwijderen.
  • Maak de bovenkant van de wc bril en de deksel van het toilet schoon met behulp van de allesreiniger.
  • Maak alles daarna droog met behulp van een droge, schone doek

Door op deze manier de wc bril schoon te maken, zorgt u ervoor dat uw altijd een fris en hygiënisch schone wc bril ter beschikking van de gebruikers stelt.

EasyCleaner is niet verkrijgbaar in winkels en wordt dus alleen online verkocht. Schoonmaaktips.com levert dit product per fles, per 3 flessen en per 6 flessen. EasyCleaner is verkrijgbaar in onze webshop.

Het product wordt zonder extra verzendkosten verstuurd naar klanten in Nederland en Belgie !

2. Baking Soda

De wc bril schoonmaken met baking soda ? Het kan wel degelijk ! Maak een sopje aan met lauwwarm water met daarin wat soda. Neem daarna een poetsdoek en maak de bril aan de bovenkant en onderkant goed schoon.

Belangrijk is ook om de bril daarna weer goed droog te maken en schoon te poetsen met een schone droge doek.

Op deze manier kunt u de wc bril schoonmaken met baking soda.

3. Bleek of Chloor

Bleek of chloor gebruiken om een wc bril schoon te maken raden we ten zeerste af. Omdat het ook nog eens een keer allerminst milieuvriendelijke producten zijn, maken ze daarnaast niet echt schoon. Eerlijk is eerlijk: veel mensen weten dit niet !

Om bacterien op de wc bril te doden heeft u echt een ander doeltreffend middel nodig zoals EasyCleaner

4. WC doekjes

Kun je de wc bril schoonmaken door gebruik te maken van wc doekjes ? Jazeker kan dat, echter wij vragen ons af of u met de doekjes ook daadwerkelijk de wc bril helemaal ontsmet en dus ontdoet van bacteriën.

wc doekjes

Freshmaker wc bril doekjes doen dat in ieder geval wel. Handig in gebruik en niet duur. U kunt de Freshmaker wc doekjes eenvoudig bestellen op Bol.com. Gooi de gebruikte doekjes weg in de prullenbak en spoel ze dus niet door.

De kans bestaat dan dat de doekjes kunnen zorgen voor een verstopping van uw toilet.

Hoe vaak de wc bril schoonmaken ?

Op de vraag hoe vaak je de wc bril moet schoonmaken, is dit natuurlijk in sterke afhankelijk van het gebruik van het toilet. Hoe vaker de wc gebruikt wordt, hoe vaker je ook de wc bril dient schoon te maken.

Als het toilet dagelijks gebruikt wordt, is het raadzaam om de wc bril in ieder geval dagelijks goed schoon te maken en bacteriën op de wc bril te verwijderen. Wordt het toilet minder vaak gebruikt, kan volstaan worden met het reinigen van de wc bril 1 keer per week.

  • Maak een sopje met EasyCleaner allesreiniger
  • Neem een schone doek en maak deze nat
  • Maak de wc bril goed schoon met de doek en verwijder alle vlekken
  • Maak de wc bril daarna goed droog en een schone droge doek

Zwarte WC Bril

Een zwarte wc bril schoonmaken is natuurlijk ook nodig. Ook op een zwarte wc bril kunnen natuurlijk vlekken komen die zichtbaar blijven als u de zwarte wc bril niet op tijd schoonmaakt.

De zwarte wc bril is vaak van kunststof vervaardigd en dus kunt u deze op dezelfde manier als hierboven beschreven prima (dagelijks) schoonmaken.

Gele vlekken zullen op een zwarte wc bril minder goed zichtbaar zijn, maar ze zitten er vaak wel degelijk en dus zal ook een zwarte wc bril regelmatig schoongemaakt moeten worden..
Gele aanslag

Kunt u gele aanslag op de wc bril schoonmaken met baking soda ? Liever niet. Ook baking soda doodt geen bacterien. Een goede allesreiniger als EasyClean doet dit wel, waardoor de gele aanslag op de wc bril echt verwijderd wordt, inclusief bacterien.

Wij raden dus af om gele aanslag op de wc bril te verwijderen met baking soda, hoe vaak dit product ook gebruikt wordt in het huishouden.

Urine aanslag verwijderen wc bril

Niet voor niets is het raadzaam voor heren om de wc bril omhoog te zetten bij het urineren. Toch zal er af en toe urine aanslag op de wc bril kunnen komen. De gele

Door een sopje met warm water en wat Easycleaner te gebruiken, zorgt u ervoor dat urinevlekken gemakkelijk van de wc bril verdwijnen.

Bovendien zorgt de Easycleaner ervoor dat ook bacteriën van de wc bril worden verwijderd, mits de wc bril natuurlijk goed schoon gemaakt wordt.

Urine aanslag verwijderen van de wc bril kan dus snel en gemakkelijk gebeuren, zeker als het toilet veelvuldig gebruikt wordt.

WC bril schoonmaken Samenvatting

We hopen u wegwijs gemaakt te hebben in het wc bril schoonmaken.

Door het juiste product te gebruiken maakt u niet alleen de wc bril goed schoon, maar zorgt u er ook voor dat achtergebleven bacterien gedood worden. Schoonmaaktips.com raadt u aan om de beste allesreiniger hiervoor te gebruiken : EasyClean

Het maakt niet uit of u een witte, zwarte of andere kleur wc bril heeft; overal kan gele aanslag ontstaan die u dus schoon dient te maken.

De gele aanslag verwijdern van de wc bril is dus belangrijk om weer een schoon en frisse toilet te hebben.